Skocz do zawartości
  • 0

Jaka ładowarka?

Zanderix

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak myślałem, że taka operacja załatwi problem, ale niestety załatwi też gwarancję na sprzęt :(

Czyli to zależy jak sprzęt się uda? U mnie od początku żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem.Oby tak dalej.

Czyli jak wentylator zacznie śpiewać to trzeba ośkę posmarować.

Edytowane przez Jozi

• 0

Ja też optuje za schumacherem 10-15 A. Na jesień stanąłem przed podobnym dylematem czy yato czy szumi .

ps . u mnie wiatrak SZUMI w miarę cicho .... :D

Farciarz :lol: , ja podjąłem decyzję - pal licho z gwarancją, wentylatorek dostanie kroplę oleju.

Nie mam cierpliwości, i ten dźwięk doprowadza mnie do szału.

A jak pomyślę, że będę ładował w wakacje aku, na polu namiotowym i wszyscy dookoła będą mnie wytykać palcami :unsure: , ba skrzykną się na lincz  :wacko:  za to że nie mogą spokojnie się wyspać .... jednak wolę stracić gwarancję!

• Like 1

• 0

Czas zakupić nowy akumulator do echa i tym razem chciałbym aby był to żel. Mam ładowarkę Ctek Mxs 5.0 nada się do żelu?

Instrukcję gdzieś mi szlag trafił a w necie w karcie urządzenia o żelu nie ma słowa a w instrukcji jest. 

Wdzięczny będę bo niebawem sezon się otworzy a ja bez akumulatora :) 

• 0

Czas zakupić nowy akumulator do echa i tym razem chciałbym aby był to żel. Mam ładowarkę Ctek Mxs 5.0 nada się do żelu?

Instrukcję gdzieś mi szlag trafił a w necie w karcie urządzenia o żelu nie ma słowa a w instrukcji jest. 

Wdzięczny będę bo niebawem sezon się otworzy a ja bez akumulatora :)

Ctek obsługuje także

Bezsens tego zestawu polega na tym, że CTek ma w dole obudowy czujnik temperatury i bierze ją pod uwagę jako jeden z parametrów przy ładowaniu.

Mariusz

• Like 2

• 0

Farciarz :lol: , ja podjąłem decyzję - pal licho z gwarancją, wentylatorek dostanie kroplę oleju.

Nie mam cierpliwości, i ten dźwięk doprowadza mnie do szału.

A jak pomyślę, że będę ładował w wakacje aku, na polu namiotowym i wszyscy dookoła będą mnie wytykać palcami :unsure: , ba skrzykną się na lincz  :wacko:  za to że nie mogą spokojnie się wyspać .... jednak wolę stracić gwarancję!

Sprawa załatwiona :good: - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher)

Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie, na wentylatorku delikatnie podważamy naklejkę z opisem, kropla oleju i wentylatorek kręci bez najmniejszego odgłosu. Po całej ingerencji nie ma śladu - a jest bezcenna cisza  :) 

• Like 4