Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Bierz schumachera 15 A. Wszystkie te ceteki to gówno.https://www.youtube.com/watch?v=idVee78AQ_c Edytowane 3 Lipca 2018 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Najlepsza ładowarka na rynku, nie dostępna w Polsce https://www.youtube.com/watch?v=jaLo81RnvFw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Na szczęście wapniowych Deep cycle chyba nie robią, bo nie znam ładowarki automatycznej która poradzi sobie z tym typem akumulatora. Byłbym ostrożny w ocenie cteka. W Pb robi gęstość na poziomie max. czyli 1,28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Najlepsza ładowarka na rynku, nie dostępna w Polsce https://www.youtube.com/watch?v=jaLo81RnvFwCzy ktoś ma znajomości u Ruskich i mógłby prywatnymi kanałami ściągnąc tego Kulona 915 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Czy czymś takim można ładować aku Pb ? Są i mocniejsze wersje.https://avifly.pl/pl/ladowarki-lipo/ladowarka-imax-b6-mini-60w?gclid=EAIaIQobChMI8vqpusyW3AIVgcCyCh2u4QKKEAQYBCABEgJwlvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 ładowarki modelarskie maja pierdylion funkcji , i to mozna jeszcze sobie ustawiac parametry -napiecie,prad , cykle ladowan/rozladowan. za cene CTK mozna niezlea zabawke kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Jednak do mocniejszych wersji potrzebny jest oddzielny zewnętrzny zasilacz. Ten panel to jedynie sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dokładnie tak. Ale można na aledrogo kupić zasilacz z serwera za 50-70 zł i ładować Full mocą nawet 40A ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beny1655 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) Witam Panowie. Kiedyś ktoś jeden z Was polecił mi ładowarkę schumachera taką https://www.sonarsklep.pl/ladowarka-schumacher-sci-10a-6v12v-z-odsiarczaniem-do-akumulatorow-zelowych-p-1518.html Od pewnego czasu mam z nią problem. Podczas podłączenia aku na tryb "zająca" ładowarka załącza się i po kilkunastu sekundach rozłącza , i z powrotem włącza i ładuje i tak wkoło.Nie zapala się zielona dioda, że aku jest naładowane jak kiedyś. Mam filmik jak to wszystko wygląda. może ktoś chciał by mi pomóc kto sie na tym zna to bym wysłał na Massengera lub WhatsAppa. filmik dodany : https://www.youtube.com/watch?v=DpMUD5gYMSY Edytowane 21 Lipca 2018 przez beny1655 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) Sprawdź napięcie w sieci. U mnie w okresie letnim spada poniżej 200 V i ładowarki fiksują. Edytowane 21 Lipca 2018 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 beny1655 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 filmik dodany : https://www.youtube.com/watch?v=DpMUD5gYMSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 (edytowane) Sorry za off ,ale gdzie ty mieszkasz ze U =》200v Edytowane 21 Lipca 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Nie mieszkam.Domek nad jeziorem sezonowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Mój schumacher 10a ładuje, zapala sie zielona lampka ale po godzinie dzieje tak samo jak na filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dziwne jest to że na programie dla żelówki ładuje do ponad 15V, powinien dawać 14,6V, od tego jest program dla Ca.Miałem Schumachera i ładował tak jak piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Dwa miesiące temu kupiłem Schumachera 10spi po miesiącu zaczął szumieć, dziś przestał się kręcić wentylator.Chwila namysłu rozkęcać czy wysyłać na gwarancję. Rozkręciłem podwdziałem naklejkę bezinwazyjnie tapeciakiem kropla oleju i działa jak nowy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saverius Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Witam, używałem Schumacher 15A, pożyczyłem od kumpla tragicznie hałasuje. Nie mam garażu i chciałbym mieć cichą ładowarkę, mój Aku to 115ah deep Yuasa, proszę o podpowiedź co jest cichsze od schumachera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ctek mxs 15 https://www.ctek.com/au/products/professional/mxs-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saverius Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ctek mxs 15 https://www.ctek.com/au/products/professional/mxs-15Cena 2x wyższa niż mój Aku... Jest szansa na coś tańszego? Stef jest cichy? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Możesz brać stefpola est 516. Napewno lepiej naładuje kwasiaka niż niejeden automat za grubą kasę. Nastawiasz limiter na 14,9V i ogień, chociaż ma też swoje wady. Edytowane 30 Września 2018 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Możesz brać stefpola est 516. Napewno lepiej naładuje kwasiaka niż niejeden automat za grubą kasę. Nastawiasz limiter na 14,9V i ogień, chociaż ma też swoje wady.Zamiast EST516 weź lepiej Yato 10 czy też 15A. Mam oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Uważajcie na yato 15A. Niedawno kupiłem i oddałem bo nie dało się nią nic naładować. Sprzedawca jak tylko zobaczył co przyniosłem, od razu kasę otworzyl. Powiedział ze to już trzecia sztuka w tym tygodniu. Pewnie wyszła jakaś wadliwa partia. Osobiście się zraziłem. Edytowane 2 Października 2018 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Chyba moja Yato też ma awarię, ale już po gwarancji. Nie przerywa ładowania, do momentu aż wcisnę "battery voltage" i nagle ładowanie zakończone i komunikat FULL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Moja na szczęście już hula kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Moja na szczęście już hula kilka lat.Andrzej, a ostatecznie ten ruski super prostownik to ktoś ogarnął do nas, czy odpuściłeś temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi