Skocz do zawartości
  • 0

Jaka ładowarka?

Zanderix

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ładowarka Schumacher ACCU - Smart impulsowa 10 A -12 V  .  cena 290 pln podobno nowość .

Ogólnie bardzo dużo ludzi chwali sobie tego producenta .

Czekam na opinie może ją ktoś z Was posiada .

Edytowane przez Tabor

• 0

Postanowiłem zaryzykować brak opini o tym produkcie w internecie  i kupić  coś mocniejszego  Ładowarka prostownik inwertorowy 12V/24V everActive CBC-40  znając swoje szczęście do zakupów w internecie zakupiłem w sklepie stacjonarnym w stolicy .

W piątek syn przywiózł  z Wawy  podłączyłem do 2 szt AGM Genesis 12V 100Ah ładowanie super po kilku godzinach ładowanie automatyczne skończone prą ładowania od 14 A do zera napięcie max 14,8V na akumulator .

Wziąłem starego leżaka akumulator wyjęty w zimę z Fokusa 12 V 64Ah Fiamm i próbowałem wymusić ładowanie szybkie dla próby 12 A  regulacja ręczną która jest od 5 do 40 A a tu zaskoczenie nie można żadnego odzewu .

Prostownik  ładował swoim ustalonym trybem oczywiście naładował nie wiem jak bo nie sprawdzałem .

Próby zeszły na niczym płynnej regulacji prądu od 5 do 40 A ładowania nie ma .

Dziś ładowarka pojechała do sklepu zobaczymy co powiedzą , pewnie że na wsi nie umiemy takich wynalazków obsługiwać .

• 0

Podbijam pytanie o Schumacher Accu-Smart 12V (są wersje 4A, 7A i 10A). Do ładowania byłby akumulator ~80-100Ah (do silnika zaburtowego), od czasu do czasu samochodowy ~65 Ah, do motocykla 3Ah. Pytam bo właśnie padł mi ten z Lidl-a. Co prawda mam stary transformatorowy z regulacją do 15A ale przydałoby się coś z automatyką żeby nie trzeba było pilnować. A może coś innego?

• Like 1

• 0

Podbijam pytanie o Schumacher Accu-Smart 12V (są wersje 4A, 7A i 10A). Do ładowania byłby akumulator ~80-100Ah (do silnika zaburtowego), od czasu do czasu samochodowy ~65 Ah, do motocykla 3Ah. Pytam bo właśnie padł mi ten z Lidl-a. Co prawda mam stary transformatorowy z regulacją do 15A ale przydałoby się coś z automatyką żeby nie trzeba było pilnować. A może coś innego?

Niedawno kupiłem tą ładowarkę. Jak na razie nic więcej nie mogę o niej napisać gdyż raz tylko naładowałem akumulator 75ah.

Edytowane przez Intro

• 0

Zamówiłem prostownik Blue Box 12 V 10 A  http://sklep.akubiz.biz/pl/p/12V-10A-Prostownik-Blue-Box/594

Czas oczekiwania  na ten prostownik  od 14 do 60 dni cena 240 pln . 

Na wyświetlaczu widać wszystkie potrzebna dane  w czasie  ładowania .

Na filmie YouTube widziałem ten prostownik w środku . 

Edytowane przez Tabor

• 0

Prostownik  Blue Box 12 V 10 A  dotarł dostał dwa Fiamy do naładowania jednego nie dał rady naładować w drugim po kilku godzinach pojawiło się  zielone oczko tz aku naładowane .

Trzeba teraz żarówkami rozładować do napięcia  11,5 V i jeszcze raz naładować .W ten sposób sprwadzę  ile energii  pobrał w czasie ładowania .

Można nim lądować stymulatory kwasiaki ,  AGM i żel . Posiada skokowa regulacje napięcia i co najciekawsze pomiar ilości pobranej energii przez akumulator w czasie ładowania .

Teraz czekam na wiadomośc o możliwości sprowadzenia z Białorusi prostownika , zasilacza  Kulon 912 ANG cena na Białorusi 450 pln w Polsce prawie 700 pln . Podobno bardzo fajny sprzęt do ładowania automatycznego akumulatorów 6 i 12 V 12 A https://youtu.be/jaLo81RnvFw

• 0

Proszę o informację podpowiedź.

Potrzebuję ładowarki do aku 100 ah kwasowego.

Chcę taką która solidnie naładuje aku i w miarę szybko bez ciągłego zaglądania czy już naładowane. Czytałem cały wątek ale są i nowości.

Doborze by było by naładować aku po wieczornym łowieniu i by ewentualnie rano wczesnie wypłynąć ponownie.

Ciekawie przedstawiają się est, schumacher, detronik. Ale czy są jakieś nowości bo ostania odpowiedź w wątku była na początku grudnia.

Z góry dziękuję!

• 0

Pominąłeś jeszcze drogiego Cteka, do aku 100Ah musiałbyś wziąć co najmniej MXS 7 lub MXS10 a to już kosztuję, wiec taki SCHUMACHER SCI 15 2A/10A/15A  gdy był dostepny to był prawie o połowę tańszy od CTEKA

Edytowane przez wuran
  • Like 1