Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Możecie polecić ładowarkę do aku Tuborg Hobby 80ah. Cena do 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Stefpol. Elegancko ładuje tą baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Stefpol który model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 305m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 A co powiecie o Stefpol 516. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 (edytowane) Ładowarka Schumacher ACCU - Smart impulsowa 10 A -12 V . cena 290 pln podobno nowość .Ogólnie bardzo dużo ludzi chwali sobie tego producenta .Czekam na opinie może ją ktoś z Was posiada . Edytowane 18 Września 2019 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kineret Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Od kilku sezonów używam automatycznej Schumacher SCI 10 do Aku 100Ah.Dobre chłodzenie, choć wentylator czasem lekko buczy.Ogólnie ładowarka niedroga i robi robotę - złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Od kilku sezonów używam automatycznej Schumacher SCI 10 do Aku 100Ah.Dobre chłodzenie, choć wentylator czasem lekko buczy.Ogólnie ładowarka niedroga i robi robotę - złego słowa nie powiem.Ten Schumacher jest nie do kupienia. Wszędzie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Ładowarka Schumacher ACCU - Smart impulsowa 10 A -12 V . cena 290 pln podobno nowość .Ogólnie bardzo dużo ludzi chwali sobie tego producenta .Czekam na opinie może ją ktoś z Was posiada .Czym się różni ta smart od spi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Mają 2 szt. tego Smarta https://sts-sklep.pl/product-pol-7115-Ladowarka-Schumacher-Accu-Smart-impulsowa-10A-12V.htmlTylko mi nie podkupcie .Czym się różni . Nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Postanowiłem zaryzykować brak opini o tym produkcie w internecie i kupić coś mocniejszego Ładowarka prostownik inwertorowy 12V/24V everActive CBC-40 znając swoje szczęście do zakupów w internecie zakupiłem w sklepie stacjonarnym w stolicy .W piątek syn przywiózł z Wawy podłączyłem do 2 szt AGM Genesis 12V 100Ah ładowanie super po kilku godzinach ładowanie automatyczne skończone prą ładowania od 14 A do zera napięcie max 14,8V na akumulator .Wziąłem starego leżaka akumulator wyjęty w zimę z Fokusa 12 V 64Ah Fiamm i próbowałem wymusić ładowanie szybkie dla próby 12 A regulacja ręczną która jest od 5 do 40 A a tu zaskoczenie nie można żadnego odzewu . Prostownik ładował swoim ustalonym trybem oczywiście naładował nie wiem jak bo nie sprawdzałem .Próby zeszły na niczym płynnej regulacji prądu od 5 do 40 A ładowania nie ma .Dziś ładowarka pojechała do sklepu zobaczymy co powiedzą , pewnie że na wsi nie umiemy takich wynalazków obsługiwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 To nie pierwsza taka reklamacja tej ładowarki .Kasę za ładowarkę dostałem . Szukam nadal ładowarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz-net Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Podbijam pytanie o Schumacher Accu-Smart 12V (są wersje 4A, 7A i 10A). Do ładowania byłby akumulator ~80-100Ah (do silnika zaburtowego), od czasu do czasu samochodowy ~65 Ah, do motocykla 3Ah. Pytam bo właśnie padł mi ten z Lidl-a. Co prawda mam stary transformatorowy z regulacją do 15A ale przydałoby się coś z automatyką żeby nie trzeba było pilnować. A może coś innego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Podbijam pytanie o Schumacher Accu-Smart 12V (są wersje 4A, 7A i 10A). Do ładowania byłby akumulator ~80-100Ah (do silnika zaburtowego), od czasu do czasu samochodowy ~65 Ah, do motocykla 3Ah. Pytam bo właśnie padł mi ten z Lidl-a. Co prawda mam stary transformatorowy z regulacją do 15A ale przydałoby się coś z automatyką żeby nie trzeba było pilnować. A może coś innego?Niedawno kupiłem tą ładowarkę. Jak na razie nic więcej nie mogę o niej napisać gdyż raz tylko naładowałem akumulator 75ah. Edytowane 12 Października 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Figura_007 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Mam jakiś czas Accu Smarta 7A. Ładuje u mnie 100ah AGM i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Zamówiłem prostownik Blue Box 12 V 10 A http://sklep.akubiz.biz/pl/p/12V-10A-Prostownik-Blue-Box/594Czas oczekiwania na ten prostownik od 14 do 60 dni cena 240 pln . Na wyświetlaczu widać wszystkie potrzebna dane w czasie ładowania .Na filmie YouTube widziałem ten prostownik w środku . Edytowane 14 Października 2019 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz-net Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Zamówiłem tego accu-smarta 7a choć jest napisane: "Zakres pojemności ładowania 14Ah - 180Ah" czyli raczej nie naładuje tym prostownikiem tego 3Ah aku z motocykla? Edytowane 14 Października 2019 przez mariusz-net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Mam jakiś czas Accu Smarta 7A. Ładuje u mnie 100ah AGM i jak na razie jestem bardzo zadowolony.Odbierz priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Prostownik Blue Box 12 V 10 A dotarł dostał dwa Fiamy do naładowania jednego nie dał rady naładować w drugim po kilku godzinach pojawiło się zielone oczko tz aku naładowane .Trzeba teraz żarówkami rozładować do napięcia 11,5 V i jeszcze raz naładować .W ten sposób sprwadzę ile energii pobrał w czasie ładowania .Można nim lądować stymulatory kwasiaki , AGM i żel . Posiada skokowa regulacje napięcia i co najciekawsze pomiar ilości pobranej energii przez akumulator w czasie ładowania . Teraz czekam na wiadomośc o możliwości sprowadzenia z Białorusi prostownika , zasilacza Kulon 912 ANG cena na Białorusi 450 pln w Polsce prawie 700 pln . Podobno bardzo fajny sprzęt do ładowania automatycznego akumulatorów 6 i 12 V 12 A https://youtu.be/jaLo81RnvFw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Znacie jakaś ladowarke do lifepo4 12V, w którym można regulować natężenie prądu (A) najlepiej w opcjach 10A i 20A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Napisz o taką ładowarkę do kolegi Ryśka na forum Maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Proszę o informację podpowiedź.Potrzebuję ładowarki do aku 100 ah kwasowego.Chcę taką która solidnie naładuje aku i w miarę szybko bez ciągłego zaglądania czy już naładowane. Czytałem cały wątek ale są i nowości. Doborze by było by naładować aku po wieczornym łowieniu i by ewentualnie rano wczesnie wypłynąć ponownie. Ciekawie przedstawiają się est, schumacher, detronik. Ale czy są jakieś nowości bo ostania odpowiedź w wątku była na początku grudnia.Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Pominąłeś jeszcze drogiego Cteka, do aku 100Ah musiałbyś wziąć co najmniej MXS 7 lub MXS10 a to już kosztuję, wiec taki SCHUMACHER SCI 15 2A/10A/15A gdy był dostepny to był prawie o połowę tańszy od CTEKA Edytowane 25 Lutego 2020 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A kto posiada ładowarkę detronik? Jest na 12A.Jak długo ładuje? Czy naładuje aku na 100%? Boję się tych automatów że będą niedoładowywać do pełna. Czy elektrolit uzyska odpowiednią gęstość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi