Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Zastanów się nad Kulonem 912 12A. Możliwość nastaw napięcia i natężenia, czasów ładowania, tworzenia własnych algorytmów ładowania. Nastawy wprowadzane manualnie lub poprzez wifi aplikacja smartfona. Tylko, u nas 600 pln...najmniej. Chyba, że masz kogoś za wschodnią granicą to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kulon praktycznie nieosiągalny niestety. Dziękuję za głos w sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kulon praktycznie nieosiągalny niestety.Dziękuję za głos w sprawie.Napisz do producenta przez FB i temat do ogarnięcia.Do komunikacji możesz użyć tłumacza google.Kilka osób tak zamówiła a płatność do ogarnięcia przez paypal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 https://www.sonarsklep.pl/ladowarka-impulsowa-accu-smart-10a-12v-by-schumacher-p-2015.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.To pewnie się zgadza ale trzeba pilnować ładowania. Strach zostawić na kilka godzin bez zaglądania co się dzieje. Dlatego pytałem o dobry i "szybki" automat.Po automacie można chyba doładować zwykłym prostownikiem by zrobić tę gęstość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Kulona mam i używam. Nic nie trzeba pilnować. Wykonuje dokładnie to co mu zapodasz tzn. czas ładowania, napięcie, natężenie czy też przejście na tryb buforowania czy też odsiarczania. Jak chcesz możesz te wszystkie procesy kontrolować czy zmieniać leżąc przed telewizorem na kanapie poprzez smartfona... Kulon tworzy sieć wifi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 1.Nie jest aż taki strach.Na początku ustawia się końcowe napięcie ładowania, które nie zostanie przekroczone.2.Można doładować po automacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Ile godzin będzie ładował prostownik 12A akumulator 100 AH który jest rozładowany do tych 11 V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 W przybliżeniu zużyjesz max 70 ah. Jakieś 8 godz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) ta jest chyba zgodna z Twoimi wymaganiami:https://pl.aliexpress.com/item/4000300596833.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.3ad02e0eD4eTRjlub ta:https://pl.aliexpress.com/item/4000050486095.html?spm=a2g0o.detail.1000014.13.bc341e8fXSqXkb&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.132444.000000000000000&scm_id=1007.13338.132444.000000000000000&scm-url=1007.13338.132444.000000000000000&pvid=a2d2c4f2-9479-4bf7-a4bd-2989cd142eb9 Edytowane 29 Lutego 2020 przez Domator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Fajnie że można ustawiać choć do ali nikt mnie nie przekona.Kłopoty z dostarczeniem towaru.Dziękuję za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Zdecydowałem.Dzisiaj zamówiłem Detronik 12AJak dojdzie i sprawdzę to wydam swoją opinię. Może się komuś przydać.Dziękuję wszystkim za informację w temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Tak żeby nie zaśmiecać forum mam takie pytanie : Dłubie sobie przy gumiaku i wymyśliłem sobie stolik licujący się z prawężą . Chciałbym na stałe przykręcić ładowarkę schumachera pod blat . Czy myślicie że coś się jej może stać ? Nie chodzi mi o deszcz bo raczej się tam nie dostanie bardziej chodzi mi o wilgoć zwłaszcza ,że gumiak czasem jest na okrągło tydzień na wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Nie wiem jakie, chyba tak to się nazywa, ma IP. Z rana i wieczorem na wodzie jest dużo wilgoci. Może jej zaszkodzić. Ja bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 sa tez ladowarki o wysokim IP- hemreyuczne , takie niebieskie tylko niepamietam firmy... jednak ich cena jest spora... jak znajde to wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Tak wiem,że IP tyko karton z papierami gdzieś wyleciał w kosmos a w sieci też IP jej znaleźć nie mogę . Macie jakieś patenty ładowania aku na świeżym powietrzu w nocy przy dużej wilgotnośći ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Victron energy, przypomniałem sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Victron energy, przypomniałem sobie Wrzuciłem do sieci i 15A kosztuje siedem i pół stówy Słabo bo nie dość że jestem pod kreską to jeszcze w pierwszej kolejności na windę chciałbym wyskrobać a ładowarki w domu dwie .. Patent patent potrzebny ... Edytowane 14 Marca 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) @sero1975 jeśli coś nie jest na zewnątrz przeznaczone , to patenty.moga okazać się zgubne. Jesli uszczelnisz ,.może się okazać iż ciepło nie ma gdzie uciekać i będzie się grzlao... nie uszczelnisz dobrze , to wilgoć swoje zrobi. Koło się zamyka. Albo ryzykujesz , albo płacisz:) A na patencie , to sprzedaj te 2szt dołóż parę zł i już koszty spadną Edytowane 15 Marca 2020 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 @sero1975 jeśli coś nie jest na zewnątrz przeznaczone , to patenty.moga okazać się zgubne. Jesli uszczelnisz ,.może się okazać iż ciepło nie ma gdzie uciekać i będzie się grzlao... nie uszczelnisz dobrze , to wilgoć swoje zrobi. Koło się zamyka. Albo ryzykujesz , albo płacisz:) A na patencie , to sprzedaj te 2szt dołóż parę zł i już koszty spadnąMyślałem ,myślałem i już się nie łudzę . Zwłaszcza że schumacher ma wiatrak i wydziela dużo ciepła . Jakąś kompaktową bez wiatraka jeszcze by można w prosty sposób zabudować ale nie tą .Już wiem co chcę na urodziny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Wilgoć ranna i wieczorna pochodzi zazwyczaj z kondensacji z powietrza, więc opad jest pionowy z góry. Na to wystarczy przykryć prostownik czapką z silnika spalinowego, który posiada górny wylot powietrza z separatorem wody - czyli w zasadzie każdy. Musi być też dolot powietrza po bokach, więc czapka musi być uniesiona. Może być na jakichś klockach. Jeśli prostownik ma stać w łódce to powinien być uniesiony na czymś izolującym, bo może spaść deszcz i zebrać się w łodzi. Dobrze jest nieco ograniczyć prąd maksymalny by zmniejszyć ilość ciepła - każde okrycie utrudnia chłodzenie.No i taka ogólna zasada dla urządzeń elektronicznych, jeśli jest wychłodzone to trzeba je przed włączeniem ogrzać by nie nastąpiła kondensacja wody na jego elementach (niezależnie od kategorii IP).A jak ktoś ma ochotę mieć takie oryginalnie zabezpieczone to czemu nie, nikt bogatemu nie zabroni zakupu nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Kolego Stołczynianin, co do ogrzewania elektroniki, to trzeba to zrobić po wniesieniu z otoczenia zimnego do ciepłego. Jeżeli jest to elektronika szczelna, to można sobie to na pewno darować, bo nie ma co skondensować - brak wymiany powietrza w obudowie = brak kondensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Pewności mieć nie można, ale zgadzam się że ryzyko jest niewielkie.Swego czasu naprawiałem przetwornice wożone pod podwoziem tramwajów. Obudowa doskonale rozwiązywała konflikt między szczelnością a chłodzeniem.Miała dwie sekcje - jedną czystą i szczelną w której były płyty z elektroniką, zamkniętą po bokach pokrywami z radiatorami na których chłodziły się diody i tyrystory, a drugą sekcją na transformator i filtry, która była wentylowana, zawsze brudna, ale z podwójną izolacją i dodatkowo usztywnioną żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 a co sadzicie o POWERMAT PM-PM-50B https://allegro.pl/oferta/prostownik-mikroprocesorowy-akumulatorowy-12v-24v-8605730581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi