Skocz do zawartości
  • 0

Jaka ładowarka?

Zanderix

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam szukam dobrej ładowarki która obsłuży 100 agm i 100żelówke czy te się nadają i są godne polecenia?Paco MEC 1207 (7A),Paco MBC1210 (10A),Paco MBC (15A)

Gel Haze 105 AH ładuję Paco Mec 1207 w jedną noc. Używam od 2 mieś. bezproblemowo. Polecam za tą cenę. 

• 0
  • 0

To kanał typowo informacyjny nie doradzają  co kupić , tylko omawiają tak na tym forum. 

Takie gadanie nic nie wnosi i tak samemu trzeba podając decyzję .

Płacisz odpowiednią kasę  masz , chcesz zaoszczędzić  możesz stracić pieniądze 

• 0

To coś będzie całą dobę lądowało aku 100Ah, więc chyba nieee.

Ja twierdze że dłużej :-) 

Miałem ładowarkę mikroprocesorową sena 4A i aku 115ah kwasa ładowała ok na pewno dłużej niż 24h, jakie moje ździwienie było jak przyszedłem do garażu po ok 32-34H uszykowany na ryby a aku nadal się ładuje  :blink:  :blink:

Następna (polecana na forum) ładowarka Yato YT8303 15A również mikroprocesorowa niby miała być tylko słaba obudowa i klemy niestety cała była moim zdaniem na maxa Chińskim badziewiem nie wartej tej ceny po sprawdzeniu gęstości nie robiła jej w 100% i po roku poszła z dymem  :unsure:  :unsure:  dosłownie .

Skończyłem na Stef Polu EST305M (oczywiście do kwasiaka)i ten model mogę śmiało polecić aku 115ah ładuje w mniej niż 12h , i widocznie dba o akumulator bo aku 4 sezony użytkowane jest naprawdę w dobrej kondycji. 

• 0

Żeby nie zakładać nowego wątku mam do Was pytanko o mojego Schumachera 15A.

Ładowarkę mam już 4 rok ale ostatnio zaczęły pojawiać się małe problemy . Polegają one na tym ,że dawniej jak podłączałem aku do niej to od razu na wyświetlaczu pojawiała się wartość napięcia akumulatora a następnie ładowarka zaczynała ładować .Od pewnego czasu jest tak że po podłączeniu zacisków na wyświetlaczu pojawia się wartość : 0.0  lub 0.1 i ładowarka nie startuje . Czasem wystartuje po chwili a czasem dopiero kilka kombinacji z odłączaniem zacisków lub wtyczki pozwala jej na start . Niepokoją mnie też prądy na samym początku które dla AGM wynoszą 19.2v a dla kwasiaka 15,6 v .

Co o tym sądzicie ?

• 0

nie prady a napiecie , wez jakis miernik i zmierz czy faktycznie tyle podaje , jednak mysle ze to chyba elektronika fiksuje i Ci pierdoly pokazuje

Jestem idiotą . Nie wpadłem na tak prosty pomysł :wub: :wub:.

Niestety aku już po doładowaniu pod korek ;). Zerknę za miesiąc ...

• 0

Ja od 9 lat użytkuję taką ładowarkę https://www.sonarsklep.pl/ladowarka-ultipower-10a-12v-metal-mikroprocesorowa-regeneruje-i-konserwuje-7-etapowa-p-622.html  + aku Toyama 100 Gel Deep Cycle,Czas ładowania ok 5-6 godz.Jest miodzio ;) A taka jest teraz dostepna po nowości https://www.sonarsklep.pl/ladowarka-ultipower-10a-36v-odsiarczajaca-mikroprecesorowa-regenarcja-i-konserwacja-metal-p-693.html

Edytowane przez Slawek Dlugosz

• 0

Są w Polsce dostępne jakieś inne ładowarki na łódź na 2/3 akumulatory poza tym mastervoltem z Fox boats?

Możliwe jest ładowanie ładowarką 24V dwóch spiętych akumulatorów 12V?

Być może będę wymieniał silnik dziobowy na 24V i teraz 100 rzeczy, pytań i pomysłów mi chodzi po głowie, ale wszystko w swoim czasie.

Edytowane przez karkoszek

• 0

Są w Polsce dostępne jakieś inne ładowarki na łódź na 2/3 akumulatory poza tym mastervoltem z Fox boats?

Możliwe jest ładowanie ładowarką 24V dwóch spiętych akumulatorów 12V?

Być może będę wymieniał silnik dziobowy na 24V i teraz 100 rzeczy, pytań i pomysłów mi chodzi po głowie, ale wszystko w swoim czasie.

STERLING POWER PRO CHARGER https://cdn.shopify.com/s/files/1/0658/7343/files/BBW_41d89ad1-02f9-41e6-b591-05d0ee7aaaed.pdf?14562595675436570688

U mnie chyba to zagości bo obsługuje lifepo4, jak nie potrzebujesz lifepo4 to masterwolt lub minnkota pewnie da rade

• 0

To całkiem niegłupie, załatwiłoby ładowanie 24V po DVSR :)

To poza tym, że potrzebowałbym trzeciego akumulatora, ładowarki sieciowej na 2 aku 12V, lub na 1 aku 24V, to jeszcze ten konwerter.

Ciekawe, czy Victron 12/17A, którego teraz mam, w połączeniu z tym i DVSR naładowałby wszystkie 3 akumulatory. Jeśli nie, to tylko kwestia dokupienia Mastervolta na 2 akumulatory. Może warto ryzykować.

Edytowane przez karkoszek

• 0

STERLING POWER PRO CHARGER https://cdn.shopify.com/s/files/1/0658/7343/files/BBW_41d89ad1-02f9-41e6-b591-05d0ee7aaaed.pdf?14562595675436570688

U mnie chyba to zagości bo obsługuje lifepo4, jak nie potrzebujesz lifepo4 to masterwolt lub minnkota pewnie da rade

Ooo jakie fajne !!!! Dzieki ;)

Odnosnie Minn Koty Precision to mi producent napisal, ze moze ladowac Lifepo4

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kruz