Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek84 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Ja polecam Keepower XL pro , ładuje prądem do 30 A, w menu można wybrać pojemność ładowanego aku już od 3Ah maksymalnie z tego co pamiętam nawet 600 Ah. Tym prostownikiem jestem w stanie obsłużyć wszystkie aku jakie posiadam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Czyli np.Schumacher SCI 20A będzie ok?W sumie czasem na pewno rozładuje go dość mocno chciałbym aby przez 10h można go było naładować.Grzesiu 20A obowiązkowo do akumulatora 230Ah.Jak mam shumachera 10A i do 2x60ah wystarcza, ale wciągu 10h jak chcesz naładować to musisz mieć praktycznie ładowarkę o prądzie ładowania1/10 pojemności akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kupiłem dwa Schumachery SCI, owszem, można pozostawić na długi czas, ale sprzedający poinformował mnie, że w razie awarii zasilania sam nie "wstanie" i nie będzie kontynuował ładowania. Nowa seria SPI już tak ma. Poza tym bez zastrzeżeń co do jakości czy to klem, czy przewodów. Po odsiarczeniu, rozładowaniu i ponownym naładowaniu ożyła mi mała kwasowa Centra. Co prawda nie wiem o ile, lecz białe dotychczasowo "magic eye" ochoczo zabłysnęło na zielonoYato 8303 też nie wstaje po odcięciu zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To ja jeszcze wrzucę takie pytanko. Mianowicie posiadam Yato 8303 i Ctek mxs 5.0a oraz akumulator Exide 142ah kwasowy i Yato ładuje mi go na 13,2V a Ctek na 12,8V (mierzone po 24h od odłączenia ładowarki) po rozładowaniu poprzez świecenie dwoma żarówkami 60W przez 24H. Ctek ładuje z automatu a Yato ustawiałem na 10A. Czym to jest spowodowane? Tym, że Yato było ustawione na 10A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 jedna i druga ladowarka rozlacza sie po zakonczeniu ladowania i przechodzi w tryb buforowy ? czy jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak obydwie się rozłączają tylko po jednej jest 13,2V a pod drugiej 12,8V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 no a masz mozliwosc wyboru programu ladowania dla aku zel/agm/kwas ? one dobijaj do tych wartosi i rozlaczaja? u mni e dochodzi jak sie nie myle do 14,4 i przechodzi dopiero w stan czuwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak w obydwu jest wybór aku do ładowania. Obydwie ustawione na akumulator kwasowy. I obydwie po zakończeniu ładowania rozłączają się i przechodzą w stan konserwacji na 13V z groszem. A w koncowej fazie ładowania jest to właśnie oscylacja w granicy 14,4V. Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez KrySeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Powtórzę co kiedyś pisałem.Tam użytkownik może wsadzić łapy i sobie regulować coś to żaden automat.Ctek zaprojektowali tak aby zrobił to najlepiej jak się da. A Polak oczywiście jest mądrzejszy i chce po swojemu.Nature ciężko zmienić Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Takiej odpowiedzi oczekiwałem kolego @Pietruk Lubie ludzi z poczuciem humoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 A ta różnica w 0.2v nie bierze się z roznicy w stanie podtrzymania aku między ctek a ta druga ladowarka ? Jeśli na jednej to U jest wieksze to może być przyczyną ze aku po odpieciu jest wstanie utrzymać to napięcie. Pod obciążeniem i tak momentalnie spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Wolę się upewnić niż coś.. zepsuć :-) Do akumulatora od echosondy w skrzynce mogę na stałe przykręcić kable do ładowarki + zasilanie echa i ładować? Nie uwale w ten sposób kabli albo bezpiecznika? Rozumiem że to co jest na fotce to jest bezpiecznik na kablu zasilającym i nic dodatkowo nie muszę montować? Jeśli w złym temacie to przepraszam i proszę moda o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 to jest obudowa bezpiecznika 30A, jeśli w środku jest taki bezpiecznik to trochę za duży jak do Echosondy, załóż w echosondzie bezpiecznik 3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ten element jest nierozbieralny.Usunąć go i zamiast niego dać ten 3A?Jeśli zostawić to ten 3A dać przed czy za? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) jak nie rozbieralny? to skad te cudo jest , przeciez tam w srodku powinna byc normalna wkladka szklana/porcelanowa..., to jak zabezpieczenie zadziala to masz kable ciac i nowe zabezpieczenie wstwiac?od czego jest ten kabel ? od ladowarki do ladowania aku ? czy od akumulatora do echosondy ? jesli od ladowarki do aku to moze byc , chociaz ladowarka powinna miec w sobie jakies zabezpieczenia na wyjsciu, napewno to nie zaszkodzi. natomiast jesli jest to kabel od aku do echa to nie ma prawa bytu . przy 30 A elektronika poszybuje do abraham, Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Jest to kabel zasilający aku - echo.Próbowałem to otworzyć ale nie chciałem na siłę, zostawiłem żeby nie uszkodzić. Jeszcze raz to sprawdzę na spokojnie i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Załóż sobie na kablu plusowym gniazdko z aukcji,włóż bezpiecznik jak kolega powyżej radzi 3 A,i będzie dobrze.Link http://allegro.pl/gniazdo-obudowa-bezpiecznika-hermetyczna-uni-19mm-i5042518704.html?reco_id=10e06abf-2098-11e7-9d22-0232e4f2044f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 A czy czasem to nie jest kabel zasilający od echa Garmina? obudowa obudową, jeśli się nie mylę w instrukcji było napisane że fabrycznie jest tam bezpiecznik 3A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jest to kabel zasilający aku - echo.Próbowałem to otworzyć ale nie chciałem na siłę, zostawiłem żeby nie uszkodzić. Jeszcze raz to sprawdzę na spokojnie i dam znać.spróbuj odkręcając ,wduszając do środka powinno puścić , ale 30A na pewno nie dla echa , możesz w to miejsce dać mniejszy tak jak koledzy radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Przecież na obudowie jest opisany maksymalny prąd i napięcie jakie wytrzyma obudowa bezpiecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Przecież na obudowie jest opisany maksymalny prąd i napięcie jakie wytrzyma obudowa bezpiecznikaNo i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 No i napewno jeśli jest to kabel do echo to włożony jest prawdopodobnie 3 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wiec trzeba to zweryfikować i zobaczyć jakie jest zabezpieczenie. A jeśli jest nierozbieralne to ja bym tego osobiście nie wpial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 To jest kabel od Garmina. W opisie na obudowie bezpiecznika jest 30A - 32V. Obudowa jest rozbieralna, sprawdziłem przed chwilą. Bezpiecznik jest opisany jako 3A/250V 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 i wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi