Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 U mnie jest jakby cykanie.Mam 5A i 7A. Wysłałem za pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Może być coś takiego ale dźwięk wydaje , pytam ponieważ niedawno go kupiłem i nie wiem czy reklamowac. Ładuje dobrze , wersja 5A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja się zdecydowałem i kupuje ładowarkę modelarską z zasilaczem .cena około 600 pln Można nią ładować z akumulatora 12 V inne akumulatory np Litowe . polimerowe lub ołowiowe do 36 V tz podnosi napięcie ładowania .Ładowarka Junsi iCharger 208B 350W 20A LiPo 8C dane tech .Specyfikacja techniczna Napięcie zasilania: DC 4.5-32.0 VoltsMoc ładowania: Max 350W ( przy nap. zas >18V )Moc rozładowywania: Max. 30WZakres prądów ładowania: 0.05-20.0AZakres prądów rozładowywania: 0.05-20.0APrąd balansera Li-po: 300mA/cellLiczba ogniw NiCd/NiMH: 1-25cellsLiczba ogniw Li-ion/Fe/Polymer: 1-8cellsZakres napięcia akumulatora Pb/gel: 2-36VWaga netto: 420gWymiary: 143x97x26mmPotrzebny do niej jest zasilacz od 12 do 18 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A bedziesz używal go do akumulatorów litowych i innych modelarskich ? Bo jak żel/Agm/kwas to moim zdaniem nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mam zamiar kupić ładowarkę uniwersalną do wszystkiego mam teraz taką ale do 5 A .sprawuje się super .Teraz mi potrzebna jest ładowarka 24 V do 10 A .do akumulatorów zasilających silnik na łódce .Wszystkie parametry ładowania są nastawialne .do tego nie wiadomo czy za rok albo dwa jakiś pakiet z litowych się nie złoży .Zalety -Współpraca z różnymi rodzajami akumulatorów Proces szybkiego ładowania i konserwacji Maksymalne bezpieczentwo dzięki "Delta Peak"Automatyczne ograniczenie prądu ładowaniaKontrola pojemnosciLimit czasu ładowaniaRegulacja maksymalnego napięcia ładowaniaUnikalna funkcja odzyskiwania energii podczas rozładowywaniaPomiar rezystancji wewnętrznej pakietu, oraz pojedynczego ogniwaUnikalna funkcja docierania nowych silników szczotkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Pamiętaj że wymaga ona zasilacza i to całkiem dużego i pewnie też coś będzie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mam jeden zasilacz 12 V 16 A a drugi chcę zrobić sam taki z 24 V 500 W mam trochę częsci . Nie jestem elektronikiem ale mam znajomych co takie tematy ogarniają bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Panowie mam PROSTOWNIK Hertz ZPB 6/12V/15A (https://sklep.mizar.com.pl/prostownik-wzmocniony-12v-15a-hertz-p-17942.html) którym ładuję zwykłe kwasiaki . Pytanie do Was, czy wiecie może kiedy mam odłączyć zasilanie? macie jakiś patent? Edytowane 5 Marca 2018 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Dokup tani solarny regulator ładowania akumulatorów http://allegro.pl/solarny-regulator-ladowania-12v-24v-lcd-b-duzy-20a-i7186730912.html lub ten 10 A http://allegro.pl/regulator-ladowania-10a-pwm-solar-12v-24v-panel-pv-i7122253876.html?fromVariant=7186730912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 DziękiJak wg Cibie należy ustawić wartość żeby za bardzo akumulator nie gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzesq Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam.Od 5-6 lat ja i paru moich kolegów używamy ładowarki polskiego producenta, firmy Detronik - "Nowoczesna Ładowarka Detronik R-12 12A 12V ŻEL AGM"opis np tu:http://allegro.pl/nowoczesna-ladowarka-detronik-r-12-12a-12v-zel-agm-i7205886280.html?reco_id=b283f1af-2128-11e8-a0e1-246e9680c108&ars_rule_id=201 Ładowarka jest podpięta na stałe do połaczonych równolegle akumulatorów na okres kiedy ich nie uzywam. Dodatkowo ma możliwość używania jej jako zasilacza na 12V o wydajności do 10A.( uzywam starszego modelu niż ten z linku). Jest mała i wydajna, w sam raz na dłuższe wyprawy - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Lokoko83 napięcie i prąd ładowania zależy od rodzaju akumulatora . Do poczytania o akumulatorach . http://sciaga.pl/tekst/5519-6-akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Mam takie pytanie : Sytuacja jest taka,że chcę ładować aku na łódce . Do domku gdzie mam zasilanie jest ok 30-40 m. Mój pomysł jest taki żeby włączyć ładowarkę w domku i pociągnąć przedłużaczem 16a 12v do łódki . (nie chciałbym mieć 230v na łódce pijaki dzieci etc.)Co myślicie o tym pomyśle ?Jeszcze jedno Czy gdyby taki pomysł był ok to czy zastosować dodatkowy bezpiecznik na przedłużaczu ?Nie chciałbym ,,zjarać " ładowarki (schumacher) jak się zabezpieczyć przed przypadkowym zwarciem lub zamianą biegunów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) pomysl slaby. Musial bys zastoswac grube przewody na takim odcinku... , mysle , ze z 6mm2....jak nie lepiej. Szkoda pieniedzy na takie cuda. zabezpiecznie przed odwrotna polaryzacja, ladowarki zazwyczaj maja w sobie. Zwarciowe tez raczej maja, Jesli masz obawy ,o przedluzacz na trawie , woda itp,ze kogos moze porazic prad. To zastosuj na przedluzaczu wylacznik roznicowo-pradowy.. W razie "W" zadziala on na uplyw pradu i nikomu nic sie nie stanie. Edytowane 27 Marca 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 and66 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Kolego zapomnij o pomyśle ładowania akumulatorów ładowarką znajdującą się 40 m dalej bo przy tak niskim napięciu tzn 12V będziesz miał ogromny spadek napięcia w tym przypadku będzie to 11,5% dla przewodów o przekroju 16 mm2 lub 7,5% dla przewodów 25 mm2 więc akumulatorów nie naładujesz nigdy, ładowarka mierzy napięcie na swoim wyjściu a nie na końcu tak długiego obwodu. Niestety tak się nie da. Pozdrawiam Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 O taką odpowiedz mi chodziło. Czyli 230v do łódki i jazda . Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Przy okazji możesz do ławeczki podpiąć 230V jakby kogoś łódka chciała skusić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Przy okazji możesz do ławeczki podpiąć 230V jakby kogoś łódka chciała skusić [emoji38] .I pójdziecie obaj do jednej celi, a Ty za współudział za pomysł za namowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Przy okazji możesz do ławeczki podpiąć 230V jakby kogoś łódka chciała skusić . Jacek nieraz by się przydało. Na miejscowych nie ma rady ....Na szczęście łodka wygląda tak jak by przeżyła dwie wojny światowe i nie jest przedmiotem pożądania ... Mam nadzieję że sam zobaczysz Edytowane 27 Marca 2018 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek-73 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam .Poszukuję ładowarki do akumulatora od echa http://allegro.pl/yuasa-rec22-12-12v-22ah-agm-ups-slask-i6909013575.html 22a AGM . Jako ze AGM to powinna ładować ok.14,7 v , aby go doładowywała , a także prądem 1/10 pojemności , czyli ok 2a.Dobra byłaby tez opcja ładowania większym (bezpiecznym) prądem np.4a ( takie szybkie doładowanie w czasie przerwy obiadowo-popołudniowej )Poproszę znawców i posiadaczy n.w. modeli ładowarek o podpowiedz , która wybrać ewentualnie jakieś inne propozycje . 1. Po taniości ; chyba 14,7 v (zima) ładuje cały czas prądem 4a (proszę potwierdzić lub wyprowadzić mnie z błędu) ; + za wyświetlacz - http://allegro.pl/sena-prostownik-mikroprocesorowy-2-4-a-6-12-v-i6998403090.html 2. Trochę za mało 1a ; + za wyświetlacz ; + za dodatkowe kable - http://wodomania.pl/ladowarka-akumulatorowa-mwpower-mw-sc6b-12v-24v-p-428.html 3. Dobra firma ; 1a to trochę mało ; obawiam się że przy 14,7 v daje prąd tylko 4a (proszę potwierdzić lub wyprowadzić mnie z błędu) ; + za dodatkowe kable - http://allegro.pl/ladowarka-keepower-small-12v-4a-prostownik-ctek-i7089786218.html#thumb/1 4. Dobra firma ; prąd ładowania 2a OK.; - za brak większego prądu i wyświetlacza - https://www.mc-sklep.pl/ladowarka-schumacher-spi-2a-12v-do-akumulatorow-kwasowych-zelowych-agm-p-818.html Będę wdzięczny za wszystkie konstruktywne porady i uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 https://www.mc-sklep.pl/ladowarka-schumacher-sci-6a-6v12v-do-akumulatorow-kwasowych-i-zelowych-p-782.html Mam z tej serii tylko 10A .Ładuję akumulator do motocykla 10Ah, samochodowy 50Ah jak również 120Ah AGM do łodzi i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 https://www.mc-sklep.pl/ladowarka-schumacher-sci-6a-6v12v-do-akumulatorow-kwasowych-i-zelowych-p-782.html Mam z tej serii tylko 10A .Ładuję akumulator do motocykla 10Ah, samochodowy 50Ah jak również 120Ah AGM do łodzi i nie narzekam.Czy ten Schumacher też tak koledze strasznie rzęzi (mam na myśli odgłos pracującego wentylatorka), nawet jak zamknę garaż i od niego odchodzę słychać ten odgłos. Co ciekawe jak zostanie akumulator naładowany, to wentylatorek cały czas pracuje a nie wyłącza się - co jest już dla mnie mega dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek-73 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 https://www.mc-sklep.pl/ladowarka-schumacher-sci-6a-6v12v-do-akumulatorow-kwasowych-i-zelowych-p-782.html Mam z tej serii tylko 10A .Ładuję akumulator do motocykla 10Ah, samochodowy 50Ah jak również 120Ah AGM do łodzi i nie narzekam.Chodzi mi o ładowarkę specjalnie pod echo (może mieć dodatkowe bajery i Ampery) , a i tak muszę mieć drugą do aku pod silnik . Po prostu spływam , czy na obiad , czy wieczorem i muszę podłączyć naraz oba akumulatory . A jeżeli chodzi o wentylator Schumachera to niestety , ale tak mają .Brat ma SCI 15 i nawet na najmniejszym zakresie prądowym 2 amper strasznie rzęzi ten wiatrak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 erni Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Wystarczy kapka oleju na ośkę wentylatorka i po kłopocie ale trzeba rozkręcić ładowarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Czy ten Schumacher też tak koledze strasznie rzęzi (mam na myśli odgłos pracującego wentylatorka), nawet jak zamknę garaż i od niego odchodzę słychać ten odgłos. Co ciekawe jak zostanie akumulator naładowany, to wentylatorek cały czas pracuje a nie wyłącza się - co jest już dla mnie mega dziwne Nic nie rzęzi, owszem wentylator chodzi ale nie wydaje jakiś niepokojących głosów. Po naładowaniu wyłącza się, chwilowo odpoczywa, następnie przechodzi w stan podtrzymania, wentylator oczywiście cicho w tym stanie pracuje.Pewnie tak ma ten typ, podobnie jak w komputerze wentylator kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi