dawidostroda Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Witam serdecznie . Wczoraj miałem okazję pierwszy raz powędkować kijkami z nowej stajni SPRO , nigdy wcześniej nie miałem styczności z tą firmą , a chciałbym się podzielić wrażeniami ... Może ktoś już również wędkował czymś takim... A więc do rzeczy ... Zakupiłem 2 sztuki SPRO Addiciton Micro Bait długość 2,18m c.w. 2-11g i Addicon Shad Special 9-38g z racji tego że mam świra na punkcie wagi wędki i tu miła niespodzianka Addicion Micro Bait 2-11g waży zaledwie 86g wg producenta a Addicon Shad Special 9-38g waży 92g .Ciekawię zrobionę wędki uzbrojone w przelotki wzorowane na Fuij KR . Faktycznie bardzo lekkie , biorąc konkurencję do ręki która średnio waży ok 110-120g . Jeśli chodzi o wagę bardzo duży PLUS dla SPRO. , Plecionka ładnie schodzi po przelotkach nie plączę się i przede wszystkim nie gwiżdze . kije według mnie nie do szacowane . już mówię dlaczego . Producent opisuję Addiciton Micro Bait długość 2,18m c.w. 2-11g , rzekomo do 11g , ale z racji tego że są to pełne blanki spokojnie mają zapas mocy do góry . Ten akurat testowałem napierw delikatniej drop shotem w zakresie 5-12g , potem pokusiłem się nawet o 15g . i .... spokojnie nie robi to dla tej wędki jakiegoś problemu . no ale to drop shot .zatem postanowiłem przetestować nowiuśkie kije w metodzie " z opadu" i tu miłe i duże zaskocznie . Do 12g z kopytem 7,5 cm przy agresywnym podbijaniu nie stanowi to najmniejszego problemu , jednak 15g z takim samym kopytem niestety trzeba już nieco delikatniej podbijać , ale daje jeszcze radę .Podsumowując .realny zakres jaki obsługuje to według mnie 5-15g , Bardzo czuły lekki spining który może się wydawać okoniówką Przy cholu rybki ( szału nie było 40cm ZANDER pieknie ciągnie całym blankiem , nie samą górną częścią . Podobnie postanowiłem przetestować drugi Addiciton Shad Special 2,18m , cw.9-38g. Zdecydowanie mocniejszy kijek . Dolna granica którą bardzo czuć to według mnie oczywiśćie 12g , Co do maxa do góry niestety skończyłem na 30g z kopytem 7,5cm , nic z tego sobie nie robi:) idzie jak przecinak na koniec zapiąlem jeszcze koguta 30gi bardzo agresywnie , również 30g łyka bez jakich kolwiek problemów. Niestety zabrakło obciążenia by sprawdzić jak sytuacja wygląda dalej ale sądząc po ugieciu blanku da sobie jeszcze rade z 35g i może nawet 40g. Na koniec . jestem bardzo zadowolony z zakupionych wędek . Cena i waga za to WIELKI PLUS dla SPRO Pozdrawiam serdecznie Edytowane 29 Marca 2015 przez dawidostroda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ta wędka nie ma przelotek fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin7107 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam kolego. A w jakim sklepie zakupiłeś te SPRO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Fajnie, że napisałeś o tych kijkach bo parametry ciekawe i tak naprawdę mało jest informacji praktycznych na temat tych wędzisk. Czy możesz napisać jaka jest akcja podanych modeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ta wędka nie ma przelotek fuji.Racja kolego są tylko wzrorowanę NA FUJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Fajnie, że napisałeś o tych kijkach bo parametry ciekawe i tak naprawdę mało jest informacji praktycznych na temat tych wędzisk. Czy możesz napisać jaka jest akcja podanych modeli ?X-fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam kolego. A w jakim sklepie zakupiłeś te SPRO ?jest w kilku sklepach internetowych jak chcesz dokladniej wiedziec pisz priv ) co by reklamy tu nie robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Cześć mam pytanie do tej delikatniejszej wersji. Pracuje już w miarę głęboko przy holu okonia wymiarowego i jak ze spadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Cześć mam pytanie do tej delikatniejszej wersji. Pracuje już w miarę głęboko przy holu okonia wymiarowego i jak ze spadami?Fajnie pracuje pod wymiarowym garbusem, zero spadów. Pod obciążeniem przechodzi w parabolę. Podana gramatura zaniżona. Optymalny ciężar wabika dla tej wędki to 8gr / 10gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Znacie może jakiś sklep internetowy w którym jest ta wędka? Najlepiej by było gdyby sklep miał siedzibę w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi