Pietruk Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To jak to jest w Norwegii z limitami Panowie? http://allegro.pl/show_item.php?item=5205274003- nawet jest transport ryb w cenie. Myślicie że Norwegowie nadąża zarybiać przed Polakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To jak to jest w Norwegii z limitami Panowie? http://allegro.pl/show_item.php?item=5205274003- nawet jest transport ryb w cenie. Myślicie że Norwegowie nadąża zarybiać przed Polakami?Nasi zawsze mieli "piątkę" z chowania po krzakach ponadlimitowych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Patrzac na opis i tego osla z wozem , bedzie im ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To jak to jest w Norwegii z limitami Panowie? Musiał bym zapytać mojego wuja, co roku przywozi ponad 100kg filetów z łososia,dorsza itdDEBIL !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Żadna nowość .Norma na wyjazdach do norge ale i tak niemcy nas przebijają filetują wszystko nawet okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A gdzie tam jet coś w opisie aukcji, że można cokolwiek ponad normę ? Przewóz ryb zawsze jest w cenie. Ryby zakupione u rybaka (konieczna faktura zakupu) można przywieźć w dowolnej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A to reklama sklepu rybnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Limit dla ryb morskich 15 kg + 1 ryba przewieziona w całości o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A gdzie tam jet coś w opisie aukcji, że można cokolwiek ponad normę ? Przewóz ryb zawsze jest w cenie. Ryby zakupione u rybaka (konieczna faktura zakupu) można przywieźć w dowolnej ilości. Na zdjęciu widać ten limit !! Chyba na całą wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A gdzie tam jet coś w opisie aukcji, że można cokolwiek ponad normę ? Przewóz ryb zawsze jest w cenie. Ryby zakupione u rybaka (konieczna faktura zakupu) można przywieźć w dowolnej ilości. a to już widzę wiesz jak obejść to i owo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Że też komuś się chce targać zdechłe ryby taki kawał w bagażniku albo w samolocie??? Może to reklama tego producenta?http://www.123rf.com/photo_27227683_refrigerator-on-wheels-isolated-on-white-background.html Edytowane 29 Marca 2015 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 a to już widzę wiesz jak obejść to i owo Nie obchodzę niczego niezgodnie z prawem. I ta głupia insynuacja jest zupełnie niepotrzebna.Jeżeli chcesz kupić rybę u rybaka ( np. taką której nie złapałeś) to możesz to zrobić zupełnie legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Limit jest tak jak napisał Sol !5 kg fileta i jeden okaz ( nie powiedziane jak duży) Na osobę "Limity ilościowe wywozu ryb i produktów rybnychZabrania się wywozu z Norwegii ilości większej niż 15 kilogramów ryb lub produktów rybnych na osobę. Wywozowy limit ilościowy dotyczy morskich połowów sportowo-rekreacyjnych w norweskich wodach terytorialnych. Wywozowy limit ilościowy nie obejmuje ryb słodkowodnych, łososia, pstrąga oraz golca. Dodatkowo do ilości określonej limitem, możesz wywieźć z Norwegii rybę w całości w charakterze trofeum." źródło:http://www.toll.no/no/reise-til-og-fra-norge/fiske-/fiskekvote-nar-du-reiser-fra-norge/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Nie obchodzę niczego niezgodnie z prawem. I ta głupia insynuacja jest zupełnie niepotrzebna.Jeżeli chcesz kupić rybę u rybaka ( np. taką której nie złapałeś) to możesz to zrobić zupełnie legalnie.A czy ja napisałem że to robisz? Wiedza o czymś, a robienie czegoś chyba się różnią, czyż nie prawda?Także waż słowa Paprykarz. A swoją drogą Twoja insynuacja jest deko naiwna, że sądzisz iż panowie na zdjęciu z aukcji kupili ryby u rybaka i sobie foty strzelali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkor Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Ale wg ogłoszenia jest to droga w jedną stronę ( cena obejmuje przelot lub dojazd Polska-Norwegia ). O powrocie nie mam mowy...Do Polski tylko ryby jadą. Jakaś nowa Centrala Rybna??? Edytowane 29 Marca 2015 przez tomekkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ale wg ogłoszenia jest to droga w jedną stronę ( cena obejmuje przelot lub dojazd Polska-Norwegia ). O powrocie nie mam mowy... Bo jeśli weźmiesz tyle ryb ile jest na zdjęciu, zamiast powrotu do kraju jest zaplanowane zwiedzanie norweskiego więzienia (wejściówka w cenie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Bo jeśli weźmiesz tyle ryb ile jest na zdjęciu, zamiast powrotu do kraju jest zaplanowane zwiedzanie norweskiego więzienia (wejściówka w cenie) Za tak małe przewinienia wsadzają tu.Grzywna i konfiskata jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) ...ciekawe ilu z zabierających głos w sprawie było kiedyś w Norge i znają tamtejsze realia Zapewniam, że nie jesteśmy największymi mięsiarzami we fiordach, ot np. przy naszych zachodnich sąsiadach wypadamy cieniutko w tym zakresie A co do ryb kupionych legalnie od rybaka- czy jest jakaś różnica czy kupimy bezpośrednio czy potem w markecie... po co takie pisanie pod publikę?Człowiek wszak musi coś jeść. Myślę, że największym problemem jest to, że ryby wszelakiej maści stały się paszą dla innych zwierząt hodowlanych (których to już jedzenie nie jest nietaktem ) - a jest to przemysł na ogromna skalę! Edytowane 29 Marca 2015 przez giaur27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Limit jest tak jak napisał Sol !5 kg fileta i jeden okaz ( nie powiedziane jak duży) Na osobę "Limity ilościowe wywozu ryb i produktów rybnychZabrania się wywozu z Norwegii ilości większej niż 15 kilogramów ryb lub produktów rybnych na osobę. Wywozowy limit ilościowy dotyczy morskich połowów sportowo-rekreacyjnych w norweskich wodach terytorialnych. Wywozowy limit ilościowy nie obejmuje ryb słodkowodnych, łososia, pstrąga oraz golca. Dodatkowo do ilości określonej limitem, możesz wywieźć z Norwegii rybę w całości w charakterze trofeum." źródło:http://www.toll.no/no/reise-til-og-fra-norge/fiske-/fiskekvote-nar-du-reiser-fra-nor 15kg filetów maks, za 5kg ekstra 3500 koron +++++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A czy ja napisałem że to robisz? Wiedza o czymś, a robienie czegoś chyba się różnią, czyż nie prawda?Także waż słowa Paprykarz. A swoją drogą Twoja insynuacja jest deko naiwna, że sądzisz iż panowie na zdjęciu z aukcji kupili ryby u rybaka i sobie foty strzelali.Również czytając odebrałem to jako insynuację, więc kol. zastanów się może ze dwa razy nad formą zanim coś napiszesz a później będziesz sugerował ważyć słowa bo głupio to wygląda oferta na allegro oczywiście żenada, niestety skoro w mentalności wielu ,,wędkarzy" siedzi że karta ma się zwrócić, to można się spodziewać że i z takiego wyjazdu NIESTETY będą chcieli zwrotu, bo zostawiają nam piękną wizytówkę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Również czytając odebrałem to jako insynuację, więc kol. zastanów się może ze dwa razy nad formą zanim coś napiszesz a później będziesz sugerował ważyć słowa bo głupio to wygląda No popatrz, nie do Ciebie, a się uniosłeś - obrońca uciśnionych czy co? Aby do maja Panowie, aby do maja, bo robi się atmosfera nieciekawa. EOT Edytowane 29 Marca 2015 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Nie oszukujcie czytelników i siebie. Jadąc na wędkowanie w fiordach przyjmuje się założenie, że ryby przyjadą do domku. Pocieszeniem jest to, że większość polskich wędkarzy trzyma się limitu. Najgorsze mendy to Niemcy i Czesi, albo odwrotnie. W minionym roku była głośna sprawa w Norge o typach z rybkami. Policja zatrzymała samochód z przyczepą. W zestawie zapakowano ponad 250 kg filetów, jechało 4 gości. Nie mieli ochoty zapłacić 3000 NOK grzywny na osobę, więc zostali aresztowani wraz z autem i przyczepą. Odbyła się sprawa i sąd orzekł przepadek samochodu, przyczepy, filetów, wędek, mienia w aucie i grzywnę w wysokości 5000 NOK na głowę. Tak dział wymiar sprawiedliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ręce opadają gdy się obserwuje zachowania niektórych ludzi. Wyjazdy kosztują, więc nie jadą tam "wędkarze" bez pieniędzy. Problem tkwi w jakiejś patologicznej pazerności i prymitywie tego towarzystwa. Gdybym sam nie słyszał to bym nie uwierzył, ale są faceci, którzy samolotem z Barcelony potrafią wieźć mięso sumów złowionych na Ebro (Guzu, powoli przestawiaj się na karpie). Inny facet, z którym rozmawiałem o Norwegii chwalił mi się jak przerzucali nadwyżki dozwolonych do wywozu ryb przez granicę do Szwecji. Pasjonujące zajęcie. A to, że Czesi i Niemcy są podobnie popieprzeni jest chyba małym pocieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ręce opadają gdy się obserwuje zachowania niektórych ludzi. Wyjazdy kosztują, więc nie jadą tam "wędkarze" bez pieniędzy. Problem tkwi w jakiejś patologicznej pazerności i prymitywie tego towarzystwa. Gdybym sam nie słyszał to bym nie uwierzył, ale są faceci, którzy samolotem z Barcelony potrafią wieźć mięso sumów złowionych na Ebro (Guzu, powoli przestawiaj się na karpie). Inny facet, z którym rozmawiałem o Norwegii chwalił mi się jak przerzucali nadwyżki dozwolonych do wywozu ryb przez granicę do Szwecji. Pasjonujące zajęcie. A to, że Czesi i Niemcy są podobnie popieprzeni jest chyba małym pocieszeniem.Zapłaciłem to biore! Jak nie ja to inny weźmie. Tak tak panowie nie trzeba do norków u nas nad wodą jest to samo. Pare ch u ji nad woda dostałem za wypuszczanie ryb ale tak to juz bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 ...Broń Boże po koleżeńsku zwracam uwagę, co więcej w dobrej wierze, szpilki schowałem do kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi