stugrzeg Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witampotrzebuję wymiary łożysk w spro blue arc 72001 szt. na osi rotora2 szt. na osi korby (jeśli są jednakowe) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Może koledze pomogą wymiary z kołowrotkaRyobi Zauber 4000 (bliźniaczy kołowrotek):oś rotora - 7x14x5lewa strona korby 7x14x5prawa strona korby 7x11x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Tak, tylko że 4000 ma większy korpus i rotor, trudno wywnioskować czy konstruktorzy dali tesame łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Już mam info(od dystrybutora SPRO)na osi rotora - 7x14x5na osi korby (2 szt)7x11x3 PS zamierzam w ramach tuningu zastąpić je ceramikami (8$ za szt)o efektach poinformuję na łamach forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Do dupy z takim serwisem dystrybutora !!!wymiary są takie jak podał @Voldemortczyli:oś rotora - 7x14x5lewa strona korby 7x14x5prawa strona korby 7x11x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nie chciałem się nic odzywać, ale wątpliwym wydawało mi się żeby od strony korby było łożysko 7x11x3, bo akurat ostatnio grzebałem w zauberze i takie było tylko z jednej, prawej strony, ale skoro w serwisie twierdzili, że po obu stronach są takie same... przecież wiedzą a przynajmniej powinni wiedzieć... No nic, na szczęście taniocha, chyba, że zainwestowałeś w japońskie po 25zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 8$>25zł, chyba że jakiś inny kurs obowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 8$>25zł, chyba że jakiś inny kurs obowiązuje Tego nie doczytałem akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Na szczęście przed zamówieniem sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Witam z góry przepraszam jeśli post ląduje w nie właściwym miejscu ale nie wiedziałem zbytnio gdzie mógłbym go wrzucić...Mam małe pytanie a podejrzewam, że koś z kolegów po kiju będzie umiał pomóc. Mianowicie jak w tytule czy te 3 modele młynkówmają takie same szpule? czy np szpula od red /blue Arców będzie pasowała do zaubera i odwrotnie?Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 29 Stycznia 2013 przez tyczkasport1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Pasuje, ale musi być ta sama wielkość np: Spro Red Arc 10400, Spro Blue Arc 9400 i Zauber 4000 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dziękuję za pomoc (zaubera i red arca) byłem na 99% pewny ale bardziej mnie nurtowało z Blue Arc-kiem jak to jest... ,bo parametrami te 3 modele wydawało mi się właśnie, że wiele nie obiegaja od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Pasują wymiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Z tego co widzę to trzecia szpulka jest od applausa a nie Blue Arca... Czy to kolejny model który ma taką samą szpulę? Czy z tym Blue Arck-iem to poprostu się nie zrozumieliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Te szpule również są zamienne.Co ciekawego do kołowrotka 4000 można zakładać szpule w rozmiarze 3000, a już odwrotnie się nie da.Rotor w kołowrotkach 3000 jest troszeczkę węższy i ociera o krawędzie szpul 4000.Dlatego polecam kupowanie modeli 4000 - można do nich również dokupić szpulki match'owe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Faktycznie cenna uwaga i raczej sam bym na to nie wpadł żeby kombinować z innymi rozmiarami... Mnie raczej interesuje coś mniejszego klasa 1000 lub 2000 konkretnie będę chciał go przykręcić głównie do Kongera Lucky 305, 2-10gr ale na pewno komuś może się przydać ciekawostka z większymi rozmiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 przy tej dlugoscia kija - i pewnie tez nienajlepszym wywazeniu rozwazylbym model 3000/4000 + szpula matchowa duza szpula = mniejsza spirala z linki = lepsze rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Z tego co widzę to trzecia szpulka jest od applausa a nie Blue Arca... Czy to kolejny model który ma taką samą szpulę? Czy z tym Blue Arck-iem to poprostu się nie zrozumieliśmy? Pasują na 100% wymiennie. Spro Red Arc 10400 i 10401, Spro Blue Arc 9400 i 7400, Spro Passion 740, Ryobi Zauber 4000 i Ryobi Applause 4000. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Hmmm czyli z tego co widze optymalnym rozwiązaniem byłoby szukanie kołowrotka w rozmiarze 4000 (jak dla mnie wybór pomiędzy Red Arck-iem a Zauberem), a szpulki dodatkowe jeśli komuś nie zależy na szacie graficznej a podstawowym warunkiem jest cena można dokupić już od któregokolwiek z tych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Hmmm czyli z tego co widze optymalnym rozwiązaniem byłoby szukanie kołowrotka w rozmiarze 4000 (jak dla mnie wybór pomiędzy Red Arck-iem a Zauberem), a szpulki dodatkowe jeśli komuś nie zależy na szacie graficznej a podstawowym warunkiem jest cena można dokupić już od któregokolwiek z tych modeli. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Dzięki za pomoc Panowie a jeszcze jedno pytanko... Kiedyś trafiłem na kilka opinii co do zaubera, że lepiej dokupić jednoczęściowa korbkę bo oryginalne dostają luzy i czasem są problemy.. Miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem? Edytowane 1 Lutego 2013 przez tyczkasport1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja tam używam oryginalnych i bardzo sobie chwalę, kiedyś kupiłem korbki jednoczęściowe (skręcane), ale ponieważ oryginalnym nic się nie chciało stać, więc się ich pozbyłem.Ale ponoć niektórym użytkownikom "oryginały" się wyrabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Czyli pewnie kwestia partii jak i ,,użytkowania,, jeśli ktoś łowi odświętnie to bedzie ok przez lata, a jak cześciej może być różnie Zastanawiam sie tylko czy jest coś co przemawia na korzyść zakupu, któregoś z tych modeli (red arc lub zauber) poza tym, że red arc ma dwie szpulki w komplecie, bo sama cena jest bardzo podobna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Za Zauberem przemawia jego przełożenie, ciut mniejsze ale odczuwalne na korbie przy tych samych przynętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ponoć Zaubera można również używać do łowienia w słonej wodzie, więc materiały w bebeszkach ma z lepszych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi