Skocz do zawartości

Spro Blue Arc

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chciałem się nic odzywać, ale wątpliwym wydawało mi się żeby od strony korby było łożysko 7x11x3, bo akurat ostatnio grzebałem w zauberze i takie było tylko z jednej, prawej strony, ale skoro w serwisie twierdzili, że po obu stronach są takie same... przecież wiedzą a przynajmniej powinni wiedzieć... No nic, na szczęście taniocha, chyba, że zainwestowałeś w japońskie po 25zł/szt. :D

• 9 miesięcy temu...

Witam z góry przepraszam jeśli post ląduje w nie właściwym miejscu ale nie wiedziałem zbytnio gdzie mógłbym go wrzucić...

Mam małe pytanie a podejrzewam, że koś z kolegów po kiju będzie umiał pomóc. Mianowicie jak w tytule czy te 3 modele młynków

mają takie same szpule? czy np szpula od red /blue Arców będzie pasowała do zaubera i odwrotnie?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Edytowane przez tyczkasport1

Te szpule również są zamienne.

Co ciekawego do kołowrotka 4000 można zakładać szpule w rozmiarze 3000, a już odwrotnie się nie da.

Rotor w kołowrotkach 3000 jest troszeczkę węższy i ociera o krawędzie szpul 4000.

Dlatego polecam kupowanie modeli 4000 - można do nich również dokupić szpulki match'owe.

Faktycznie cenna uwaga :) i raczej sam bym na to nie wpadł żeby kombinować z innymi rozmiarami... Mnie raczej interesuje coś mniejszego klasa 1000 lub 2000 konkretnie będę chciał go przykręcić głównie do Kongera Lucky 305, 2-10gr ;) ale na pewno komuś może się przydać ciekawostka z większymi rozmiarami :)

Z tego co widzę to trzecia szpulka jest od applausa a nie Blue Arca... Czy to kolejny model który ma taką samą szpulę? Czy z tym Blue Arck-iem to poprostu się nie zrozumieliśmy?

Pasują na 100% wymiennie. Spro Red Arc 10400 i 10401, Spro Blue Arc 9400 i 7400, Spro Passion 740, Ryobi Zauber 4000 i Ryobi Applause 4000.

Pozdrawiam.

Hmmm czyli z tego co widze optymalnym rozwiązaniem byłoby szukanie kołowrotka w rozmiarze 4000  (jak dla mnie wybór pomiędzy Red Arck-iem a Zauberem), a szpulki dodatkowe jeśli komuś nie zależy na szacie graficznej a podstawowym warunkiem jest cena można dokupić już od któregokolwiek z tych modeli. :)

Hmmm czyli z tego co widze optymalnym rozwiązaniem byłoby szukanie kołowrotka w rozmiarze 4000  (jak dla mnie wybór pomiędzy Red Arck-iem a Zauberem), a szpulki dodatkowe jeśli komuś nie zależy na szacie graficznej a podstawowym warunkiem jest cena można dokupić już od któregokolwiek z tych modeli. :)

Dokładnie tak.

Dzięki za pomoc Panowie :) a jeszcze jedno pytanko... Kiedyś trafiłem na kilka opinii co do zaubera, że lepiej dokupić jednoczęściowa korbkę bo oryginalne dostają luzy i czasem są problemy.. Miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem?

Edytowane przez tyczkasport1

Czyli pewnie kwestia partii jak i ,,użytkowania,, jeśli ktoś łowi odświętnie to bedzie ok przez lata, a jak cześciej może być różnie ;) Zastanawiam sie tylko czy jest coś co przemawia na korzyść zakupu, któregoś z tych modeli (red arc lub zauber) poza tym, że red arc ma dwie szpulki w komplecie, bo sama cena jest bardzo podobna...