bronzo Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Za Zauberem przemawia jego przełożenie, ciut mniejsze ale odczuwalne na korbie przy tych samych przynętach.To chyba placebo bo red 3000/4000 mimo, że ma nabazgrane 5,2:1 to w realu ma 5,0:1.Łeb w łeb to samo:http://mulinete.wordpress.com/2012/11/14/spro-blue-arc-vs-ryobi-zauber/ Edytowane 2 Lutego 2013 przez bronzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Panowie co do zauberow red arcow i im podobnych ro uwazam ze sa to jednorazowki.A dokladnie mowiac to, zakupilem taki kreciek i pracowal super, cicho ladnie krecil maselko istne, nie bylo znaczenia czy sciagam cos co nie stawia oporu czy jakas bombe gleboko schodzaca.Postanowilem ze go przesmaruje,Po smarowaniu to inny mlynek, rzezi ciezko pracuje i zabkuje.Przez kilka dni skladalem i rozkladalem go kilkadziesiat razy i wcale nie przesadzam.Ogolnie luzow nie ma oprocz luzu na pinionie, jednak po probowaniu z podkladkami nie przynioslo to rezultatow.Jestem tak wkurw...ny ze juz kilka razy otwieralem okno aby go wy.....Do tylu kreci spoko, z tego co mowil doswiadczony uzytkownik tego forum, ze krecac do tylu zeby stykaja sie inna czescia powierzchni i ma racje jak krece do tylu pinion delikatnie okolo 1mm podskakuje do gory.Dodam ze nie brakuje zadnych podkladek wszytskie czesci sa zlozone jak nalezy.Jezeli ktos chce kupic taki kolowrotek to moja rada nowy od razu przesmarowac i napierda...ac nim az do smierci.Jesli cos jest wykonane z hujo..ego materialu to ma sie zuzywac i nei ma mocnych.Pozniejsze smarowanie moze przyniesc odwrotne skutki.Panowie skladajcie kase na japonczynki nowe na rynek japonski.Kilka lat macie spokoj a nawet kilkanascie za ten czas przekrecicie cala tecze arcow.Sory za slownictwo ale jest tak mocno wkurw...ny na ten mlynek ze szok.Moze jakims cudem jeszcze raz badz kilkanascie razy usiade z nim i cos z tego wyjdzie to zmienie zdanie ale narazie sie nie zapowiada.Jesli mial ktos podobny problem i sobie z tym poradzil to niech wali smialo.O kase nie chodzi tylko o ogolne wkur....nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Odpukać w nie malowane, ale moje Redy i Zaubery jak na razie pracują płynnie i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Szczerze mówiąc na moją ,,studencką,, kieszeń w mieście, gdzie chcąc łowić na Wiśle która płynie w granicach Bydgoszczy i jest pod nosem musze opłacać 2 składki ( w Bydgoszczy i Toruniu), to i tak jak dla mnie ,,górna półka". Tego nie jestem w stanie pojąć, ale co zrobić... Wydatek rzędu 300-350zł to dla mnie duże przedsięwzięcie, ale nie spodziewam się oczywiście, że taki młynek będzie żył wiecznie. Moje oczekiwania oscylują bardziej koło 3 lat. Co do przypadku kolegi zawsze trzeba liczyć się z możliwością trafienia na bubel jeśli to seryjna produkcja... W każdym razie dla mnie to zdecydowanie górna granica cenowa, a nic ciekawszego na ta chwile nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) To chyba placebo bo red 3000/4000 mimo, że ma nabazgrane 5,2:1 to w realu ma 5,0:1.Łeb w łeb to samo:http://mulinete.wordpress.com/2012/11/14/spro-blue-arc-vs-ryobi-zauber/ Ale w realu czuć to na korbie, Zauber mocniejszy, a mam porównanie obydwóch kołowrotków. Edytowane 2 Lutego 2013 przez karpik 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam ponownie ja z kolejnym pytankiem Co sądzicie o kółowrotku Team Dragon z serii 900 czy to zblizony parametrami model i czy szpule tez czasami nie beda pasowały i do tego młynka?Czy lepiej dragona sobie odrazu odpuścic? Prosiłbym o własne spotrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Kołowrotki Spro Red Arc ,Zauber i Team Dragon serii 900 to są klony .Moim zdaniem jakość (staranność) wykonania kołowrotka Spro jest lepsza od Team dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Kołowrotki Spro Red Arc ,Zauber i Team Dragon serii 900 to są klony .Moim zdaniem jakość (staranność) wykonania kołowrotka Spro jest lepsza od Team dragona. A mi Team Dragon 935i w niczym nie przypomina Spro Red Arca 10400 i Ryobi Zauber 4000. Team Dragon 935i jest mniejszy od Reda 10400 i Zaubera 4000 i ma inny mechanizm w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrt80 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam ponownie ja z kolejnym pytankiem Co sądzicie o kółowrotku Team Dragon z serii 900 czy to zblizony parametrami model i czy szpule tez czasami nie beda pasowały i do tego młynka?Czy lepiej dragona sobie odrazu odpuścic? Prosiłbym o własne spotrzeżenia odpuścić, choć nie od razu, ale odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 To o szpulach juz wiemy...a czy korba od reda, beda pasowac do zaubera ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 To o szpulach juz wiemy...a czy korba od reda, beda pasowac do zaubera ?????Na 100% tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 To o szpulach juz wiemy...a czy korba od reda, beda pasowac do zaubera ?????Od reda a nawet od taniutkiego passiona.jesli ktos kupuje zaubera i jak wiadomo ma huowa korbe i tylko jedna szpulke to zamiast dokupowac korbe za 50zl +szpule za drugie 50 to lepiej kupic passiona w tym samym rozmiarze i mamy i korbe i szpulke, ktora na 99% pasuje, i jesli ktos sie boi zabierac zauberka na desz,zimno badz wogole na jakies ciezkie warunki, moze zabrac passiona,badz uzywac go tylko jako przewijaka czy tez zapas, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam,szukam schematu do kołowrotka spro bluearc 9300.Może ktoś wie gdzie taki znaleź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam ostatnio koledzy wrzucili (bronzo) taki link w wątku który założyłem odnośnie min. tego młynka bo noszę się z zamiaram jego kupna. Myślę, że może okazać się przydatny w tych okolicznościach http://mulinete.wordpress.com/2012/11/14/spro-blue-arc-vs-ryobi-zauber/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Nie mi się należą podziękowania, ja jedynie pośredniczyłem w pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Po rozebraniu kolowrotka i przesmarowaniu jakiś czas chodził cicho i płynnie , od pewnego czasu kręcąc do przodu zabkuje a do tylu chodzi płynnie - czyżby dogorywal ,może regulacja jest potrzebna tylko jaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Moim zdaniem został użyty zły smar . Po prostu został wyciśnięty z koła zębatego i go tam nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Jutro przesmaruje go jeszcze raz - smar to mobilith, dziwne ze do tylu chodzi plynnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Do tyłu lepiej bo z drugiej strony zęba jest jeszcze smar .Smar pewnie był rozcięczony z olejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 No właśnie ze bez z olejem dawałem na wałek ślimakowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A czy aby na pewno te odgłosy z przekładni głównej pochodzą..? W "różnokolorowych"Arc-ach są jeszcze "takie różne wesołe" kółeczka i zębatki, wsadzone w mechanizm "dość luźno i beztrosko"... Może one Panu chrobotają (bo lubią, że nie wspomnę o luźnym lataniu i grzechotaniu)..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 raczej to nie wina zabłąkanych zębatek , całkiem na rzeczy jest coś nie teges ze smarowanie jak pisał kol heniek , chociaż ten odgłos chyba też dochodzi z wałka ślimakowego a dokładniej z wodzika który po nim chodziale najdziwniejsze jest to że po smarowaniu koła atakującego i głównego chodzi przez chwilę cicho po czym zaczyna zabkować , a po otwarciu brak smaru na kole atakującym , znajduje sie on na kole głównym ,ale wchodzi pod obudowę i przy dodaniu wiekszej ilości smaru (mobilith) kołowrotek zaczyna stawaćdodam że koła zostały umyte w benzynie ekstrakcyjnej i wysuszoneprzedtem smarowałem stradici , penna , abu czy okumę i wszystko ze smarem było okina razie poprzestałem na lekkim przesmarowaniu i zacznę się chyba do tych odgłosów przyzwyczajać , albo zmienię smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Mobilith średnio na przekładnie się nadaje. To typowy smar łozyskowy. Ale nie ręczę za to, że po zastosowani np. Ace-2 Shimano będzie lepiej. Może geometria poszła sie j.....ć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 To co polecasz za smar na przekładnie z ogólnodostępnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi