Skocz do zawartości

BAAAAARCA!

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Mecz rzeczywiście bardzo ciekawy. Szkoda, że sędzia nie widział faulu Abiattiego na początku meczu na Alexisie...Dużo mogłoby to zmienić, a tak....ciężko się gra z drużynami prezentujemy typowo włoski styl futbolu...

Rewanż będzie baaaaardzo ciekawy, ale i ciężki...

A nie wydaje wam sie, ze kilka akcji przekombinowali? O jedno podanie za duzo, tak jak wtedy gdy Sanchez byl na czystej pozycji gdzies w okolicy 11 metra i zamiast zapakowac pile do bramki, to ladnie odebral pietka do tyly do chyba Iniesty, ktory oddal strzal z duzo gorszej pozycji. Uwielbiam patrzej jak pilka wedruje od nogi do nogi, ale ile mozna :lol:

Ja chyba widziałem inny mecz, Panowie <_< Niby grali na wyjeździe, niby się oszczędzali, niby sędzia mógł coś tam gwizdnąć, wszystko jednak niby. Powinni strzelić co najmniej dwie bramki i jechać do domu spokojnie. Pewnie, szczęście czasem potrzebne, a czasem nie dopisuje.

Guzu, dzięki za linka do 234 :mellow:

Pozdrawiam

Grzesiek

A nie wydaje wam sie, ze kilka akcji przekombinowali? O jedno podanie za duzo, tak jak wtedy gdy Sanchez byl na czystej pozycji gdzies w okolicy 11 metra i zamiast zapakowac pile do bramki, to ladnie odebral pietka do tyly do chyba Iniesty, ktory oddal strzal z duzo gorszej pozycji. Uwielbiam patrzej jak pilka wedruje od nogi do nogi, ale ile mozna :lol:

W tym meczu Barcelona rozklepala i obrone Milanu i sama siebie ---az prosilo sie o wiecej strzalow z dystansu przy tak skomasowanej obronie.

B)

tu właśnie upatruję ten cień szansy na awans do kolejnej rundy... B)

Aczkolwiek defensywną, z nie nastawioną na zdobycie bramki taktyką Camp Nou zdobyć będzie im ciężko...Na szczęście <_< :mellow:

Przypomnij mi Kamil w ostatnich kilku latach drużynę, która przyjechała na Camp Nou z zamiarem atakowania Barcy i wróciła po tym zabiegu z korzystnym wynikiem? B)

Szanse na osiągnięcie korzystnego rezultatu z TĄ Barcą, i to tak niewielkie,to gra z kontry.

TYm razem muszę się zgodzić z elpojo. Obiektywnie, kontra to jedyna szansa Milanu i pokazał to w pierwszym meczu, że przy odrobinie szczęścia szansa całkiem realna. Realna - fuuuuuujjjj.... co za okropne słowo....

też się trochę tego obawiam, bo jakiś głupi rzut rożny, bramka z dupy i jeśli do tego czasu Barca nie bedzie prowadziła 3:0 to może być ciężko wyrównać przy takiej obronie (7-8 zawodników). Co gorsza bramkowy remis daje awans przyjezdnym i piękny sen pryska...

Dlatego obstawiam 2:0 dla Barcy!!!

Przypomnij mi Kamil w ostatnich kilku latach drużynę, która przyjechała na Camp Nou z zamiarem atakowania Barcy i wróciła po tym zabiegu z korzystnym wynikiem? B)

Szanse na osiągnięcie korzystnego rezultatu z TĄ Barcą, i to tak niewielkie,to gra z kontry.

Żadna

Kontrować będą, bo w bezpośrednim starciu szanse mają raczej niewielkie...Trzeba wierzyć w doświadczenie Puyola i że Pique odrzuci w niepamięć kilka swoich zagrań z ostatnich meczy...A jak z tyłu zagra Barca na 0, to luuuzik- z przodu na pewno pokażą na co ich stać :D

A ja się nie zgadzam. Milan grał TYLKO z kontry. Bał się zaatakować frontalnie. Ale to tylko moje spostrzeżenia. Drużyna, która nie boi się przeciwnika atakuje, i atakuje, cały czas. 7 obrońców na ostatniej linii zabrało Milanowi dynamiki ataku. Jeszcze raz: to moje spostrzeżenia.

Z dupy, czy z wolnego albo z kontry - bez różnicy. Katalończykom może się tak nie wydawać, ale Milan u siebie ugrał więcej, niż Barca na wyjeździe! Oczywiście przyjmując założenie, że Milan jest słabszy, szanse ma mniejsze, a bramka z dupy zawsze paść może B) Ja nie kupiłem i nie kupię twierdzenia, że grali oszczędnie i na wyjeździe stąd taki wynik. No chyba, że to była zasłona dymna i Messi już wie, że np. pobije swój rekord ilości bramek w meczu LM, a przyjezdnym nie wpadnie żadna bramka z... pośladków :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

umówmy się, że bramka z dupy to taka, w której piłka spada w polu karnym do nikogo i gdzieś tam się odbija jeszcze ze trzy razy i w końcu taki Ibra czy inny makaron dostawia nogę i piłka wtacza się do bramki. Mistrzem swego czasu był niejaki Pippo Inzaghi (sorki jeśli coś przekręciłem).

Kontra to kontra, ale ostatnio MarszczyRano jest w gazie i dobrze pilnuje przeciwników.

Łatwy mecz nie będzie, ale w końcu to Barca. Messi ostatnio jakiś senny... Nie podobał mi sie już w dwóch ostatnich meczach.

nie rusza do piłek, tak jakby nie wierzył do końca, że dostanie dobre podanie...

i niestety Pampeluna nic nie ugrała, a liczyłem na nich... mało casu się robi... mało....

A co nas ma zdeprymować? To niech włosi się martwią- ich kibiców raczej słychać na trybunach nie będzie.. Wierzę, że ten mecz rozstrzygnie się korzystnie dla Barcy. Wystarczy, że będzie min. normalna murawa- już w sobotnim meczu było widać różnicę w La Liga- precyzja podań, przyjęć, piłka podążała od zawodnika do zawodnika bez podskakiwania na jakiś muldach itd., jak miało to miejsce na San Siro...A już zawodnikom motywacji na pewno nie zabraknie i pokażą swoją szybkość, precyzję, finezję i skuteczność w wykańczaniu akcji...

BARCA!!!!! :mellow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...