Skocz do zawartości

BAAAAARCA!

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Powiadasz, że błędy z wczorajszego meczu nie wpłynęły znacząco na wynik rywalizacji.............. to chyba oglądałeś inny mecz.

Nie wplynely, bo mimo ze sedzia sie mylil to i tak awansowala druzyna LEPSZA ................. jesli uwazasz inaczej to chyba ogladales inny mecz :P

Nie wplynely, bo mimo ze sedzia sie mylil to i tak awansowala druzyna LEPSZA ................. jesli uwazasz inaczej to chyba ogladales inny mecz :P

Jak byś czytał uważnie to co napisałem, to byś wiedział, że mi chodziło o to, czy sędzia wpłynął na wynik meczu, a nie o to która drużyna była lepsza.

Panowie-fani Barcy,

może i czegoś tam uważnie nie doczytałem{wątpię},ale chyba nie jesteście na tyle dziecinni aby stwierdzić, że ręka Gabiego skradła Wam półfinał? Po ewidentnym czerwonym papierze dla Iniesty jakie macie gwarancje, że do tej ręki Gabiego w 90 minucie by doszło? Do pierwszego meczu nawet nie ma co wracać: kogo ten wariat z Niemiec okradł to wiadomo.

Powtórzę: te buńczuczne Atletico gra dalej bo gryzie trawę jak chyba żaden zespół w historii, natomiast w Barcie jest tylko jeden kopacz co gryzie,niestety oprócz trawy wszystko wkoło co się rusza... Nawet kumpla z kadry nie uszanował, tyle dobrego, że tym razem zęby zostały na miejscu...

Jak byś czytał uważnie to co napisałem, to byś wiedział, że mi chodziło o to, czy sędzia wpłynął na wynik meczu, a nie o to która drużyna była lepsza.

No to Ci pisze ze ze bzdury piszesz , bo Neymar po faulu od tylu na Juanfranie   , i Iniesta powinni juz wyleciec z boiska zanim nastapila sytuacja do ktorej wyjesz jak kojot do ksiezyca , ze nalezal sie rzut karny i dogrywka i ble ble ble..

Jak chcesz czepiac sie sedziego to patrz uczciwie , a nie tylko w jedna strone .................. coz moze tak wygodniej i mozna jakos tlumaczyc porażkę choc Barsa doluje od grand derby. 

Na dowód, że dyscyplina jest schorowana - powyższa dyskusja. W sporcie o precyzyjnie ustalonych zasadach i przepisach, gdzie w czytelny i jednoznaczny sposób wskazuje się zwycięzcę, przegranego, bądź remis nie powinno być miejsca na dyskusje typu: zasłużyli, lepsi, gorsi, skrzywdzeni, niesprawiedliwe...(chyba,że po entym piwie). Futbol jest zepsuty, bo nie ma woli, żeby uczynić go uczciwym, transparentnym i zakończyć bezsensowne kłótnie, jak ta powyżej. A centrala miewa się doskonale, promuje fair play i ma wszystkich w... Skąd my wędkarze to znamy?

• Like 1

No to Ci pisze ze ze bzdury piszesz , bo Neymar po faulu od tylu na Juanfranie   , i Iniesta powinni juz wyleciec z boiska zanim nastapila sytuacja do ktorej wyjesz jak kojot do ksiezyca , ze nalezal sie rzut karny i dogrywka i ble ble ble..

Jak chcesz czepiac sie sedziego to patrz uczciwie , a nie tylko w jedna strone .................. coz moze tak wygodniej i mozna jakos tlumaczyc porażkę choc Barsa doluje od grand derby

:D  :lol:

Edytowane przez Artek

Kokosz77 o tym niepomyślałem ale może i masz rację. LM nikt nie obronił i chyba tak dalej będzie. Ale bez ławy mocnej grając najwięcej spotkan ostatniego sezonu to są wy ebani jak plan pięcioletni. Nie widzę nadzieji. Hm Klopp i Simeone to ok dali by radę. Ale 2 sezon Lucho może być bez pucharu jak Real rok temu i w sumie też ma szanse to powtórzyc. Bo dopóki piłka w grze. Najwięwiększym może być Atletico w tym sezonie. Iiiii niech będzie należy Im się...

Chyba graja przeciwko trenerowi :P

Tak myślisz? A ja sądzę, że chłopcy są totalnie zajeżdżeni fizycznie. Zwykle mieliśmy lekki kryzys w styczniu-lutym. Przypomnij sobie jaki kosmos graliśmy trzy miesiące temu. A ponieważ nie da się zrobić siłowni gdy gramy ważne mecze (GD, ChL) to wygląda to teraz tak jak wygląda. Na oko nie mieliśmy szczęścia i Valencia ustawiła skuteczny autobus, ale tak naprawdę brakowało nam tego charakterystycznego błysku i odrobiny różnicy w szybkości rozgrywania akcji. Jeśli do tego doda się skuteczność w wykończeniu, a tu dochodzą nerwy to mamy kolejne 3 punkty w plecy. W czterech meczach ligowych z rzędu nazbierało się tego 11. Przypomnijcie mi, jeśli pamiętacie taką sytuację w historii. Kuriozum. 

Łączę się w wierze w wygranie ligi, choć sytuacja bez precedensu. Patrząc na sprawę z drugiej strony to jeśli nam się uda, będzie smakowało. Oj będzie. Zostało pięć kolejek, a goniących dwóch, a żadna z trzech drużyn nie pęknie do końca. Kto by przypuszczał trzy tygodnie temu?

Dzisiaj nie powinienem (jeszcze) tego pisać. Mamy kwiecień, piłka w grze, emocje sięgają zenitu. Wartość ligi i mistrzostwa jest dla mnie wyższa z czysto sportowego punktu widzenia. Wyższa od CL i CdR, bo wyklucza przypadkowość, chwilowe słabości, czy "czynniki zewnętrzne'. Średnia z dyspozycji z całego sezonu plus dwumecze z rywalami to elementy wymierności tytułu. Dlatego w każdej dyskusji na temat tego, kto jest lepszy w Hiszpanii powołuję się tylko na wyniki La Liga, nie licytując się pucharami.

Siedzę sobie i oglądam. 87 minuta. Właśnie Suarez strzelił ósmą bramkę w drugim, kolejnym meczu. Pani Krysia nie zmruży dziś oka. Pozostaje niesmak. Bo to nie mecz Garwolina z Glinianką. Jedna z najlepszych lig świata zatrudnia sędziów takiego formatu jak ten zezowaty kaleka. Niech sobie zatrudnia. Ich prawo. Tylko niech posadzą jeszcze jednego z odczytem video. To co widzę odbiera mi całą przyjemność spędzania wolnego czasu z ukochaną drużyną. I w nosie mam lament jaki podniesie dziś cały Madryt. Pewnie i tak byśmy wygrali z Gijon, ale LFP pokazała swoje nieuczciwe oblicze. Na koniec przepraszam mieszkańców Garwolina, Glinianki oraz zezowatych. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...