Skocz do zawartości

BAAAAARCA!

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna starałem się być tolerancyjny na te przypadkowe wrzutki tematyczne fanów tematów z innej planety, ale kolejny raz to widzę i za każdym razem mam delikatny nerw, a nie o to na koleżeńskim forum WĘDKARSKIM, przecież chodzi. To teraz wyobraźmy sobie że każdy użytkownik tego forum(i nie tylko) wrzucałby własny temat tak samo dla niego fascynujący jak BAAAAARCA! Mogłoby być tego setki lub tysiące. I dlaczego taka BAAAAARCA! Miałaby być ważniejsza od dylematów płaskoziemców, fanów pokemonów czy miłośników kolekcjonowania zapałek??

Proponuję usunąć ten wątek(i inne „wędkarskie”) stąd raz na zawsze i moderować zawartość tematów pod kątem jakiegokolwiek związku z wodą czy wędkarstwem w szerokim tego słowa znaczeniu. Jaki związek z wędkarstwem ma piłka kopana?? A może ja czegoś nie wiem???

O ile się orientuję, regulamin forum nie zmusza użytkownika do czytania całej jego zawartości. Problem jego ewentualnego zaśmiecania jest zaś wyłącznie problemem właściciela.
  • Like 3

Może i tak. Jednak gdyby była sprawiedliwość na tym świecie... Za 1:0 (te wyszarpane) powinno być przyznawane pół punktu, a nie trzy. VAR powinien być zlikwidowany, bo obiektywnie najlepsza i jedynie słuszna drużyna straciła na jego użyciu, tylko w tym sezonie, kilkanaście punktów. Wtedy wszystko wróciłoby na właściwe tory i na przedwiośniu odkryty autobus z Winicjuszem i Karimem przemierzał by ulice stolicy. A tak wszystko jest na opak.

• Like 2

Rada godna mędrca. Też dam Ci radę; jak zobaczysz(w realu czy necie) coś co wyda ci się niepożądane, niestosowne, niewłaściwe... nie patrz

Nie sądzisz, że w takim miejscu raczej powinno się dostosować do ogółu? Trzeba mieć naprawdę nudny żywot, by o coś takiego się doczepić [emoji1751]
  • Like 3

Jeżeli to widzę, zaśmieca

Właściwie jedynymi śmieciami są Twoje posty w tym wątku. Podzieliłeś się z nami swoją opinią, teraz możesz przenieść swój niepodważalny wkład w bardziej odpowiednie wg. Twojego mniemania miejsce. Tam może zostanie doceniony.

• Like 2

Rada godna mędrca. Też dam Ci radę; jak zobaczysz(w realu czy necie) coś co wyda ci się niepożądane, niestosowne, niewłaściwe... nie patrz

Dziękuję, że tak mnie i moją radę oceniłeś. A co do twojej rady ... od dawna tak robię również na tym forum

• Like 1

Wasze dywagacje na temat tej czy innej drużyny są jak nieskończenie trwający turniej wędkarski, fanów tej lub innej drużyny. Właściwym więc jest, że taki maraton znajduje się na tych stronach. Wędkarze też mają odskocznie, jak i ja, od swojej pasji,a piłka kopana jest świetnym wyborem, bo nic tak mnie nie wku... jak patrzę na niektórych kopaczy. Wtedy relax nad wodą mnie uspokaja i odbiera myśli o "ostrej amunicji".

Jesteśmy w Cafe i można pisać o czymś się chce z zastrzeżeniem, żeby było zgodne z regulaminem.
Temat nazwany jasno. Kto nie chce, nie musi wchodzić i czytać. Tym bardziej komentować.

Rywalizacja w lidze hiszpańskiej się skończyła. Jutro mamy przedwczesny finał LM.
To co mnie zastanawia, to dyspozycja Realu.

W mojej ocenie na ten moment to wyraźnie silniejsza drużyna, mogąca rywalizować z najlepszymi, która jednak przegrała ligę.
Barcelona zachowała równy poziom ze słabszymi i chyba to zadecydowało.
Lewy jednak poniżej oczekiwań. Ewidentna zniżka formy od MŚ. Chciałbym, aby wrócił Messi. Jestem ciekaw, czy by mu się chciało, w PSG tak średnio..
Trenera nie potrafię ocenić.

Edytowane przez korol

Jesteśmy w Cafe i można pisać o czymś się chce z zastrzeżeniem, żeby było zgodne z regulaminem.

Temat nazwany jasno. Kto nie chce, nie musi wchodzić i czytać. Tym bardziej komentować.

Rywalizacja w lidze hiszpańskiej się skończyła. Jutro mamy przedwczesny finał LM.

To co mnie zastanawia, to dyspozycja Realu.

W mojej ocenie na ten moment to wyraźnie silniejsza drużyna, mogąca rywalizować z najlepszymi, która jednak przegrała ligę.

Barcelona zachowała równy poziom ze słabszymi i chyba to zadecydowało.

Lewy jednak poniżej oczekiwań. Ewidentna zniżka formy od MŚ. Chciałbym, aby wrócił Messi. Jestem ciekaw, czy by mu się chciało, w PSG tak średnio..

Trenera nie potrafię ocenić.

Lewego to mi jest trudno ocenić bo przyszedł do Barcy w trudnych dla niej czasach. Spadek formy czy po prostu zespół musiał przestawić granie na niego?

Ostatnie mecze pokazują że coś się zmienia. Lewy prowadzi na liście strzelców a Barca po 4 latach wraca na swoje miejsce na 4 kolejki przed końcem sezonu.

I jak to oceniać?

Ps. Co do wcześniejszego wpisu o tym 1:0.

Gdyby Real tak punktował to komuś by to przeszkadzało?

Wątpię.

Edytowane przez przemo_w
  • Like 1

No właśnie nie wiem jak. Tak szczerze.
La Liga super, ale w pucharach... LM słabiutko, potem jeszcze z MU w plecy.

Lewy w bramkach na 1 miejscu, ale to jeszcze nie koniec. Algierczyk nie przewidywalny, może dogonić.
Haaland 36, Kane 27, Mbappe 26 z nimi powinien rywalizować. Niby pierwszy sezon, ale młodszy nie będzie.

Co do tego 1-0.

Do tego momentu to był chyba rekord jeśli chodzi o ilość meczów tak wygranych jednego sezonu.

Pomijając fakt, że wiele z tych meczów powinno się zakończyć przegraną, po słabej grze i nie skuteczności przeciwników.

Oglądałem wszystkie mecze. Czasem az nie wierzyłem w to co się działo na boisku.

Messi powinien się udać da Arabii, już chyba wystarczająco pogrążył finansowo klub. Za darmo nie będzie grał, a nie które wypłaty tam to rekord, np Alba...

Co do tego 1-0.

Do tego momentu to był chyba rekord jeśli chodzi o ilość meczów tak wygranych jednego sezonu.

Pomijając fakt, że wiele z tych meczów powinno się zakończyć przegraną, po słabej grze i nie skuteczności przeciwników.

Oglądałem wszystkie mecze. Czasem az nie wierzyłem w to co się działo na boisku.

Messi powinien się udać da Arabii, już chyba wystarczająco pogrążył finansowo klub. Za darmo nie będzie grał, a nie które wypłaty tam to rekord, np Alba...

Jest w tym racja ale czy to piłka czy inna dyscyplina to trochę szczęścia się przydaje :-)

Druga część wpisu, w pełni się zgadzam.

Busquets odchodzi i Lewy bierze szatnię na siebie a przyjdzie Messi i na 90% zacznie się problem bo przecież to Messi i jest u siebie.

Ps. Arabowie wyrzucili ( podobno) 350 milionów funtów rocznie Messiemu.

To jest chore.

Edytowane przez przemo_w

Też chciałbym powrotu Messiego. Z kilku powodów. Po pierwsze należy mu się odejście na poziomie pożegnania z legendą klubu i dyscypliny. To pierwsze, które najlepiej charakteryzuje zdjęcie z Serginio Destem w stroju Chicago Bulls, było żenujące. Drugi powód to ciekawość spotkania na boisku jednego z najlepiej podających na świecie z Lewandowskim, który w normalnej formie powinien z takich asyst zrobić użytek. Trzeci powód jest najmniej racjonalny. Przyzwyczaiłem się przez kilkanaście lat, że Messi to Barcelona i trudno mi sobie wyobrazić, by nie był dla drużyny wzmocnieniem. Nawet w podeszłym wieku, tym bardziej że z upływem czasu zmienił swój styl gry, dopasowując do fizycznych możliwości. I na koniec, chciałbym zobaczyć gest Argentyńczyka, wracającego na stare śmiecie, by grać za ułamek poborów oferowanych przez typów z Zatoki Perskiej. O złą chemię w drużynie jakoś się nie martwię, bo Xavi to nie Koeman, czy Velverde, a drużyna chyba jest świadoma z kim przyszło by jej grać.

Co do powrotu Messiego, to jest jak z żoną po 20 latach małżeństwa i w sytuacji kryzysowej kiedy ma mniej kasy dla siebie odchodzi do bogatszego. Dla mnie taka nie ma powrotu, ale widzę, że wielu tu kolegów wyznaje inne zasady. Zgadzają się na powrót a ona w domu wtedy dopiero zaczyna dociskać. Messi to od kilku lat facet nastawiony tylko na kasę, widać po aferach z ojcem, przyjmie więc ofertę arabów. Utrze w ten sposób nosek Ronaldo i nieźle zarobi, a z obecną Barcą ma małe szanse na wygranie czegokolwiek w Europie.

• Like 1

Drużynę trzeba budować na młodych ambitnych zawodnikach, którzy przyniosą zysk w postaci wygranych meczów w Europie. Jak pokazał czas bez Argentyńczyka można i da się.

Już wiele razy pokazał co się dla niego liczy.

Dolary i euro. W Barcelonie ich nie dostanie....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...