Skocz do zawartości

BAAAAARCA!

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Jakie to polskie, takie zapyziałe. Znów są komentarze typu: ...i co ch...wi nie udało się strzelić, słaby jest i dotąd to były pozory... przypominam tylko, że piłka to gra zespołowa i taka 9tka ma za zadanie wykańczać stworzone sytuacje, od tego jest na boisku. Ten zawodnik nie ma biegać po całym boisku, odebrać piłkę w połowie, okiwać pod drodze kilku i strzelić gola. To są historie które się zdarzają, ale nie są brane pod uwagę przy żadnej taktyce. Nikt samodzielnie lub we dwójkę nie wygra meczu. Na miejscu lewego nikt w stworzonych sytuacjach nie wypada lepiej, to fakt że ma duży odsetek zmarnowanych szans, ale wiele z nich prawie samodzielnie generuje. Potrafi odnaleźć się na boisku w odpowiednim miejscu i czasie, tego nie ma za wielu zawodników. Dla większosci spoconych tv maniaków znów zmarnował sytuację, dostając piłkę do nogi. Dziwi mnie, że większość trenerów na świecie uważa go za świetnego zawodnika, a nasi rodzimi pożeracze czipsów i piwa widzą świat inaczej. Patrząc w ten sposób to Ronaldo jest wogóle kiepski bo w tak słabym MU nie istnieje. Nie powiem, że Lewy jest najlepszym piłkarzem na świecie, ale jest wybitną 9tką i sezon 2020 był jego sezonem i wtedy złota piłka mu się należała. Swoją drogą ten plebiscyt niestety nie wyróżnia nikogo po za napastnikiem i bramkarzem, a z kiepską pomocą i obroną Messi, Ronaldo i Lewandowski byli by niezauważalni, choć są genialnymi zawodnikami. Tak jak Messi to najlepsza 10 na świecie tak Lewy jest obecnie najlepszą 9, choć Halland nie jest gorszy, a i Benzema jest świetny. Szanujmy swoich, nie ma ich w tym sporcie na szczycie za wielu.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

O meczu nie chce mi się pisać, bo za dużo by tego było. Wynik raczej przewidywalny tu i teraz. Przestałem już myśleć życzeniowo i typowałem 3:0, nie oglądając ani minuty tegorocznego Realu. Mój realizm po dwóch Interach, Celcie i Mallorce, z uwzględnieniem tego, że Real zwykł wyczuwać słabość przeciwnika i bezlitośnie to wykorzystywać. To co zwróciło moją uwagę po samym meczu, to wypowiedzi Xaviego i Ancelottiego. Obaj mówią: "to tylko trzy punkty". Dziwna matematyka. Simeone mógłby tak powiedzieć. Ci dwaj panowie zdają sobie sprawę, że to 6 punktów. A 7 jeśli Barca nie wygra u siebie wyżej.

• 3 tygodnie później...

Pique ogłosił, że najbliższy mecz będzie ostatnim w jego wydaniu w Barcy. Dla mnie szok, razem z Puyolem stanowili dla mnie przez lata trzon tego zespołu. Zdaję sobie sprawę, że kiedyś to musiało nastąpić, ale jest duże zaskoczenie.

żadnego zaskoczenia nie ma,gość gra mecze wyjazdowe bo na camp nou witają go gwizdy

albo grasz na wysokim poziomie albo cie nie ma

To chyba dobry czas na podjęcie takiej decyzji. Nabroił w życiu osobistym i to widać było na boisku. Liczba zdobytych trofeów obłędna. Trafił na generację zwycięzców, czy to w klubie, czy w reprezentacji. Laporta nie będzie płakał, bo koszty anulowanego kontraktu załatają dziurę po odpadnięciu z Ligi Mistrzów. Najbardziej w tej sytuacji boli kontuzja Araujo. Nie stracić punktów do Kataru, to teraz priorytet klubu.

Dziś za sprawą idiotycznego faulu Pana Roberta, mecz który miał być trudny, stał się drogą przez mękę. Kadrowa przepaść przestaje mieć znaczenie, gdy przegrywa się na wyjeździe, a na boisku brakuje gracza (i to tego, który strzela co drugą bramkę). Osasuna trochę pokpiła sprawę, a Barcelona nie straciła wiary. Piękna akcja de Jong - Raphinha i do stycznia mamy lidera. Straty z Madrytu można uznać za odrobione.

• Like 1

Lewy to chyba już sobie przerwę przed kadrą chciał zrobić, sxczegolnie ten drugi faul to był z premedytacją. Wg mnie to nawet czysta czerwona karrka by mogła być.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Dokładnie. Nie wiem co mu odwaliło. Nawet na piłkę nie patrzył i z premedytacją tem faul był.

31 grudnia może z Anią imprezować. Akurat będzie miał wolne :-)

Same "polaczki". Jak ja bym dostał tyle razy po plecach, to nie był bym tak grzeczny jak lewy. Patrząc na niego, to widac po wywiadach i wypowiedziach, że się tu lepiej czuje niż u zaborcy.

Pierwszy raz napisałem coś złego o Lewym! Ale taki chamski faul mi do niego po prostu nie pasuje. Tym bardziej nie był wcześniej prowokowany czy pokopany przez Garcie Santosa.

Edytowane przez przemo_w

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...