Skocz do zawartości

BAAAAARCA!

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem fanem Barcy, aczkolwiek podoba i się gra tej drużyny i często zaglądam do tego wątku, żeby sprawdzić co słychać w lidze hiszpańskiej :D Mimo wszystko o wiele bardziej lubię, fascynuje mnie liga angielska, a w szczególności MU i Arsenal. Pewnie ze względu a trenerów i politykę tych klubów. Śledząc mecze Arsenalu osobiście byłem przekonany, że Barca nie wygra tego meczu, a liczyłem na zwycięstwo. W aktualnej sytuacji powinniście się cieszyć, że to tylko arsenalik a nie MU :D

Gra Barcy o wiele lepsza niż wynik...

1. Nieuznany gol Messiego - nawet komentatorzy angielscy stwierdzili, że niesłusznie bo nie było spalonego.

2. 2 karne dla Barcy za zagrania ręką ( chyba trzeba wprowadzić 44 sędziów )

3. Gol Van P. na maksa fuksiarski

4. Dobre prognozy na przyszłość - życiowa forma Abidala B)

W rewanżu arsenalik dostanie swoje i znów wróci do domu.

Przyjmuję zakłady :lol:

Witam.

Swietny mecz, szczerze powiem ze czasem finały sa nudniejsze, szczegolnie z udziałem włoskich ,, szmaciarzy ,,.

Imponował mi presing Barcy, kapitalnie to wygladało, jak zwykle i gra w dziadka na 4m. :D. Fakt ze przy odrobinie szczescia w pierwszej połowie mogli załatwic Kanonierow. Obrona ledwo drzała. Leo kilkakrotnie rozpedzajac sie, siał postrach, ale skonczyło sie na szybkim wytraceniu Go.

Tym razem jednak ,, dzieciaki Wengera ,, sie nie dały. To co wyprawiał 19letni Jack Wilshere byłem pod wrazeniem. Chłopak jezdził w srodku az miło. Do tego Theo Wallcot. Ten chłopak jak dopada piłki, włacza szosty bieg :mellow:. Oczywiscie kibicowałem B, ale The Gunners poprostu wyrwali to zwyciestwo. Asysta i gol pierwszy ładny. Na takim poziomie gry widzi sie kazda luke bramkarza juz zza pola karnego. To samo Rosjanin - mogł uderzec tylko w jedno miejsce, co było widoczne z kamery zza bramki :)perfekcyjnie.

Fajnie było ogladac Wojtak Sz. Co prawda nie miał wiele do pokazania, ale błedy zawsze mozna popełnic. Chocby przy kilkunastu podaniach własnych obroncow. Bardzo obiecujaco.

ps Dzis gra Lech, tak? Trzeba sie w pidzżame ubrac i łozku połozyc bo grugiej połowy mozna nie doczekac :lol: :lol: :lol:

1. Nieuznany gol Messiego - nawet komentatorzy angielscy stwierdzili, że niesłusznie bo nie było spalonego.

@Efex

Zgadzam się z 1. i 2. w 100%.

Jednak zauważyłem jedną niepokojąca rzecz - zbyt wiele podań, które nie otwierały drogi do bramki. Kogoś wyraźnie brakowało na boisku w FCB.

nie no Pan ten koleś to ma co nieco pojęcia o graniu w piłkę,bramkarz dał ciała taką szparę zostawił to się Van postanowił w nią zaparkować, fakt nie wyjdzie może 10/10 takich strzałów ale to zawodnik ze szpicy więc pruby strzału są w jego krwi.

co innego 2 bramka fajnie wypracowana i spokojna lokata Rosjanina nisko profilowym rogalikiem, pięknie

ps Dzis gra Lech, tak? Trzeba sie w pidzżame ubrac i łozku połozyc bo grugiej połowy mozna nie doczekac :lol: :lol: :lol:

nie wpadły Ci w oko poprzednie mecze Lecha? hmmm, dziwne B)

90min BEZNADZIEII !! Drugi garnitur Bragi. Nasi ponoc faworyci oddali celny strzal z pola w 66min. Potem gol i jeszcze jeden celny strzał. Od kilku lat nie moge pojac jak trenujac od 6-8 roku zycia na naszych boiskach piłkarze nie moga wymienic 5 celnych podan. Straty, podania w ciemno, brak komunikacji. Kropka nad ,, i ,, było wykop piłki Bosackiego w czache Krivca. Makabra. Zal sie ogladało. Takie mecze ogladałem w A klasie....

90min BEZNADZIEII !! Drugi garnitur Bragi. Nasi ponoc faworyci oddali celny strzal z pola w 66min. Potem gol i jeszcze jeden celny strzał. Od kilku lat nie moge pojac jak trenujac od 6-8 roku zycia na naszych boiskach piłkarze nie moga wymienic 5 celnych podan. Straty, podania w ciemno, brak komunikacji. Kropka nad ,, i ,, było wykop piłki Bosackiego w czache Krivca. Makabra. Zal sie ogladało. Takie mecze ogladałem w A klasie....

I to jest sztuka!!

Zamiast kopać się po czole i to charytatywnie w Smokach Głuszycy Górnej to nadal być na poziomie A klasy i brać za to gruby hajs!! :mellow: Polak potrafi

Grunt, że zwycięstwo. Jeszcze 90min takiego farta i szansa na spotkanie z Liverpoolem. Fajnie. Przynajmniej zobaczą dobry stadion i wymienią się za niezłe koszulki :mellow:

Ale hola hola....to wątek o Barcy!!

Na dobre i na złe!!

BARCAAAAAAAAAA!!!!!!!

Przynajmniej zobaczą dobry stadion i wymienią się za niezłe koszulki :mellow:

No i już koszulki na alledrogo się znajdą, zarobią trochę :lol:

Wracając do meczu Barcy z Arsenalem...mecz rewelacja, 90 minut ciągłego biegania, warto było oglądać cały mecz.

Rewanż będzie jeszcze ciekawszy :D

Przede wszystkim to byla Pilka Nozna na wysokim poziomie.

Gole ladne, niektore bardzo :D

Zgadzam sie ze druga polowe Barca przespala.

Grali nierowno. Zarowno w czasie jak i poszczegolni pilkarze :

Tzn bylo kilku zawodnikow, ktorzy ciagneli gre :

Abidal B)

Busi (Busquets)

i Xavi. Tych 3 Panow w mojej ocenie ZAGRALO.

I uznanie dla Villi ktory wykorzystal szanse. Messi nie trafil...

Reszta mocno srednio i momentami ponizej mozliwosci.

Stad wynik taki, jaki wszyscy znaja.

Rewanz na Camp Nou zapowiada sie bardzo ciekawie B)

VeB!

p.s. Bardzo mnie cieszy fakt, ze fanatyczny watek o FCB sledzi jednak sporo osob :D

p.s.2. Z litosci tylko zapytam, gdzie jest ta osoba, ktora wiescila kleske Totenhamu w starciu z Emerytami ?

Miałem zadymę w robocie więc nie pisałem...

Mecz- w moich oczach rewelacyjny. Oczywiście Barca grała już lepsze spotkania, ale tempo tego meczu było imponujące. Oglądając wczorajszy mecz Lecha przysypiałem po 10 minutach bezładnej kopaniny. W środę, jak sędzia zagwizdał ostatni raz powiedziałem - co? już? koniec?

Jestem niemal pewien, że gdyby kazać biegać jakiemuś grajkowi z naszej ligi za panami z Arsenalu lub Barcy, to umarłby po pierwszej połowie.

Szkoda pudła Messiego. Pięknie położył Wojtka, a później 'strit' jaki jemu się trafia wyjątkowo rzadko. Byłoby 2:0 i mecz mógłby potoczyć się zupełnie inaczej. A tak młodzi chłopcy mieli jeszcze nadzieję, trafili pierwszą nieco szczęśliwą bramkę i poszli za ciosem. Jak dla mnie Pep za szybko zdjął Villę. Barca przestała atakować i wyszło jak wyszło...

Mam tylko nadzieję, że nie skończy się jak rok temu, że przez nieuznaną prawidłowo zdobytą bramkę, odpadniemy z LM.

Na CN trzeba będzie zagrać na 0 z tyłu. Jesli chłopcy Wengera strzelą choćby jednego gola, to my będziemy musieli pyknąć 3!

....a to nie będzie łatwe!

Mlodziez z Arsenalu (srednio 3 lata mniej niz Barcelona) dala rade. Zwlaszcza w 2 polowie kontry byly wprost zabójcze. Mieli troche farta, bo Wicio puscil babola, ale po jakiej akcji! I posiadanie pilki Barcy nie bylo przygniatajace, jak to jest zwykle. A Arszawin - zimny killer.

Barca jest wyraznie zmeczona i gra piach, ogladalem Sporting gdzie wymeczyli remis i niewiele im wychodzilo - wyszedl bramkarz za daleko i starczylo.

Ciekawe czy sie zregeneruja do rewanzu?

Wojtek - gral przyzwoicie, tak jak sie wymaga od pierwszego w Arsenalu, ale bez fajerwerków.

Pisałem o tym kilka postów wcześniej. Styczeń i Luty często są zdecydowanie gorsze w wykonaniu Barcy. Styczeń przeszli bez jęknięcia i byłem mile zaskoczony. Jest luty i ta drobna obniżka formy nie powinna dziwić. Tak jest co roku... Oby pozbierali się do rewanżu...

YO!

@Kryst,

wprawdzie Milanówek i Żoliborz dzieli pewna, trudna do przebycia bez spożycia :unsure:, odległość, ale myślę, że moglibyśmy zrobić sobie, przy okazji jakiegoś fajnego meczyku, pewną namiastkę Camp Nou. Bo inaczej okaże się, że tylko we Wrocławiu (pozdrowienia i szacun!!!) Barca powoduje miłe spotkania z niezbędnymi atrybutami...

Pozdrawiam,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...