niedzielski Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Witam chciałbym podzielić się warsztatem mojej pracy którą wykonuję od około 10 lat zaznaczam, że nie są za piękne ale z doświadczenia wędkarskiego wiem, że rybom to nie robi. Pochodzę z ziemi Świętokrzyskiej gdzie większość wolnego czasu spędzałem na małych rzekach nie dając spokoju pstrągom, łowiąc głownie jigami, dziwiąc się ich skutecznością. Był okres że w moim pudełku nie było innych przynęt. Nie wyobrażam sobie pstrągowania bez jigulców. Z czasem doświadczałem, że na Jigi można złowić wszystkie ryby, klenie, jazie, płocie, jelce, lipienie w zależności oczywiście od imitacji. Staram się wykonywać imitację, żyjątek wodnych takich jak pijawki, minogi, kiełże, chruścika wychodzącego, larwy jętki, i wszystkiego co mi przyjdzie do głowy i występuje w wodzie. Zacznę od kilku fotek klasyków czyli czarna pijawka i ruda pijawka, oliwka, łosoś, zonker rudy i siwy. Jigów które dały mi najwięcej potoków. Edytowane 30 Marca 2015 przez niedzielski 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Bardzo podobaja mi sie pijawki. Udało Ci się złowić na nie okonia? Takich jeszcze nie ukrecilem ,pora spróbowac jakie haki do nich zastosowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Różne haki i gramatura w zależności od miejsca ten na zdjęciu to matzuo nr.6 2 gr główka,oczywiście z powodzeniem można łowić okonie jako przyłów nie raz złowilem, i częste obcinkitez miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Coś delikatniejszego dla rybek drapieżnych i białorybów lekka pijawka, kiełż i micro z lamętą główką 4.0 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Coś dla inspiracji czyli jig w formie osy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dryzd Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W Twoich przynętach widać profesjonalizm.Będą napewno rybom smakowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Coś na szybko w zaciszu bieszczadkim nowa osa larwa ważki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Czy osy kręciłeś pierwszy raz , czy to już stały element . Jesli tak to czy łowiłeś na nie i z jakim skutkiem. Mam osy woblerki - customy , piekne , ale nigdy na nie nic nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Stały element głównie klenie i jazie na rzekach nizinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Coś nowego na święta czyli imitacja jętki majowej w formie jiga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Praca wre idzie nowa seria Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez niedzielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Coś na szybko w zaciszu bieszczadkim DSC_0293.JPG DSC_0294.JPG Taka drobna uwaga, niby pierdoła, ale pasek zonkera spróbuj dawać sierścią do góry (w kierunku oczka/kolanka haka), tak żeby pracowała i żeby wykorzystać pełniej możliwości tego materiału. Przy muchach (strimerkach) to się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Widzisz kolego zawsze uczyli mnie odwrotnie ale dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Przy jigach trudno sierścią do góry, a przy streamerach trudno sierścią do dołu - haczyk przeszkadza .Na streamery z królika o tym samym szarym kolorze + tułów z białej błyszczącej wełny przewiązanej srebrną lametą, miałem najlepsze wyniki na Gwdzie na kwietniowych pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Przy jigach trudno sierścią do góry, a przy streamerach trudno sierścią do dołu - haczyk przeszkadza .Na streamery z królika o tym samym szarym kolorze + tułów z białej błyszczącej wełny przewiązanej srebrną lametą, miałem najlepsze wyniki na Gwdzie na kwietniowych pstrągach.Właśnie tak mi się wydawało doskonała przynęta wiele ryb dzięki niej dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Pierwszy będzie kijek do lipieniowania a później po jigi do Niedzielskiego , fajne robaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Pierwszy będzie kijek do lipieniowania a później po jigi do Niedzielskiego , fajne robaczki Lipienie na spina w UK? Poj...lo? Kup se Pan muchowke i nie rob obciachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Lipienie na spina w UK? Poj...lo? Kup se Pan muchowke i nie rob obciachu Bujo drogi a jak ja chcę tylko na spinna łowić , sprawia mi to najwięcej satysfakcji etc... na flajowanie mam uczulenie Wiem , że nie pasuje to do ustroju panującego na wyspie . Selfish jestem i mam to w D.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ok, niech bedzie PDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Do jigów polecam st.croix Wild Riwer do 14 gr 240 dl. A muchówke st.croix imperial kl 4 8.6 stopy sprawdzone i przetestowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Przy jigach trudno sierścią do góry, a przy streamerach trudno sierścią do dołu - haczyk przeszkadza .<...> Nie przeszkadza w najmniejszym stopniu.Przebija się skórkę hakiem, lub robi minimalne wzdłużne nacięcie na kolanko właśnie.Jest kilka wzorów "strzyzonych" zonkerów z dwu pasków (jeden sierścią w dół a drugi w górę) sklejonych razem i lekko strzyżonych na kształt rybki... Tyle że to amerykańskie wynalazki na tropikalne rybki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 TĘCZOWO JAŻENIOWA PROPOZYCJA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Propozycja żuka około 4.5 cm na dużym mocnym streamerowym haku, z dedykacją na big klenia i bolka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 JIGOWA glajcha do zadań specjalnych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Koledzy ciekawi mnie co powiecie na temat takiego o to streamerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi