Skocz do zawartości

Jigi i inne imitacje Niedzielskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ten maluszek rośnie. Za kilka lat, jak już będzie duży, przy ponownym spotkaniu będzie powodem do dumy. A teraz, niech wraz z innymi dziećmi niech radośnie pląsa w strumyku. Zdjęcie usunąłem, byś nie był posądzany o skłonności do małych.... rybek ;)

• Like 1

Dzisiaj był dzień, których nie lubię. W pierwszym rzucie złowiłem rybę, wiedziałem , że to sie źle skończy, potem zakolczykowałem fajną rybę, jig się odwiązał, potem źle wykonałem rzut zamiast pod drugi brzeg, jigol poleciał na wprost w dół rzeki, z tego układu prawie zawsze spadają i tak też się stało, w następnym dołku znowu mi spadł i ryby się wyłączyły. Jeszcze w pracy dałem ciała więc wszyscy mnie zje...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Nic tak nie uczy pokory jak pstrągi, w piątek spiąłem dwa fajne, złapałem 30 staka, w sobotę wyłączyły się całkowicie. Dzisiaj spędzałem czas z rodziną. Na tygodniu może być ciężko z z czasem ale spróbuje się wyrwać.

Skończyłem zamówienie , na życzenie klienta podjechałem Jigi lametą ołowioną co wpłynie na wagę, a także spionizuje jiga w opadzie. Napewno będzie skuteczny.

Hak gamak F11 u wolfram 5.5 mm. Wag myślę około 1.5-1.8gr. Ogonek lis , trochę spectry i sarna zimowa wystrzyrzona.

dc491a0c83aeba97c656529a62c6f7c7.jpg0587fbf1fa402fbe5404564639ec7ef0.jpga31cdb95b53fb2eb11d4260d25e14edc.jpg

Edytowane przez niedziel_jig
  • Like 6

A to będzie nowość, która na stałe zagości w moim skromnym arsenale, mucha zonker, ślajzur, zakręcona na mocnym haku pod czeburaszkę, dzięki czemu prezentacja przynęty będzie ciekawsza, można będzie w prosty sposób regulować ciężarem, w zależności od miejsca, na pewno skusi do brania nie jednego pstrąga czy klenia. Testy niebawem dobrego wieczoru.3abb2b1ba9f0db60ffe00f0388275d82.jpg

• Like 7

Podobno pstrągi zmieniły upodobania na takie kolorki, dałem oczy i nowe życie dostały, jutro i sobotę łowie, choć dmuchać ma strasznie, ale gdzieś się schowam dobrego wieczoru.[emoji3][emoji3][emoji3]8ad54bc7ea4b43cb8247ba44f0289927.jpg

• Like 3

Dzisiaj do godziny 14.00 bez ryby na brzegu, coś tam pókło, coś spadło ale naprawdę słabo,ale w najlepszym towarzystwie, wspieraliśmy się krok po kroku, po obiedzie pstrągi miały swoje 30 minut w tym , finalnie złowiłem 3, a takie 30 taki,ale zaliczyłem 5 kontaktów , całkiem nie źle , jak się łowi jgiem w dół rzeki to dużo szarpnieć i spadków się zalicza , tak to już jest , na uwagę zasługuje ryba mojego przyjaciela Krzysztofa, nażarty jak świnka!! Prawdopodobnie źrą żaby bo na grubo ich w rzece, oczywiście przynęta numer 1,

jig mojej produkcji widoczny na zdjęciu szary i rudy. 253252e8559fcd3d7d4eef543c37607c.jpg745ec76c709ebe6bda192fd5f2afa48a.jpg7764e0fefbf59a9a662afaa50803d222.jpg

• Like 6

Hej tylko Mustad , haki jakie używam na zimowo wiosenne jigii, hak od 1 do 4 na letnie schodzę na haczyki numer 8 i bardzo odchudzam jiga , najbardziej lubiana przeze mnie gramatura to 1.5 gr, czasem kładę 2.5 Ale bardzo sporadycznie, chyba że miejsce tego wymaga.

• Like 1