Skocz do zawartości

Jigi i inne imitacje Niedzielskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet nad rzeką więcej ludzi się pojawiło, chyba wolne przymusowe mają. Musiałem się przespacerować bo Covid, psychicznie mnie męczy, nie ma lepszej terapii niż kropki, szczególnie na jiga.

Może jutro uda mi dostać na pocztę, każdy grzecznie czeka na swoją kolej, dziś się nie udało.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

9b60c847b9b1bade92db33bf86638067.jpg290f8b9734e9ccd49abd8ea598206800.jpg

Edytowane przez niedziel_jig
  • Like 2

Trochę nuda , praca zdalna.

Zachęcam do subskrypcji. Zwariowany kanał duże ryby, kupa śmiechu i głupot może komuś chumor się poprawi.

https://youtu.be/3oUqstqQ5I4

• Like 2

Zależy jak zje, ale generalnie większość dobrze się wcina tak samo jak na jiga. Czyli łowiąc w górę rzeki pod prąd spadów zaliczam bardzo mało ,chyba że branie przegapie, łowić dół rzeki z prądem spadów jest więcej , a to zależy z jakiego konta jest branie, jeśli na wprost spadów jest sporo, jeśli po łuku mniej. Przynęta ma 6 cm jest miękka więc nawet nie za Wielka ryba zjada ją na raz nie mówiąc o normalnej wielkości kropka czy innej ryby, jako przyłów łowiłem na nią 14 cm okonie.

• Like 1

Brzmi budujaco. Ja zakupilem kiedys pare jigow pstragowych tu na forum ale jakos ryby za nimi nie szaleja. Probuje po nie siegac od czasu do czasu ale jest bardzo mizernie. Nie do konca rozumiem dlaczego. Moze technika kiepska? Lowie nimi troche jak przynetami gumowymi. Na te drugie pstragi reaguja bardzo dobrze. 

Brzmi budujaco. Ja zakupilem kiedys pare jigow pstragowych tu na forum ale jakos ryby za nimi nie szaleja. Probuje po nie siegac od czasu do czasu ale jest bardzo mizernie. Nie do konca rozumiem dlaczego. Moze technika kiepska? Lowie nimi troche jak przynetami gumowymi. Na te drugie pstragi reaguja bardzo dobrze.

Kilkanaście postów wcześniej napisałem trochę w jaki sposób łowię jigiem. Możesz zerknąć. Dzisiaj łowiłem konsekwentnie czarnym zonkerem. Jak zwykle nie było lekko ale taki 43 się zameldował. Aktywnie żarł w dość szybkiej jak na tej rzece rynnie.

Nie oparł się pijawce z zonkera.

dba265d173a37fc17820d6c5ae3318eb.jpg

• Like 3

Jutro przerywam kwarantanne, muszę pojechać bo na Psyche mi siada.

Coś dla siebie mało staranne wykonanie, ale dla siebie zawsze robię brzydkie.

Także zobaczymy może jakiś kropek z centrum Polski się odezwie.

26953ac5b89663e282da8161d0ca0f0d.jpg

• Like 3