skalek-77 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 A co to za Avid o symbolu AS i to jeszcze czarny matowy ?Z tego co ja wiem to Avidy były szare matowe(te stare z przed IPC) i miały symbol AVS, a czarne matowe były Premierki. Reagrip też wygląda jak oryginalny od Premiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 A Avidy przed IPC to właśnie nie miały oznaczenia AS, a dopiero te nowsze AVS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 A Avidy przed IPC to właśnie nie miały oznaczenia AS, a dopiero te nowsze AVS?Chyba raczej nie,ale upierał się nie będę , bo nie mam jak już tego sprawdzić. Ale czarne to na pewno nie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Avidy chyba rzeczywiście wcześniej też były niebieskie, ale jaki to problem oskórować blank? Co do skrótów, to jestem na 99,9% pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) No dobra Panowie.Dodatkowe wyjaśnienia może istotne dla potencjalnie zainteresowanego, tak jak pisałem, wędka pełnoletnia, czyli blank wyprodukowany w końcu XX wieku Uwierzcie na słowo, wtedy też ryby łowiono nie tylko oszczepem. Nawet parę fajnych wędek i kołowrotków wtedy wymyślono - jakieś Winstony borony czy stelle millennium I nawet jakiś "rodbuilding" ktoś , gdzieś..... uprawiał w bardziej lub mniej poważny sposób. A ile ryb w Odrze było ....... Blank z pierwszej serii Avidów, czarny mat, wiem bo miałem różne z tamtego okresu - zawsze były takie. Potem, nie pamiętam dokładnie ale gdzieś koło 2004-2005 weszła nowsza seria "bardziej szara" a raczej "mniej czarna". A po kolejnej zmianie to już te szare błyszczące z IPC. Nigdy nie było Avidów niebieskich.Ten blank też nie jest skrobany a w oryginalnym lakierze. Na szybko znalazłem katalog z 2000 roku, gdzieś mam jeszcze starsze ale nie bardzo mam czas na dalsze poszukiwania, zdjęcie ze strony z Avidami w załączeniu. Fabryczne kije zbrojone były w Fuji Sic w czarnych ramkach (trochę lepiej niż dzisiaj) a oznaczenia blanków były takie same jak kijów. Wprowadzało to wtedy "mały" bałagan więc potem to zmieniono. Przed Avidem w katalogu tylko jedna seria Elite, początki SCV, nie ma nic z SCIV, nie ma też "Inshorów". A jeszcze pytanie / ciekawostka dla zainteresowanych. Jaki kolor miały miały Elitki przed "słynnymi" brązowymi, niejednokrotnie znacznie lepsze od swych znanych następców ? Tomaszek11Edit - zamieszczane zdjęcie jest tak przeskalowywane że staje się bardzo mało czytelne ale nie potrafię tego zmienić :-( Edytowane 27 Marca 2015 przez tomaszek11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 No i wszystko jasne. Ja byłem w błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 A jeszcze pytanie / ciekawostka dla zainteresowanych. Jaki kolor miały miały Elitki przed "słynnymi" brązowymi, niejednokrotnie znacznie lepsze od swych znanych następców ? odp. Przed brązowymi, blank elitki maiał kolor czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Masz numery na tym LS70MLF2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) @lukas277 to nie jest elita tylko legend, mam identyczną i próbuje ustalić dokładny rok produkcji. Wiesz coś może?? Ja stawiam na 99. Edytowane 27 Marca 2015 przez boobinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Faktycznie to legend nie elita Jak dobrze pamiętam to St. Croix zaczął numerować wędki w 2001. Zatem kij wyprodukowany przed rokiem 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Może się przydać:http://community.fortunecity.ws/olympia/laver/314/snasti/stcroix.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Przed brązowymi Elitki były zielone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czyli takie:http://www.tackletour.com/reviewstcroixelite.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 a kiedy weszly brazowe elitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Chyba coś koło 2005 roku.http://www.tackletour.com/reviewstcroix2005.html Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez boobinio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 czyli zielone to sa stare modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Najstarsza znana mi seria Elite jest zielona i ta produkowana obecnie także ma kolor zielony. Postaram się zrobić zdjęcia blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ok....a blank stc 2.75m 10-28jest starym blankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tak, z epoki dinozaurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi