Skocz do zawartości

St. Croix Avid i Elite / Legend - różnice w poszczeg. modelach na przestrzeni lat (wydzielone z wątku giełdowego)

skalek-77

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra Panowie.

Dodatkowe wyjaśnienia może istotne dla potencjalnie zainteresowanego, tak jak pisałem, wędka pełnoletnia, czyli blank wyprodukowany w końcu XX wieku :)

Uwierzcie na słowo, wtedy też ryby łowiono nie tylko oszczepem. Nawet parę fajnych wędek i kołowrotków wtedy wymyślono - jakieś Winstony borony czy stelle millennium :P

I nawet jakiś "rodbuilding" ktoś , gdzieś..... uprawiał :D  :lol:  :D w bardziej lub mniej poważny sposób. A ile ryb w Odrze było .......

Blank z pierwszej serii Avidów, czarny mat, wiem bo miałem różne z tamtego okresu - zawsze były takie. Potem, nie pamiętam dokładnie ale gdzieś koło 2004-2005 weszła nowsza seria "bardziej szara" a raczej "mniej czarna". A po kolejnej zmianie to już te szare błyszczące z IPC. Nigdy nie było Avidów niebieskich.

Ten blank też nie jest skrobany a w oryginalnym lakierze.

Na szybko znalazłem katalog z 2000 roku, gdzieś mam jeszcze starsze ale nie bardzo mam czas na dalsze poszukiwania, zdjęcie ze strony z Avidami w załączeniu. Fabryczne kije zbrojone były w Fuji Sic w czarnych ramkach (trochę lepiej niż dzisiaj) a oznaczenia blanków były takie same jak kijów. Wprowadzało to wtedy "mały" bałagan więc potem to zmieniono. Przed Avidem w katalogu tylko jedna seria Elite, początki SCV, nie ma nic z SCIV, nie ma też "Inshorów".

A jeszcze pytanie / ciekawostka dla zainteresowanych. Jaki kolor miały miały Elitki przed "słynnymi" brązowymi, niejednokrotnie znacznie lepsze od swych znanych następców ?

Tomaszek11

Edit - zamieszczane zdjęcie jest tak przeskalowywane że staje się bardzo mało czytelne ale nie potrafię tego zmienić :-(

post-51013-0-65413000-1427461347_thumb.jpg

Edytowane przez tomaszek11
  • Like 2

• 2 tygodnie później...