Baloo Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Nikt jeszcze nie spacerował po wodzie? Pora zaczynać, bo niewiadomo jak długo będzie ta zima <_< Zdjęcia umieszczone na stronce Andrzeja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Spacerował, tylko zmarzł jak cholera, bo było -16 i głównie patrzył jak inni łowili <_< Sezon rozpoczęty, ale do następnego wypadziku przyjdzie kilka dni poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 tylko zmarzł jak cholera, bo było -16 i głównie patrzył jak inni łowili <_< Następny razem już nie powinno być tak zimno (nie zapowiadają takich mrozów). Przyznaję, że byłem szczerze zdziwiony, że okonki orientowały się tylko na blaszki, na mormyszkę w zasadzie zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mario, już działaliście ?? Lód już daje radę ?? PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Już 3 razy spacerowałem, ale o dziwo wyniki jak na pierwszy lód bardzo mizerne. Palczaka nie tak łatwo skusić a co dopiero okonia 30 +. W sobotę jedynie udało się przechytrzyć 3 pasiaki o długości ok. 30 cm. Dziś znów będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Palczaka nie tak łatwo skusić a co dopiero okonia 30 +. Też mam takie wrażenie... Ale kolega, który ze mną był złowił w 2-3h kilkadziesiąt ryb Fakt, że małe, ale inne rzadko się tam trafiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mario, już działaliście ?? Sprawa oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ja tez juz bylem ale zamiast okoni braly szczupaki faktycznie slabo jakos z okoniem jak na pierwszy lod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mario, już działaliście ?? Sprawa oczywista he he, a jak. O domniemanej obcince szczupakowej trzeba było wspomnieć Ciupaja to super zabawa muszę powiedzieć - łowiłem pierwszy raz w życiu i bardzo mi się spodobało w ogóle lód to królowa dyscyplin i rozrywka dla gentlemanów jak dla mnie - taki wędkarski golf, z tym mi się kojarzy. Aż szkoda, że lód jest teraz tak krótko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Myślę, że skoro tak do tego podchodzisz, to czeka nas niebawem jakiś 2-dniowy wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 he he, a jak. O domniemanej obcince szczupakowej trzeba było wspomnieć Ciupaja to super zabawa muszę powiedzieć - łowiłem pierwszy raz w życiu i bardzo mi się spodobało w ogóle lód to królowa dyscyplin i rozrywka dla gentlemanów jak dla mnie - taki wędkarski golf, z tym mi się kojarzy. Aż szkoda, że lód jest teraz tak krótko! Gdzie jest moja wędka st. croix? :lol: Masz ją jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam panowie na pierwszym lodzie zmarzłem strasznie ale sezon otwarty byczek na 41cm skusił się na mormys wisienka z opalizacja fioletu własnej produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 @matusiak piękności, gratuluję. Możesz zrobić fotkę-makro tej swojej cud-mormychy i tu wkleić? @remek mam, kiwok wymieniłem na inny i idzie tym łowić - ale nie na blaszke podlodowa niestety, do tego potrzebny jest inny kij. Ale na mormyche jest spoko @mario tak do tego podchodze i też mam nadzieję na rychły powrót na lód Niech sie inni uganiaja za pstragami w pocie czoła, taplajac po pas w jakiś bagnach, niech jeszcze inni gonią za mirażem trotki realnym mniej wiecej jak trafienie szóstki w totka, a my sobie kulturalnie, na lodzio, z termosikiem, z krzesełeckiem tym razem <_< albo i sankami No i zawsze w dobrym towarzystwie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 No to ja też tak chcę, musimy to powtarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 na razie , Panowie, to nasze marzenia o lodzie dosłownie topnieją w oczach jak tak dalej pójdzie to i na lód trzeba będzie zacząć jeździć do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 To może być wcale niegłupi pomysł. Piotrek Orłowski wpadł na niego już kilka m-cy temu. Odpadają koszty łódki i paliwa, zostaje tylko dojazd, prom i zakwaterowanie. Sprzętu niewiele trzeba… Kosztowo byłoby rozsądnie. Tylko trzeba by dobrze naostrzyć świdry <_< To co, montujemy ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ja się piszę. Można nawet o samolocie pomyśleć (właśnie z uwagi na niewielką ilość sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 To jest temat nie od dzisiaj frapujacy. Z tym, ze wiertla to by trzeba bylo spalinowe.Byl taki ciekawy temat na jezioro w Szwecji - wyciagali podobno najwieksze szczupaki w jeziorze. Ale i okonie z pewnoscia daloby sie zrobic. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Friko -jak tak dalej pójdzie to i na lód trzeba będzie zacząć jeździć do Szwecji .Wyskoczylem dzis na chwile na plytkie jezioro pomachac troche .Niestety lod przykryty sniegiem i na pchniecie pika .Okolo 3-5 cm i peka pod nogami .Zmienilem wiec miejsce ,jedno ,drogie i trzecie jeziorko .Bez szans na polowy .Trzeba jeszcze poczekac .Nastepne proby w niedziele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Na takie największe szczupaki to chyba trzeba pancernego (przynajmniej jak na lód) sprzetu i odpowiednich blaszek. A i dziura musiałaby byś słusznych rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Oto wisienka z opalizująca cyrkonia i dwie siostrzane skuteczne mormy z zeszłego sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 i ostatnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 A tu wedeczki mojego pomysłu i co się okazało to łowi już na nie prawie 500 osób w Polsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 I następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Przelotki dental ,rękojeść z korka podłogowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi