caban13 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Dzisiejsze okonie na fińską blachę i diabełka ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi na zadane pytanie o los złowionych ryb zdjęcie usuwam. Gratuluję połowu ale również przypominam, że warunkiem publikacji zdjęcia na jerkbait.pl jest to, że fotografowana ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Pozdrawiam, Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Dzisiejsze okonie na fińską blachę i diabełka Wzięły cztery na raz ? Ładny połów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 @Mons zdjęcie tego okonia to troszke nie zgodne z regulaminem tego forum.Najlepiej bedzie je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Tego dnia był bardzo mroźny wiatr, tem. ok.-7st. dlatego okoń po zmierzeniu i zrobieniu zdjęć wyglądał nieciekawie. Jednak w wodzie odzyskał siły i odpłynął w pełni zdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 to powiedzcie jak to jest bo się gubię <_< . Jedni pisza ze mróz niszczy skrzela a drudzy ze okonia można hibernować. Może one odpływają a potem zdychają dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 W zeszłym roku przewoziliśmy 5 okoni około 40cm do kolegi na łowisko komercyjne ryby były 40min bez wody na pace auta w mokrym ręczniku i przeżyły wszystkie nie moglem w to uwierzyć, ale było -21stopni wiec coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 błagam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Pierwszy dzień Nowego Roku... Jezioro Pluszne.Dwie nieletnie siejki. Okonie 37 i 34cm, trochę młodocianych. Szampan w gronie kolegów, sporo życzeń i uścisków. Dzień udany. Jutro zmiana wody, a właściwie lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witm. Mr-perch, widzę że z ciebie stary wyga lodowy. Po 10.01. mam trochę urlopu. Chciałbym poganiać troszeczkę za okoniem. interesują mnie sztuki 40+. Jeżli to nie tajemnica to podziel się informacją na jakich jeziorach w okolicach Olsztyna można takie złowić. Może łowisz gdzieś indziej. Może coś na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 To nie tajemnica przecież. Okoni 40+ nie łowi się z marszu. Wato jednak odwiedzić takie jeziora jak: Łańskie, Pluszne, Ukiel, Wulpińskie, Leleskie, Luterskie, Dadaj i wiele innych. Bez znajomości batymetrii i miejsc wartych przewiercenia, spotkanie dużego okonia tak czy owak będzie problemem. To są jeziora mające po wieleset hektarów, wymagające cierpliwości w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Gratuluje, ze wybraliscie sie na lod a do tego niektorym z Was cos sie udalo zaczepic. Jednak musze przypomniec o naszej zasadzie: nie tolerujemy zdjec ryb, ktore zostaly zabite. Nie przekonuje mnie fakt, ze w niskich temperaturach ryba zyje dluzej na powietrzu. Jezeli sie chce ja wypuscic to robi sie to od razu, po zrobieniu zdjec. A wracajac do meritum to wiadomo, ze trudno jest o okonie rzedu 40cm..m.in. dlatego rzadko jestem na lodzie - w moich okolicach jakos sie wystrzelaly te 40taki... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Czy ktoś wie jak z lodem na Dolnym Śląsku? Pilchowice? Złotniki? To trochę w górach więc może lód jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dzisiaj słabiej. Chyba najgorszy dzień na lodzie od wigilii. Mimo to trzy pasiaste ciut ponad 30cm i kilka wymiarowych zaczerpnęło mroźnego powietrza i obejrzało okolicę jeziora znad lodu. Ale ta woda pachnie rybą.... i potrafi obdarzyć. Jutro o 7 wyjazd. To tylko 8km, a ponad 500 hektarów wody będzie do obrobienia... Ochota jest, ochotka też już nie może się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Mateusz wiem tylko ze na Bukowce wedkują.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam Ja właśnie dzisiaj zaliczyłem pierwsze lodowanie i zarazem wędkowanie AD 2010. Bez rewelacji z fishami, ale dzionek na świeżym to było to czego mi brakowało PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Grat. Zanderix. Wydaje mi się że Ty jesteś bardziej fotografem niż wędkarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Grat. Zanderix. Wydaje mi się że Ty jesteś bardziej fotografem niż wędkarzem I tu mi się wydaje, że się mylisz... Arek najpierw łowi ryby a później je fotografuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Poproszę o jakieś zdjęcia podlodowe do kalendarza 2011 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dzisiejszy 37cm. O reszcie złowionych nie wspominam, bo nawet dziećmi tego okonia nie są. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Widzę, określenie z nicku zobowiązuje. Piękna rybaGratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No to w sumie ... jeśli na prznętę sztuczną złowione to można rozpoczynać wątek Okonie 2010 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Proszę bardzo... można zaczynać Pytanie tylko, czy mormyszka plus ochotka jest przynętą sztuczną, półsztuczną, półnaturalną czy naturalną ? Oceńce sami Jakby co, to mod może założyć nowy temat i poprzenosić co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Moje gratki perch! Muszę się w końcu do Ciebie kochanieńki bo już nieraz się wybierałem i się wybrać nie mogę...A poduczył byś mnie rzemiosła podlodowego bom cienki,,,Pozdrawiam i gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Gratuluję mr-perch. Od 10.01. mam urlop i pstaram sie o 40+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dzisiaj kolega (pod moją nieobecność na tafli) podjął 44cm. A pisałem, że ta woda pachnie rybą W środę moja kolej... CHULO - pakuj się w końcu i przybywaj. To tylko 200km. Dalej przecież jeździliśmy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi