Skocz do zawartości

Lód 2009/2010

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejsze okonie na fińską blachę i diabełka

ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi na zadane pytanie o los złowionych ryb zdjęcie usuwam. Gratuluję połowu ale również przypominam, że warunkiem publikacji zdjęcia na jerkbait.pl jest to, że fotografowana ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Pozdrawiam, Friko

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witm. Mr-perch, widzę że z ciebie stary wyga lodowy. Po 10.01. mam trochę urlopu. Chciałbym poganiać troszeczkę za okoniem. interesują mnie sztuki 40+. Jeżli to nie tajemnica to podziel się informacją na jakich jeziorach w okolicach Olsztyna można takie złowić. Może łowisz gdzieś indziej. Może coś na priv.

Pozdrawiam.

To nie tajemnica przecież. Okoni 40+ nie łowi się z marszu. Wato jednak odwiedzić takie jeziora jak: Łańskie, Pluszne, Ukiel, Wulpińskie, Leleskie, Luterskie, Dadaj i wiele innych. Bez znajomości batymetrii i miejsc wartych przewiercenia, spotkanie dużego okonia tak czy owak będzie problemem. To są jeziora mające po wieleset hektarów, wymagające cierpliwości w działaniu.

Gratuluje, ze wybraliscie sie na lod a do tego niektorym z Was cos sie udalo zaczepic.

Jednak musze przypomniec o naszej zasadzie: nie tolerujemy zdjec ryb, ktore zostaly zabite. Nie przekonuje mnie fakt, ze w niskich temperaturach ryba zyje dluzej na powietrzu. Jezeli sie chce ja wypuscic to robi sie to od razu, po zrobieniu zdjec.

A wracajac do meritum to wiadomo, ze trudno jest o okonie rzedu 40cm..m.in. dlatego rzadko jestem na lodzie - w moich okolicach jakos sie wystrzelaly te 40taki... :unsure:

Gumo

Dzisiaj słabiej. Chyba najgorszy dzień na lodzie od wigilii. Mimo to trzy pasiaste ciut ponad 30cm i kilka wymiarowych zaczerpnęło mroźnego powietrza i obejrzało okolicę jeziora znad lodu. Ale ta woda pachnie rybą.... i potrafi obdarzyć. Jutro o 7 wyjazd. To tylko 8km, a ponad 500 hektarów wody będzie do obrobienia... Ochota jest, ochotka też już nie może się doczekać