Luka81 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 okonie ciężko zniosły taka zmianę... leżą na dnie oblepione pijawkami, bardzo słabo reagują na przynęty - może mormyszka by się sprawdziła ale nie ma to jak dobra blaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wczoraj (środa) brały znakomicie. Wędkowałem na głębokościach 12-16m (tylko mormyszka). Sporo było z przedziału 30-35cm. Dzisiaj przeniosły się na drugą stronę górki i deko głębiej (nawet 20m). Brania rzadsze, ale cztery powyżej 35cm. Myślę, że jutro przestaną pobierać cokolwiek. Dopiero w sobotę sprawdzę, czy mają chęć na współpracę. Problemem jest natomiast spora warstwa śniegu na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Byłem dzisiaj w Górze Kalwarji w porcie. Brały głównie jazgarze. Gdy schodziłem z łowiska zobaczyłem że około 20 wędkarzy łapiących na blachę co chwila podczepia białoryb za kapotę ryby oczywiście szły do gara. Gdzie zgłosić tych szarpakowców? Dzwonienie na policje raczej niewiele da bo widać ich z daleka. Może wystarczy porobić kłusolom zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Gdzie zgłosić tych szarpakowców? 502 076194 komendant posterunku warszwskiego PSR pod ktory podpada powiat Piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 taki o okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Ja widziałem dziś kilka małych płoteczek, ale za to łowca debiutował dziś na lodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 taki o okonek. Powinieneś jeszcze dodać ze były 2 podobnej wielkości i dały Ci pierwsze miejsce w zawodach podlodowych. Gratulacje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Lubie to robic na lodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Piękne zdjęcie i podpis pod nim też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Dziekuje @Friko.C&R gora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ach, piękne fotostory , te kolory, miło oko nacieszyć. Ale ale, na tej drugiej fotce jakas całkiem oryginalna jak dla mnie przynęta podlodowa - wyglada na gumke zwykła , mógłbyś napisać dwa słowa o okolicznościach połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Lubie to robic na lodzie Ekhmmm, zawsze się zastanawiałem jak to robią eskimosi Przepiękne garbusy. kolorystyka bajeczna. Gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ale ale, na tej drugiej fotce jakas całkiem oryginalna jak dla mnie przynęta podlodowa - wyglada na gumke zwykła , mógłbyś napisać dwa słowa o okolicznościach połowu? Raczej jak mały drop shotowy Lunker City Fin-S Shad na główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 A jakby tak drop-shot w przeręblu.... ciekawe czy ktos próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 A jakby tak drop-shot w przeręblu.... ciekawe czy ktos próbował http://www.wedkarskiswiat.pl/content/view/1419/337/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Próbował, próbował - nawet dzisiaj. Stosuje czasem nawet malutkie nify lipieniowe, czasem twisterki i inne gumaczki. To dość skuteczna metoda lecz sądzę, że jednak mniej kusząca niż tradycyjna mormyszka z ochotką. Przynajmniej jak do tej pory nie miałem okazji się do tego mocno przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 @Friko: Przyneta ta, to gumka FIN-S Shad firmy Lunker City. Znakomicie sie spisuje jako przyneta podlodowa. Z reszta inne male przynety typu No-Action-Shad tez sa skuteczne pod lodem. Przynety tego typu prowdze minimalnymi drganiami gdy przyneta lezy na dnie lub wisi w toni, urozmaicajac to od czasu do czasu stuknieciem nia w dno. Brania czesto nastepuja gdy przyneta lezy na dnie lub wisi w toni bez ruchowo. Bardzo duzy wplyw na skutecznosc mialo zastosowanie atraktora. Przetestowlismy to z synem i kolega. Na przynety nasaczone przez noc atraktorem bylo zdecydowanie wiecej bran niz na te same bez atraktora. @popper: na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 A jakby tak drop-shot w przeręblu.... ciekawe czy ktos próbował Probowalem ale nie zdalo to u mnie egzaminu. Stukanie przyneta o dno ma wedlug mnie duzy wplyw na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 @piwoluka dzięki za konkretne info! Ciekawa to co piszesz, że brania są na nieruchomą i leżącą na dnie przynętę chociaż w sumie czemu tu się dziwić - w końcu łatwy łup Życzę dalszych sukcesów na ldzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Takie okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Wobler, piękne garbuchy! gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Piękne okonie Wobler... piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Z dzisiejszego porannego wyjazdu. Całe 34cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson73 Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Gratki ładny pasiaczek U mnie gdzies się te duże pochowały, przez kilka ostatnich wyjazdów same maluchy i to dosłownie, dwa tygodnie temu to jed podglądałem, na 3m wodzie, były duże, ale zero zainteresowania blaszką , w niedziele coś się ruszyło w deszczu i śnieżycy..na fotce jeden z cztero osobowej rodziny Jednemu jeszcze ogon płoteczki wystawał <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 @Robson to jest nic - do Ciebie nikt nie podskoczy, ale woblerka129 lubią się czepiać Tłumy stają, byle by coś burknąć... Wiem ( widzę ), że łowisz ładne ryby - gratulacje. Znasz się na rzeczy, moje zdanie jest takie same jak Twoje. Pozdrowienia dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi