Skocz do zawartości

Oddam dla początkującego

milo26

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny gest, sam jestem początkującym, wręcz muszkarskim niemowlakiem i wiem że skompletowanie choćby podstawowego sprzętu jest dość czaso i pieniędzochłonne. Nie mam jeszcze wszystkiego ale jestem na najlepszej drodze, a jest sporo dzieciaków które całe wakacje muszą popracować żeby sobie kupić wędkę, kołowrotek czy trochę materiałów. Spotkałem w sobotę nad rzeką chłopaka ok 15 lat z muchówką, chciałbym tak rzucać swoim redingtonem jak on jakimś jaxonem z pianką na rękojeści, narzekał tylko że musi ojcu kraść przyponówki żeby ukręcić coś na wzór przyponu konicznego ale jak na budowie coś zarobi to sobie kilka kupi. Chłopak pełen wędkarskiej pasji, wypuszczający wszystko co złowił, męczyliśmy wtedy drapieżne ukleje :) Na odchodne dostał 3 przypony, chociaż tyle mogłem dla niego zrobić w zamian za trochę bezcennej wiedzy.

• Like 2

Super incjatywa :) ja właśnie zaczynam swoją przygodę z muszkarstwem, mam już kij, kręcioł ostatnio kupiłem imadło i narzędzia do kręcenia muszek ale jeszcze troche mi zostało do skompletowania. Intensywnie ćwicze rzuty, czytam książkę Adama Sikory, ogladam filmiki na youtube i mam nadzieję że niedlugo pojawię się nad wodą z muchowką :) Jeśli ktoś miałby do oddania lub do odsprzedania w rozsądnej cenie trochę materiałów do robienia much, spiochy lub buty to proszę o kontakt.

Panowie cudowna inicjatywa! Wielki szacunek dla Was za pomoc początkującym/potrzebującym! Zawsze każdemu kto oddaje sprzęt takim ludziom biję wielkie pokłony, ponieważ ludzi takich jak WY zostało już naprawde niewielu... wiadomo w jakim świecie żyjemy... Sam za wiele nie mam, ale mimo to staram się dzielić swoimi wyrobami wmiare możliwości. Życze Wam, aby to wszystko się zwróciło np. w zdrowiu :) . Mam również nadzieje, że sprzęt trafił w dobre ręce! :)

Peace!

Edytowane przez Tszonek