-PYTOON- Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Pytanie do użytkowników szpul Avail w CC51. Czy waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem technicznym jest zdjęcie rozetki z oryginalnej szpuli CC51 i założenie jej do szpuli Avail czy instalacja hamulca magnetycznego? Które z rozwiązań jest bardziej komfortowe w użytkowaniu i pozwala na lepsze osiągi rzutowe? Czy bardzo są odmienne charakterystyki rzutowe tych dwóch systemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Czy bardzo są odmienne charakterystyki rzutowe tych dwóch systemów?oczywiscie, ze sa rozne polecam ten artykul http://www.jerkbait.pl/?p=46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Wie ktoś ile waży rozeta w CC51? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 z własnego doświadczenia, na lekkie wabiki polecam magnetyk.dużo przyjemniej, ciężko o splątanie, odległości zadowalające. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 A czy rzucanie cięższymi wabikami jest możliwe, powiedzmy takimi do 10g? Ostatnio kolega użyczył mi swój hamulec magnetyczny i jakość hamowania dla wabików od 5g w górę była niezbyt zadowalająca. Szpula nabierała bardzo dużego pędu i momentalnie robiła się broda. Ile magnesów można umiejscowić w magnetycznym hamulcu do AVAIL dla CC51? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie wiem jak to się ma z większymi wabikami. magnesów możesz użyć i sześciu i żadnego to już zależy od Ciebie.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Czy działanie hamulca przy sześciu magnesach daje bardzo duży opór na szpuli? Z iloma magnesami łowiłeś Krzyśku ganiając za pstrągami/okoniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 sześć hamuje już dosyć mocno. ja sam ganiałem z dwoma.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 a w komplecie od Avail dostaję 6 magnesików i ten moduł z tworzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 z tego co pamiętam to tak, aczkolwiek można dokupić jeszcze indywidualnie magnesiki o innej niż standardowa długości. pamiętam że płytka szpulka do metanium mg ( yumeya ) również działała z hamulcem avail pod warunkiem dokupienia dłuższych magnesów ( groszowe sprawy ) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 ... ja sam ganiałem z dwoma.pozdrówka ? Niby jakiej dlugoszczi, 2...3mm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 standardowe jakie dostałem z hamulcem. długości nie pomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Na stronie Avail są dostępne owe magnesy za niewielką kasę. Dzięki serdeczne za odpowiedzi na moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Z dwoma nie próbowałem. Wsadziłem 4 i ... multik, na pstrągach, działał wyśmienicie. Właściwie można było zapomnieć o tym, że łowi się multikiem. Rzutów nie oddawałem zbyt odległych. Przynęty, które stosowałem to woblerki do max. 12g. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Niedawno dotarł do mnie magnetyk avail a dziś stałem się posiadaczem Elitki do 8lb. Teraz tylko pozostaje czekać do 1 lutego na rozpoczęcie sezonu pstrągowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi