Kuballa44 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Chyba 3 dni temu przechadzając się nad Grabową, zaobserwowałem drobne czarne jętki, i parę chruścików. Ot, chyba się coś rusza na Pomorzu. Aczkolwiek zbiórek nie widziałem. Może sie komuś przyda ta informacja. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Na Pomorze mam daleko, ale rzeczywiście od kilku dni coś się w powietrzu dzieje.... nawet pracując w ogrodzie widuję małe jęteczki........ Oj ..... będzie się działo za chwilę tylko niech wreszcie ta wiosna przepędzi dogorywającą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Jutro startuje sezon pstragowy na mojej klubowej wodzie. Wiekszosc rzek w Szkocji zaczyna 15 marca, ale u nas rybki maja bonusowe dwa tygodnie na nabranie kondycji. Marcowe brazki i nieco mniejsze ciemne oliwki sa w menu. W lany poniedzialek bede nad woda jesli pogoda pozwoli. Pstragi na sucha muche sa wyjatkowe! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Koledzy - macie jakieś przewidywania na bazie wieloletnich doświadczeń jak w tym roku będzie z czasem wylotu jetki majowej? Zeszły rok i zeszła zima były podobne do tegorocznej więc można podejrzewać że i w tym roku jetka wyleci bliżej początku maja niz końca jak to bywa w czasie normalnej, mroźnej zimy. Ktoś może potwierdzić moją teorie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nie wiem jak w WLKP, ale na Warmii to najczesciej trafialem na jetke majowa na poczatku czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Koledzy - macie jakieś przewidywania na bazie wieloletnich doświadczeń jak w tym roku będzie z czasem wylotu jetki majowej? Zeszły rok i zeszła zima były podobne do tegorocznej więc można podejrzewać że i w tym roku jetka wyleci bliżej początku maja niz końca jak to bywa w czasie normalnej, mroźnej zimy. Ktoś może potwierdzić moją teorie? Pozdrawiam Doświadczenia własne mam krótkie, ale korzystam też z cudzych. Tegoroczna zima u mnie była jeszcze łagodniejsza niż ostatnia i daję 95%, że jętka poleci już w pierwszych dniach maja....., no chyba, że za tydzień spadnie śnieg i wrócą przymrozki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ech Robert , termometr w dlon i licznie od poczatku roku stoponiodni i z prawdopodbienstwem 1 tygodnia trafisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Oby nie było jak w ubiegłym roku.... Połowiłem, ale w sumie dopiero się rozgrzałem, .... aż tu nagle ...."jebudu".... majowa burza skończyła sezon "jętkomajowy", rzeka zrobiła się beżowa i wyszła z koryta. Co zrobić...... taki mamy klimat. Nie było żadnego łowienia chyba ze 2 tygodnie. Przepis na jętkę majowa jest bardzo prosty, choć tak trudny w praktycznym stosowaniu - jeśli będzie ciepło, od końca kwietnia trzeba być nad wodą codziennie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Odświeżam temat. Jest rójka jętki w Waszych okolicach? U mnie nieśmiało. Ciągle zbyt chłodno. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Jakis tydzień i chyba sie zacznie , tak myśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Wczoraj widziałem kilka sztuk na nizinnym odcinku pewnej rzeczki.Już nie długo i sen to będzie rarytas między rybami a pracą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 co ja bym dał za taką jetkę majową , .....hmm ..całą kankę miodku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 teraz tylko kilka ciepłych dni poprosimy, bez ulew, wichur i zimnych nocy. oj będzie bal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 czy ktoś widział te robactwo ?u mnie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A u nas podobno już po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 no u Was z takimi temperaturami to obstawiam, że właśnie się roją Albo już poleciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Tak, u nas może jeszcze nie po ale na pewno już się kończy. Zaczęło się jakieś dwa i pół tygodnia temu no i muszę przyznać, że jestem usatysfakcjonowany z wyników, tym bardziej że to mój pierwszy sezon muchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 no to dawaj jakieś fotki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 W Kieleckim coś tam lata Foty z ostatniej wyprawy z muchówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) W kieleckim coś takiego lata już od 2 tygodni teraz pojawiły się żółte bestie. Edytowane 21 Maja 2015 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nad Łebą wczoraj poszła bomba w górę.Lekki poślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Na Łebie to juz od 2 tygodni lata . Zależy od odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi