Skocz do zawartości

Patent

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziła z plecionka, zylka i fluorocarbonem - oczywiscie nie ma 100% skutecznosci ale bardzo czesto pomaga.  Stosuje to od paru lat i jest git :)

Wazne jest tylko aby nie szaprac sie z linka i nie zakleszczac bardziej.

Edytowane przez meme174

Dziła z plecionka, zylka i fluorocarbonem - oczywiscie nie ma 100% skutecznosci ale bardzo czesto pomaga.  Stosuje to od paru lat i jest git :)

Wazne jest tylko aby nie szaprac sie z linka i nie zakleszczac bardziej.

Znaczy musze jeszcze poćwiczyć ;) , jak spróbowałem tej metody ( z plecionką ) to tak mi się to pozaciskało że trzeba było się dłuuuugo uspokajać :D , może rzeczywiście niepotrzebnie szarpałem się z linką ?

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Przy następnej brodzie spróbuj jeszcze rozluźnić linkę poplątaną na szpuli, w miejscu gdzie trzyma i blokuje oddawanie linki.

Poluzuj, trzymaj szpulę mocno kciukiem i ciągnij linkę /w stronę szczytówki - zgodnie z 'oddawaniem linki podczas wyrzutu/.

I tak kilka razy: luzowanie i próba odzyskiwania linki z jednoczesnym trzymaniem szpuli.

System i główna myśl ta sama, tyle że bez kręcenia korbą.

U mnie 2x się udało, choć również na grubej lince.

Powodzenia!

Witam powiem tek byłem drugi raz z castem i przez to ze trzymałem szpuli kciukiem robiły się piękne brody ;) mistrzostwo świata pozatym dwa slajderki poszły jak z procy ;) hehe. Ale tak jak napisałeś przy cienkiej plecionce jak nie puszcza za æierwszy razem trzeba na szpuli ryszc brode i dalej parent dziala .

Odnosnie casta po walce ze sprzetem jestem na TAK .

Pozdrawiam Seba.

Działa z plecionką jak najbardziej nie ma brody której nie da się usunąć :) Czasami trzeba jeszcze poszarpać palcami plecione na szpuli żeby zluzować tu i tam... Codziennie jak łowię, a zależy mi dłuższych rzutach  mam kilka splątań :)

Edytowane przez darkonis

• 3 tygodnie później...

Gdzies widzialem, jak brode rozplatuja szydelkiem, plus ten patent.Zaraz, po pieciu miesiacach, ide na rybyPatent znam, uzywalem ,czasami dziala.Zobacze co z tym szydelkiem, mysle ze pomoze. Szydelko, jak ktos nie wie co to jest, zapytac sie zony ,tesciowej