yglo Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Panowie, a z plecionka tez to dziala? Baitcaster How To: Trick For Clearing Backlashes: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Trzeba będzie wypróbować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Próbowałem , nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Działa , z autopsji jak łowiłem multikami . Hamulec twardo , tak aby szpulka się nie obracała , kciuk mocno przycisnięty do szpulki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Działa ale z plecionką gorzej niż z żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Plećka mocno się zakleszcza i nie zawsze to pomaga, ale przy mniejszych brodach idzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Mnie ten sposób wiele razy wybawił z opresji. A na multikach mam tylko plećki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Dziła z plecionka, zylka i fluorocarbonem - oczywiscie nie ma 100% skutecznosci ale bardzo czesto pomaga. Stosuje to od paru lat i jest git Wazne jest tylko aby nie szaprac sie z linka i nie zakleszczac bardziej. Edytowane 31 Marca 2015 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 U mnie skuteczność tego patentu określił bym na 8-9/10 przypadków gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dziła z plecionka, zylka i fluorocarbonem - oczywiscie nie ma 100% skutecznosci ale bardzo czesto pomaga. Stosuje to od paru lat i jest git Wazne jest tylko aby nie szaprac sie z linka i nie zakleszczac bardziej.Znaczy musze jeszcze poćwiczyć , jak spróbowałem tej metody ( z plecionką ) to tak mi się to pozaciskało że trzeba było się dłuuuugo uspokajać , może rzeczywiście niepotrzebnie szarpałem się z linką ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 trenuj trenuj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 działa, czym cieńsza plecionka, tym gorzej niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 trenuj trenuj akurat ten element wolał bym ćwiczyć jak naj rzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Super sprawa. Będę musiał wypróbować przy najbliższej okazji, a taka na pewno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tzw okrągłe i gładkie, w dodatku grube, nawet działa. Im bardziej spłaszczone i "chropowate" i cieńsze tym gorzej. Jak linka wbita jest w zwój, np po forsownym holu i potem zrobi się broda to najczęściej nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Sprawdziłem ten sposób na plecionce 40lb i pomogło.Ale nie szarpałem się z linką tylko od razu tym sposobem zacząłem odzyskiwać linkę.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Patent przydatny tylko jak koledzy pisali wczesniej im cieniej tym gorzej, ja swoja linke urwalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Przy następnej brodzie spróbuj jeszcze rozluźnić linkę poplątaną na szpuli, w miejscu gdzie trzyma i blokuje oddawanie linki.Poluzuj, trzymaj szpulę mocno kciukiem i ciągnij linkę /w stronę szczytówki - zgodnie z 'oddawaniem linki podczas wyrzutu/.I tak kilka razy: luzowanie i próba odzyskiwania linki z jednoczesnym trzymaniem szpuli.System i główna myśl ta sama, tyle że bez kręcenia korbą.U mnie 2x się udało, choć również na grubej lince.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Witam powiem tek byłem drugi raz z castem i przez to ze trzymałem szpuli kciukiem robiły się piękne brody mistrzostwo świata pozatym dwa slajderki poszły jak z procy hehe. Ale tak jak napisałeś przy cienkiej plecionce jak nie puszcza za æierwszy razem trzeba na szpuli ryszc brode i dalej parent dziala .Odnosnie casta po walce ze sprzetem jestem na TAK .Pozdrawiam Seba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Działa z plecionką jak najbardziej nie ma brody której nie da się usunąć Czasami trzeba jeszcze poszarpać palcami plecione na szpuli żeby zluzować tu i tam... Codziennie jak łowię, a zależy mi dłuższych rzutach mam kilka splątań Edytowane 11 Maja 2015 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Z fluo działa zdecydowanie lepiej jak pletką. Przy plecionce preferuję jednak wyszarpanie w newralgicznych miejscach na szpuli i wychodzi gładko.Jak kolega wyżej napisał brody robią się wtedy, gdy próbuje się żyłować rzuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Gdzies widzialem, jak brode rozplatuja szydelkiem, plus ten patent.Zaraz, po pieciu miesiacach, ide na rybyPatent znam, uzywalem ,czasami dziala.Zobacze co z tym szydelkiem, mysle ze pomoze. Szydelko, jak ktos nie wie co to jest, zapytac sie zony ,tesciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zamiast szydełka można kotwicy użyć /dla poluzowania plecionki/ lub bardziej komfortowo główki jigowej, najlepiej z zagiętym grotem....ale to oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 wyszarpanie w newralgicznych miejscach na szpuli i wychodzi gładko. Nie zdarzyło mi się, żeby ten sposób zawiódł.A jak już chcemy coś do pomocy to bezpieczniej użyć wykałaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi