Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem silnika - Yamaha 4KM 2-takt
Silnik mało używany, praktycznie nowy i ja także będę mało pływał, więc aspekt ceny oleju chciałbym pominąć.
Proszę o radę czy ten olej jest dla mnie optymalnym rozwiązaniem, czy może polecacie coś innego?
OLEJ TC-W3 YAMALUBE 2-M SUPER ENGINESpecjalny olej mineralny przeznaczony zarówno do układów wtryskowych mieszanek olej/paliwo, jak i układów z bezpośrednim wtryskiem oleju.
Pytanie
amalker
Witajcie.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem silnika - Yamaha 4KM 2-takt
Silnik mało używany, praktycznie nowy i ja także będę mało pływał, więc aspekt ceny oleju chciałbym pominąć.
Proszę o radę czy ten olej jest dla mnie optymalnym rozwiązaniem, czy może polecacie coś innego?
OLEJ TC-W3 YAMALUBE 2-M SUPER ENGINE Specjalny olej mineralny przeznaczony zarówno do układów wtryskowych mieszanek olej/paliwo, jak i układów z bezpośrednim wtryskiem oleju.Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
19
14
13
10
Popularne dni
4 Kwi
19
2 Kwi
14
1 Kwi
13
11 Wrz
12
Top użytkownicy dla tego pytania
amalker 19 odpowiedzi
busz231 14 odpowiedzi
psulek 13 odpowiedzi
newrom 10 odpowiedzi
Popularne dni
4 Kwi 2015
19 odpowiedzi
2 Kwi 2015
14 odpowiedzi
1 Kwi 2015
13 odpowiedzi
11 Wrz 2018
12 odpowiedzi
Popularne posty
newrom
Gdzie macie ekstremalne warunki w silniku zaburtowym ? Chyba tylko w małych chłodzonych powietrzem (przegrzania) i wodą bez termostatu (praca w zbyt niskiej temperaturze). Aczkolwiek ciągle nazywanie
psulek
Kolego, twój opis pasuje raczej do zbyt bogatej mieszanki, zbyt dużej ilości oleju w mieszance lub problemie z ciepłotą świecy. Olej LS (niebieski)?
newrom
Czystość silnika i długą pracę gwarantuje: 1. olej zgodny z zaleceniami producenta silnika (conajmniej - może być lepszy) 2. prawidłowo mieszanka benzynowo-olejowa (w 2t) 3. prawidłowa mieszanka paliw
Opublikowane grafiki
97 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi