Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa pod ponton

szewer

Pytanie

Witam,

Zbliża się wiosna :D i zacząłem myśleć nad zrobieniem przyczepy pod ponton. Z tego co się rozglądałem są dwa patenty na taką przyczepę - jeden to rolki podobne jak pod łódkę, oczywiście troszkę inaczej ustawione oraz drugi podłużne listwy na których leży ponton przypięty pasami.

Panowie użytkownicy takich przyczep, podpowiedzcie jakie rozwiązanie jest lepsze.

Najlepiej, jeśli macie wstawicie jakieś zdjęcia takich przyczep.

Ponton to Bush Kaiman 3,6m

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja zamówiłem taką samą jak @Dano-G i właśnie jest problem z transportem .Z Iławy do woj. lubuskiego jest kawałek drogi i nie uśmiecha mi się płacić za całą  przesyłkę, dlatego czekam aż ktoś z okolicy zamówi jeszcze jedną i wtedy dostawa rozdzieli się na dwóch .No i majówka pewnie będzie z brzegu.

• 0

Wczoraj odkryłem minus przyczepek z Iławy (Bydgoszczy). Miałem okazję wodować się na płytkiej plaży. Zrzucenie pontonu to pikuś, ale wyciągnięcie takiej krowy jak mój, to już wyzwanie. Nie można użyć całej mocy wciągarki, bo można wyrwać przednie ucho. Pomysły mam dwa: pierwszy to ruchomy system rolkowy na tyle przyczepki. Widziałem i działa. Drugi to.... wodery. Oba skuteczne, ale gdy będę sam, to lepszy będzie system ruchomych rolek.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dano-G

• 0

Dano ja wjeżdżam przyczepą do wody aż pod wodą znajdą się płozy,wtedy ponton na lince od kotwicy jednym palcem wprowadzam na płozy i wyjeżdżam z wody :) tak jest najłatwiej.Spy nie próbowałem woreczka :) wyprowadź przewód w połowie przyczepki i zarzucaj na ;np dziobnice i po kłopocie..są też zestawy oświetlenia hermetyczne ale po kilku wjazdach do wody przestają być szczelne :(

• 0

Witam wszystkich potrzebuję pomocy w kupnie przyczepki podłodziowej w tym sezonie ma leżeć na niej pompon :) a w następnym sezonie są plany na riverfox 390

pierw padł wybór na przyczepkę od fox-boats ale pan przeciągał i się okazało że będą dopiero za 3... może więcej tygodni później po przeczytaniu tematów na forum wybór padł na przyczepkę z Iławy ale znowus nie można się dogadać za każdym razem jak dzwonię to pan mnie zbywa i mówi że syn jutro na pewno zadzwoni już były 2 telefony tylko każdy z mojej strony i ta sama gadka pomóżcie coś wybrać panowie najlepiej jak by przyczepka była blisko dolnego śląska i kosztowała od 2500-3500 może ktoś już brał pod swojego river-foxa jakąś inną? pomóżcie bo ręce opadają:P

• 0

Potwierdzam, przyczepki z Bydgoszczy są ok, zamówiłem i sobie chwalę. Zastanawiam się nad kołem zapasowym, pasuje niby dojazdówka z vw, ale nówka koło u Pana Mirosława z Bydgoszczy jest za 145zł (są też używki w różnych cenach), mam dylemat, bo jednak pełne koło to pełne koło.

Edytowane przez komanch
  • Like 1