Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa pod ponton

szewer

Pytanie

Witam,

Zbliża się wiosna :D i zacząłem myśleć nad zrobieniem przyczepy pod ponton. Z tego co się rozglądałem są dwa patenty na taką przyczepę - jeden to rolki podobne jak pod łódkę, oczywiście troszkę inaczej ustawione oraz drugi podłużne listwy na których leży ponton przypięty pasami.

Panowie użytkownicy takich przyczep, podpowiedzcie jakie rozwiązanie jest lepsze.

Najlepiej, jeśli macie wstawicie jakieś zdjęcia takich przyczep.

Ponton to Bush Kaiman 3,6m

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie ma za dużo... Jest tyle ile ktoś może zapłacić ;-)Ja chodzę, prosząc o dutki na widzimisię i dlatego pytam, bo wąż w kieszeni jest od zakupu pontonu u Ciebie :-P:-P:-P

Suski robi bardzo dobre przyczepy, no ale coś za coś ( cena ).

Podobną przyczepę można już kupić o  800-1000 zł taniej, ogólnie kupiłbym tańszą i doposażył w takie bajerne rolki jak ma @siarq i wtedy cena wychodzi prawie taka jak za przyczepkę z Radomia. Przy łodzi bym się zastanowił przy lekkim pontonie nie ma sensu przepłacać.

• 0

Podjąłem męską decyzję, kupuję przyczepę pod ponton. Po przeczytaniu tego wątku, wybór padł na firmę Suski z Radomia. Po rozmowie telefonicznej z miłą panią, otrzymałem propozycję na maila takiej oto przyczepy. Przeczytałem w wątku, że taka ilość rolek jest zbyteczna pod ponton. Brać tą przyczepę, czy pytać o możliwość demontażu zbędnych rolek? Być może po demontażu rolek spadnie trochę cena? [emoji6]

Na Twoim miejscu wybrał bym się do Słowacinka. Przyczepy na pewno nie gorsze ceny podobnę i w razie problemów blisko na reklamację

• 0

Ale ja dalej nie wiem ile to kosztuje. Chętnie porozmawiam, ale, muszę mieć jakieś dane wejściowe :-)

Wiosną bez udziwnień z płozami i na resorach cena wyjściowa była 3100 brutto. Tak więc wg mojej wyceny i porównań z innymi przyczepkami bez resora trzeba było dołożyć 600 zł za resor oraz brać pod uwagę że innymi mieli, mają opcję tylko z odczepianą tylną belką oświetlenia.Dodatkowo Suski bez problemu zrobi wersję szerszą wg upodobań nabywcy.

• 0

Norbert 78 pomyśl jeszcze o przyczepie bagażowej załadujesz w nią bardzo dużo szpeju, a w bagażniku tylko silnik na górę przykręcisz trzy deski podłogowe i masz już gotowe. Nad Bugiem i tak miejsca do slipu brak, trzeba przenosić lub przeciągać na kółkach. Jak dwie osoby to już masz problem z głowy. Jak sam to kółka i po problemie.

• 0

Przy myśleniu przyszlosciowym,to mozna odrazu dwu osiowke kupić pod jacht ...:)pytanie było o resory do detki i 100kg obciążenia , a nie przyszłość.niejestem w żaden sposób uprzedzony do przyczepy Suski, tylko za 3500zl można kupić przyczepe z wykonaniem pod daną jednostkę, gdzie żadna taśma tego nie da...A wodowanie zarówno z wjezdzaniem do wody czy bez, w ten czas nie robi roznicy.

Edytowane przez siarq

• 0

Narazie nic przy założeniu że dętka jest ostatecznym środkiem pływającym...Przy myśleniu przyszłosciowym robią różnicę

Mam łódź 550kg na przyczepie z amorami (bez resorów), zero skakania, jazda jak po torach, tak że bez przesady z tą różnicą :)

Przyczepa Cymerman.

• 0

Na Twoim miejscu wybrał bym się do Słowacinka. Przyczepy na pewno nie gorsze ceny podobnę i w razie problemów blisko na reklamację

Dzwoniłem do nich wczoraj, mają o dwie stówy drożej. Mają też jakąś używkę do sprzedania, w czwartek jadę zobaczyć [emoji6]

Ale ja dalej nie wiem ile to kosztuje. Chętnie porozmawiam, ale, muszę mieć jakieś dane wejściowe :-)

Zadzwoń do nich i zapytaj, porównamy wtedy czy dostaliśmy taką samą ofertę [emoji6]

Z ciekawości zapytam .Czarna rama suskiego to jest tylko malowanie proszkowe czy malowanie proszkowe po ocynku?

Pani powiedziała, że malowanie jest po ocynku, ale jeżeli zechcę poczekać, mogą zrobić sam ocynk [emoji6]

Norbert 78 pomyśl jeszcze o przyczepie bagażowej załadujesz w nią bardzo dużo szpeju, a w bagażniku tylko silnik na górę przykręcisz trzy deski podłogowe i masz już gotowe. Nad Bugiem i tak miejsca do slipu brak, trzeba przenosić lub przeciągać na kółkach. Jak dwie osoby to już masz problem z głowy. Jak sam to kółka i po problemie.

Są na Bugu slipy, korzystam ze slipu w Gnojnie i Sławatyczach, bagazówka odpada [emoji6]

To w takim razie proszę - 4100 zł brutto, kolor czarny, oświetlenie ledowe ,5 rolek kilowych, trap, bez kola zapasowego.

To sporo drożej niż teraz. Pewnie mi zaproponowano inny model. Na zdjęciach które wstawiłem są dwie różne przyczepy. Zaproponowano mi tą mniejszą ze światłami od większej za 3400, nie wiem czy uwzględniono zniżkę Jb. [emoji6]

• 0

Szukam i jak na razie nie mogę znaleźć przyczepki podłodziowej pod gumę 3m. Wie może ktoś, gdzie takie produkują i jak wygląda to mniej więcej cenowo?

https://www.otomoto.pl/oferta/abi-przyczepka-przyczepa-podlodziowa-pod-skuter-wodny-lodz-lodke-nowa-przyczepa-przyczepka-podlodziowa-skuter-wodny-lodz-lodke-ID6zOzpY.html?

• 0

W Czechach firma CBS robi przyczepy dedykowane do pontonow. Do Kolibri 360 używałem tego

https://www.marine.cz/produkty-prives-cbs-p0150-pro-nafukovaci-cluny-3m-230-150kg-detail-18607

Jego zaleta jest bardzo niska waga 80kg ale ładowność tylko 150kg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Jest i ona! Zdecydowałem się na Suskiego. Chciałem zrobić dzisiaj pierwsze wodowanie, ale slip był tak oblodzony, że zrezygnowałem z wjeżdżania do wody. Fajnie się pływa między taflami płynącej kry  ;)

post-51687-1544392725,3492_thumb.jpg

post-51687-1544392743,0852_thumb.jpg

post-51687-1544392762,6389_thumb.jpg

Edytowane przez Norbert 78
  • Like 1

• 0

Jest i ona! Zdecydowałem się na Suskiego. Chciałem zrobić dzisiaj pierwsze wodowanie, ale slip był tak oblodzony, że zrezygnowałem z wjeżdżania do wody. Fajnie się pływa między taflami płynącej kry ;)

Proponuję obniżyć płozy.No i szkoda że rolek przy płozach nie dołożyłeś????