Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepa pod ponton

szewer

Pytanie

Witam,

Zbliża się wiosna :D i zacząłem myśleć nad zrobieniem przyczepy pod ponton. Z tego co się rozglądałem są dwa patenty na taką przyczepę - jeden to rolki podobne jak pod łódkę, oczywiście troszkę inaczej ustawione oraz drugi podłużne listwy na których leży ponton przypięty pasami.

Panowie użytkownicy takich przyczep, podpowiedzcie jakie rozwiązanie jest lepsze.

Najlepiej, jeśli macie wstawicie jakieś zdjęcia takich przyczep.

Ponton to Bush Kaiman 3,6m

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hejo.

Takie udogodnienie. Rolkowane płozy pod ponton. Co by ponton z silnikiem spalinowym lub elektrycznym z akumulatorami i całym mandżurem wciągać jednym paluszkiem. Płozy można przykręcić bezpośrednio do oryginalnych belek lub wymienić belki na te rolki.

post-51016-0-69016600-1582239691_thumb.jpg

• Like 6

• 0

W temacie przyczepy podłodziowe znajdziesz zdjęcia które wstawiłem . Mam Suskiego przyczepkę , możesz zamówić z rolkami . Na moją możesz wstawić do 4 m łódki , i szerokość robią dowolną . Co do jakości , jest solidnie zrobiona , nie ma belki nie trzeba nic demontować wygoda bardzo duża , ze względu że ma resory i amorki prowadzi się super nic nie podskakuje mogę tylko polecić tym bardziej że takie rzeczy kupujemy na lata

• Like 1

• 0

Mami i ja ;), szybki zakup od Miro-Car 1 M55, zależało mi na czasie a u nich była dostępna od ręki ;). Przejechane od zakupu już z 500km z gumiakiem, prowadzi się bardzo dobrze 110-120 bez problemu.

Ile za taką przyczepkę trzeba dać i u kogo zamawiać? Potrzebuję do łódki długości 4,2 - 4,4.

• 0

Czy podskakuje bardzo to bym nie powiedział, ale faktycznie mocniej jest przez cały ponton. Mam jeszcze dwie przyczepy jedną towarową dwuosiową, drugą do motoru/quada i wszystkie na osi skrętnej i prowadzą się jak przyklejone.

Masz dwie opcje, albo pośrednik w Iławie albo producent w Bydgoszczy, wpisz w google Miro-Car 1 i znajdziesz. Cena od 2600-3000 zł zależy od długości oraz co będziesz chciał dołożyć.

Edytowane przez herbata666

• 0

Ja mam 3 towarowe i czwartą pod łódkę , wszystkie z resorami . Raz

pożyczyłem na skrętnej przyczepkę bo moich brakło , nigdy więcej nie chcę takiej przyczepy. Pożycz taką z resorem i amorkiem , a Zobaczysz różnicę . Gumiak sam amortyzuje , ale co innego przenieść go trzymając za rączki , a co innego szarpiąc rączkę jadąc ze 100 km po dziurawej drodze

• Like 1