Skocz do zawartości

ciekawostki FOTO

Rekomendowane odpowiedzi

Spójrz na ceny :wacko:

Uczestniczyłem w kursie promocyjnym właśnie Akademii Nikona prowadzoną przez Pawła Dumę, raczej niczego ciekawego nie dowiedziałem się. Kursy nie są warte tych kwot :wacko: Foto ekspedycje kuszą niesamowicie lecz cena mówi sama za siebie. Wyprawa do Japonii kosztowała około 18tys zł za dwa tygodnie :huh: myślę że za taką sumę można zorganizować wyprawę na minimum miesiąc!

Pozdrawiam

Slider

Słyszę z różnych źródeł, że bum w Polsce na warsztaty foto ogromny. Jeszcze 2-3 lata temu nie było praktycznie żadnej oferty. Teraz ... zatrzęsienie i ceny kosmiczne bo jest ogromne zapotrzebowanie na tego rodzaju imprezy. Jakość niestety ... dramat i trzeba będzie z 5 lat poczekać aż rynek się wykrystalizuje.

Pozdrawiam

Remek

Jest bum.. wielkie bum. Bardzo często obserwuje oferty różnych kursów, kwoty często tych kursów/warsztatów nie są ich warte. Taką samą wiedzę można przyswoić z książek które są o wiele tańsze niż kursy.Jako że bardziej interesuję się fotografią studyjną został mi zaoferowany 2dniowy kurs studyjnej fotografii który obejmował ok 20godzin za bagatela 900zł!!:wacko: Niestety nie skorzystałem wolałem kupić książkę, poczytać na trochę w internecie a na koniec wynająć studio na 8godzin za 160zł.

W ofercie Akademii Nikona znalazłem ciekawe warsztaty fotoreportażu Pana Tomaszewskiego w Kazimierzu Dolnym, lecz ta cena... powala. Pytając się jednej osoby z dnia otwartego nikona, czemu aż taka wysoka jest cena usłyszałem odpowiedzBo to Pan Tomaszewski będzie prowadził w hotelu czterogwiazdkowym

Pozdrawiam

Slider

Wyprawa do Japonii kosztowała około 18tys zł za dwa tygodnie :huh: myślę że za taką sumę można zorganizować wyprawę na minimum miesiąc!

nie wiem jakie masz wyobrazenie o standardzie i cenach w japonii, ale jezeli uwazasz, ze potrafilbys za okolo 6000 $ poleciec tam i wrocic, przemieszczac sie, zywic i nocowac przez co najmniej miesiac to gratuluje talentu ... nie chce tutaj wszczynac off topowej dyskusji ... bo mnie to ani zebi ani grzeje ...

Wyprawa do Japonii kosztowała około 18tys zł za dwa tygodnie :huh: myślę że za taką sumę można zorganizować wyprawę na minimum miesiąc!

nie wiem jakie masz wyobrazenie o standardzie i cenach w japonii, ale jezeli uwazasz, ze potrafilbys za okolo 6000 $ poleciec tam i wrocic, przemieszczac sie, zywic i nocowac przez co najmniej miesiac to gratuluje talentu ... nie chce tutaj wszczynac off topowej dyskusji ... bo mnie to ani zebi ani grzeje ...

Mój dobry znajomy zrobił sobie w zeszłym roku wycieczkę do Japonii na 5 tygodni, w tym bilet na shinkanseny na całą wyprawę, przywiózł trochę pamiątek i zamknął się w 11000 zł. Tak więc da się :D