fishfighter Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam,ostatnio zauważyłem, coś złego w działaniu multiku. Otóż przy szarpaniu za plecionkę puszcza blokada szpuli i szpula obraca się samoczynnie tak jak przy zwolnieniu zapadki do rzutu. Nie wiem jak inaczej opisać ten problem. Jest jakiś sposób żeby temu zaradzić / naprawić ?? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Może masz poluzowany hamulec,podkręć gwiazdą przy korbce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 sprawdzałem, hamulec dokręcony, sprawa wygląda tak że przy szarpnięciu tak jakby puszczała blokada i szpula obraca się samoczynnie a po chwili wraca wszystko do normy. Przy łowieniu sytuacja wygląda tak, że przy mocniejszym szarpnięciu dochodzi właśnie do tych luzów oraz dodatkowo korbka kręci się bez nawijania szpuli, trwa to dosłownie chwile, nie wiem, może szpula wyskakuje albo coś w tym stylu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 podbijam, czy może ktoś pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Lubię Bertusa i cenię, niestety, młynki sygnowane Jego logo nie są wysokich lotów. Moja rada, zmień młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi