matpgt Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Czy ktoś coś słyszał o tych silnikach ewentualnie używał? Silniki dla mnie ciekawe ze względu na wagę poza tym chyba nie ma na rynku innych chińczyków w dwusuwie? Czy na tym filmie ponton idzie już w pełnym ślizgu?https://www.youtube.com/watch?v=3syh_i0IL0s bo na 15 to jest już ogien ogólnie proszę o wszystkie opinie pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Na stronie nie mają żadnego silnika. Czyżby Capral poległ w walce ze Stormem czy czekają na dostawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Myślę ,że Capral poległ w rywalizacji ze Stormem, bo jeśli chodzi o sprzedaż części zamiennych , to lipa. Storm przynajmniej ma jakiś serwis, a Capral olał klientów i tym samym musiał ustąpić miejsce Stormowi. Pociecha w tym , że jeśli chodzi o np. silnik o mocy 7 km , to oba są identyczne, a więc w razie W można się zaopatrzyć w potrzebne części. Szkoda tylko że producent nie zamontował filtra paliwa ani w Capralu , ani w Stormie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 On nie ma przypadkiem grawitacyjnego podawania paliwa? Czy ma pompę paliwa? Często w małych silnikach gdzie jest grawitacja nie dawali filtrów także w markowych. Myślę że chodziło tu o możliwość zapchania się filtra i braku możliwości przepchnięcia go grawitacyjnie ze zbiornika wewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Capral 7km ma podawane paliwo grawitacyjnie ze zbiornika wewnętrznego, ale w Tohatsu M5B , którego kopią w/g kolegów z forum mających pojęcie o silnikach zaburtowych jest Capral 7 km jest filtr paliwa, a chyba brak jest pompki paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wysocki Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Na stronie nie mają żadnego silnika. Czyżby Capral poległ w walce ze Stormem czy czekają na dostawy?Z rozmowy z nimi wynika, że mają jedną dostawę w roku. Sprzedali wszystko, nawet silnik 13,5 KM 4t za 9500 zł. Nie sądzę, żeby polegli. Mieli na prawdę fajne modele, szczególnie 8 KM 4T. Widziałem ten silnik w akcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wysocki Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 A na ile oceniasz rzeczywistą moc swojego silnika? Jaka jest jego pojemność. Ja posiadam caprala 7 km, ale wychodzi na to to , że rzeczywiście ma 5 km, gdyż wszystko wskazuje na to , że jest to kopia tohatsu 5 km pojemności 102 ccm i capral też , ma taką pojemność wobec tego nie należy spodziewać się wiekszej mocy. Ciekawe, z takim obciążeniem Tohatsu 6 KM 4T pcha wodę 12-13 km/h przy pontonie Kolibri KM330d Dziś pływałem sam na zbiorniku Domaniowski. Wiatr nie większy, niż 10 km/h. Prędkościomierz pokazał 24 km/h. W swoich silnikach zwróćcie uwagę na trym. Bardzo ważne. Ponton Kolibry KM 330PP, silnik Capral 5 KM 2 T. Filmik jest za duży. Umieściłem na facebook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 A ja próbowałem do swojego Caprala 7 km założyć filterek paliwa i suma summarum odpuściłem , bowiem nie ma go gdzie wcisnąć. Skróciłem krućce od filterka , skróciłem przewody paliwowe a i tak uznałem , że nic z tego. Oglądałem na yt filmiki z rosji i tam na silnikach Hangkai są oryginalnie montowane filtry paliwa. Skoro "góra " to kopia tohatsu, to chińczycy się nie wysilili w Capralu, bo w nim brak owego filtra. Można by taki filtr założyć , ale trzeba by zrezygnować z trójnika i zrezygnować z zasilania z zewnętrznego zbiornika. A czy ktoś z kolegów ma może jakieś patenty na zamontowanie owego filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Masz wewnętrzny filtr w baku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Kup filtr od Yamahy np 8KM ja miałem orginał cena zabija ale jest mikroskopijny.Pewnie sa zamienniki. https://nowal.pl/pl/filtry-paliwa/534-filtr-paliwa-6ee-f4251-00-00-yamaha.html Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Na aliex... można kupić takie mini filterki za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) A od skutera/motocykla nie zmieści się .Taki Filtron to koszt 5zł. Edytowane 18 Maja 2021 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Ten z twojego foto ma 10cm. Mozna go skrócić do ok 7cm. Ten z Yamahy cały ma max 4cm... Gdzieś mi się wala stary ale oczywiście jak potrzebny nie moge znaleźć żeby zmierzyć. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Zawsze można go na linii paliwowej założyć o ile kolega używa. Jak tak zamontowałem w moim wcześniejszym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Właśnie nie wiem, czy w Capralach 7 km jest filtr w baku. Jak zaglądałem do zbiornika, to tylko widać taki słupek plastikowy grubości może ze 3 mm, a wysokości ze 3, może 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.paramotor.pl/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D85:filtr-paliwa-wewnetrzny%26catid%3D8%26Itemid%3D107&ved=2ahUKEwi16MaI49fwAhUUhv0HHXsxDjgQFjAKegQIEBAC&usg=AOvVaw0EWCmrroW0hs5kQZ-Lc155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 https://allegro.pl/oferta/filtr-oleju-hatz-ammann-avh-bomag-bw-dynapac-lg-10439990373 https://allegro.pl/oferta/filtr-paliwa-smoczek-kosy-stihl-fs-260-360-460-10623287805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Witam kolegów. Pytanie do posiadaczy Caprali 7HP 2T, czy ktoś wymieniał świecę zapłonową na irydową ? Jeżeli tak , to na jaki symbol oraz jak po wymianie silnik się sprawuje? czy to coś dało, czy nie warto zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Raczej nie warto . Kolega @Tresor zmieniał w Stormie i silnik wariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Silnik nie wariował. Wariuje obrotomierz mam plan zrobic więcej zwojów na kablu WN. Po niedzieli będę próbował. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @jureczek, jaką świecę masz dedykowaną do swojego silnika to taką wstaw. Czasem ta lepsza świeca, czytaj irydowa, więcej zniszczy niż poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jureczek Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Właśnie. Głosy są podzielone. Brak konkretnego stwierdzenia. Szkoda , że nie wypowie się osoba zajmująca się serwisowaniem silników zaburtowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
matpgt
Czy ktoś coś słyszał o tych silnikach ewentualnie używał?
Silniki dla mnie ciekawe ze względu na wagę poza tym chyba nie ma na rynku innych chińczyków w dwusuwie?
Czy na tym filmie ponton idzie już w pełnym ślizgu?
https://www.youtube.com/watch?v=3syh_i0IL0s
bo na 15 to jest już ogien
ogólnie proszę o wszystkie opinie
pozdrawiam
matpgt
Top użytkownicy dla tego pytania
18
10
8
7
Popularne dni
7 Lis
15
18 Maj
7
29 Gru
6
31 Mar
6
Top użytkownicy dla tego pytania
jureczek 18 odpowiedzi
crizz100 10 odpowiedzi
Tresor 8 odpowiedzi
godski 7 odpowiedzi
Popularne dni
7 Lis 2019
15 odpowiedzi
18 Maj 2021
7 odpowiedzi
29 Gru 2018
6 odpowiedzi
31 Mar 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
milupa
Mam pytanie ile Parsunów przerzuciłeś skoro tak piszesz? Mój 2 lata ma już jakiś czas za sobą, farba nie odłazi i nic się nie oderwało.
milupa
Tak dbam że od nowości stał cały czas pod gołym niebem, na zimę owszem przykrywam plandeka. Na wiosnę pali od pierwszego zakręcenia. Piszę na temat tego jednego silnika, nie piszę o innych bo nie mam
ememiks
Ja mam parsuna 2.6 jest to skopiuj i wklej jak silnik Yamaha 2.5 wszystkie części pasują itp. chiński na wykupionej licencji od Yamahy nie nie pamiętam model rocznikowy. Pływa ma się dobrze dałem za
96 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi