Jozi Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Luz międzyzębny kasujesz podkładkami nakładając na koło od przekładni.Trzeba to zrobić z wyczuciem.Korbka jak nitowana możesz strzykawką przepłukać benzyną destrakcyjną a później zastosować smar z oliwką w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Dobra rozkręciłem kołowrotek, wszystko przesmarowałem jest git. Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek i chwil stresowych:)W czasie pracy zgubiłem wałeczek od łożyska oporowego znalazł się po 10 minutach pod łóżkiem, gdy chciałem włożyć go na swoje miejsce upadł 2 raz hrhr - kolejne 10 minut szukania, znalazł się w skuwce od długopisu, która leżała pod biurkiem... Pomyślałem, że jak złożyłem łożysko, to już nic mnie nie zaskoczy a tu przy zdejmowaniu pokrywy gdzie znajduje się sprężynka odbijająca kabłąk głośne pstryk i bęc:o wystrzelony bolczyk przez sprężynkę uderzył w żyrandol i spadł na łózko obyło się bez szukania. Podczas konserwacji natknąłem się na uszkodzone łożysko rolki kabłąka.Gdzie kupić i jak zmierzyć takie łożysko, żeby kupić odpowiednie ??Próbowałem je złożyć ale nie jest to takie proste Fotki ponizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Kupisz na allegro chociażby, a zmierzyć musisz średnicę wewnętrzną łożyska lub ośkę na której siedzi, średnicę zewnętrzną czyli korpus łożyska lub wewnętrzną średnicę rolki i wysokość łożyska. Znając te wymiary bez problemu kupisz odpowiednie łożysko. A mierzysz oczywiście suwmiarką. Musisz jedynie pamiętać żeby dobrać optymnalnie łożysko czyli tak żeby dało się włożyć, jeżeli starego nie możesz pomierzyć. Najlepiej jest kupić o takich wymiarach jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Chciałbym podziękować Panu Tomaszowi @Zorro, za serwis moich kołowrotków. Jest różnica, w kręceniu kołowrotkiem Stradic FH nad wodą teraz , a wcześniej. Jak dobrze, ze jest człowiek, który zna się i chce pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 :blush::blush: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Pytanko. E: Nie było pytanka,sam sobie na nie odpowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 WitamChcialbym wrocic do kwestii rozrzedzania smarow. Pokusilem sie o przesmarowanie stradica Mobilithem SHC 460 i albo wrzucilem do srodka za duzo smaru , albo jest on za gesty, bo kreciolek chodzi zdecydowanie ciezej. Chcialbym troche poeksperymentowac z rozrzedzaniem, i tu mam pytanie; czy olej o ktorym wspominal Kolega Zorro piszac o Dextron III to MOBIL ATF 320 DEXTRON III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 @hamerhed, ze swojego doświadczenia... trza pokręcić kołowrotkiem ze dwa dni po 4h i będzie kręcił gładziutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Też może być. Co prawda ten 320 to mineralny olej, ale NA PEWNO ze smarem SHC się nie pogryzie... Mieszałem oba i zawsze wszystko było łokiej.. Taki teoretycznie supernajlepszy do tych mieszanek byłby jednakowoż jakiś olej syntetyk. Ja sobie bełtam ten czerwony smar z olejem ATF SHC ale taki mam w akurat w samochodzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 @hamerhed, ze swojego doświadczenia... trza pokręcić kołowrotkiem ze dwa dni po 4h i będzie kręcił gładziutko.I to też szczera prawda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Dzieki za odpowiedzi Fakt, sprawdzalem na sucho a nie nad woda. Tak wiec najpierw nad wode, a jak nie pomoze to bede kombinowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 A ja dziś sobie usiadłem i profilaktycznie zmieniłem fabryczny smar mojej nowej Stelki,różnica jest naprawdę zauważalna,aż się zdziwiłem. Zrobiłem fotkę wszystkich części: Niestety jakością nie grzeszą bo robione telefonem - tylko to miałem pod ręką.Jak się usiądzie na spokojnie to nawet serwisowanie Stelli nie jest problematyczne,ważne jest tylko zorganizowanie sobie więcej czasu dla siebie,żeby się skupić na robocie. Pozdrawiam majsterkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 co to za dżem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 co to za dżem? Quantum Hot Sauce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) ... Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Endi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jako że to wątek o serwisowaniu kołowrotków chcę podziękować na forum Panu Tomaszowi @Zorro za okazaną bezinteresowną pomoc w usunięciu usterek w Daiwie Emblem i Certate. Po rozmowie telefonicznej, wymianie emaili oraz zakupieniu niezbędnych podkładek kołowrotki chodzą jak nowe . Jeszcze raz serdeczne dzieki @Zorro I tak przy okazji zapytam, może ma ktoś z was odsprzedać 100-150g smaru Mobilith SHC 460 lub coś podobnego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Bo @Zorro to naprawde bardzo mila i gotowa do pomocy osoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Bo @Zorro to naprawde bardzo mila i gotowa do pomocy osoba :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Pan Zorro jak sama nazwa wskazuje pomaga POTRZEBUJĄCYM Dzięki Panie Zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Pan Zorro jak sama nazwa wskazuje pomaga POTRZEBUJĄCYM Dzięki Panie Zorro Pan tu nie cukierkuj, tylko donoś lepiej czy po dokręceniu tej nakrętki na koszu młynkowi się poprawiło..? (Acha... Nie wyrobiłem i wróciłem w to samo miejsce tak ciu przed jedenastą - trzy sandałki, nie klocki ale już miaruski.. <_< ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 po dokręceniu, młynek zaczął pracować tak jak powinien, w końcu to Pan Turek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Ufffff... No to chwała niebiosom żem się w diagnostyce nie potknął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 to nie zasługa niebios, to dogłębna znajomość tematu DAIWA Niebiosa łowią Shimaniakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam,przeczytałem cały watek,i tez zamierzam poddac serwisowi moja TDS-CU 3500,i tu mam pytanko czy w tym młynkumusze znaczyc zęby,przekładni czy moge to po nasmarowaniu złożycjak sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Możesz złożyć jak popadnie i nic się nie stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi