gorgol Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Dzieki Panie @ZORRO za tak szybka odpowiedz,jutro zrobie pierwsze podejscie do serwisowania,oczywiscie z kamera która bedzie wszystko nagrywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Ponownie chciałbym z tego miejsca, szczerze podziękować dla kolegi Tomasza @Zorro, za serwis moich kołowrotków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Mam problem, pierwszy raz zabrałem się za serwis RedArca. Wszystko uwieczniłem na fotkach jednak jedną rzecz przeoczyłem. Nie jestem pewien czy podkładki nr. 1 i 3 maja iść w tej kolejności. Jeśli ktoś ma w tym doświadczenie proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Tak czysto teoretycznie, to z grubsza wsio ryba, może być i tak... Choć może być i kolejność 2, 1, 3, 4... I też nic złego dziać się nie powinno.. A nie prościej zerknąć na schemacik..? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Ponownie chciałbym z tego miejsca, szczerze podziękować dla kolegi Tomasza @Zorro, za serwis moich kołowrotków . A Pan mnie tu piwkiem oczu nie zasłaniaj tylko jaki worek bandaży ślij bo mnie ta dziura w ręku prawie na wylot, po śrubokręcie jeszcze się nie zagoiła.. <_< A tak swoją drogą, to pokręć z miesiąc-dwa, to wtedy dopiero będzie wiadomo czy operacja się udała, a pacjenci pomarli czy też hasają wesoło po świecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ...A nie prościej zerknąć na schemacik..? <_< Może i prościej jednak nie posiadam takowego dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Ponownie chciałbym z tego miejsca, szczerze podziękować dla kolegi Tomasza @Zorro, za serwis moich kołowrotków . A Pan mnie tu piwkiem oczu nie zasłaniaj tylko jaki worek bandaży ślij bo mnie ta dziura w ręku prawie na wylot, po śrubokręcie jeszcze się nie zagoiła.. <_< A tak swoją drogą, to pokręć z miesiąc-dwa, to wtedy dopiero będzie wiadomo czy operacja się udała, a pacjenci pomarli czy też hasają wesoło po świecie.. Najpierw trzeba odkazić % , jak już nima, to mogę dosłać . Wszystko będzie grać i się goić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Jeszcze jest jedna bania odkażacza... Pewnie gdybym się zaszczepił od razu dwiema bombami tego chloroformu, to byś Pan mógł tylko kwiatków mi nasadzić... Sam Pan mówiłeś, że to ma ze 70 voltów... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Mam problem, pierwszy raz zabrałem się za serwis RedArca. Wszystko uwieczniłem na fotkach jednak jedną rzecz przeoczyłem. Nie jestem pewien czy podkładki nr. 1 i 3 maja iść w tej kolejności. Jeśli ktoś ma w tym doświadczenie proszę o podpowiedz. Według kolejności z fotki to powinno być tak: 2,3,4,5,1,6 i 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda No to źle złożyłeś no ale każdy składa jak chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda No to źle złożyłeś no ale każdy składa jak chce...Może źle, może dobrze... Przecie nie znamy grubości tych trzech podkładeczek... Może akurat w tym położeniu akurat, wszystkie zazębiające się ząbki w kołowrotku są ułożone optymalnie..? Czyli tak se myslę, że jak nad wodą będzie potrzeszczywał, to trza trochę poprzekładać, a jak będzie chodził bez zająknięcia, to chyba raczej nie ma co ruszać.. Tak czy siak, najprawdziwszą prawdę pokażą testy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda Może źle, może dobrze... Przecie nie znamy grubości tych trzech podkładeczek... Może akurat w tym położeniu akurat, wszystkie zazębiające się ząbki w kołowrotku są ułożone optymalnie..? Czyli tak se myslę, że jak nad wodą będzie potrzeszczywał, to trza trochę poprzekładać, a jak będzie chodził bez zająknięcia, to chyba raczej nie ma co ruszać.. Tak czy siak, najprawdziwszą prawdę pokażą testy.. Zooro pierwsza sprawa to w gniazdo łożyska najpierw idzie łożysko a nie podkładki, podkładki są pomiędzy łożyskiem a częścią ruchomą. A z tego co kolega napisał wyżej, czyli 1,3,2,4,5,6,7, to w gniazdo łożyska najpierw włożył podkładki a potem łożysko. Ale jak mu chodzi to ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda Może źle, może dobrze... Przecie nie znamy grubości tych trzech podkładeczek... Może akurat w tym położeniu akurat, wszystkie zazębiające się ząbki w kołowrotku są ułożone optymalnie..? Czyli tak se myslę, że jak nad wodą będzie potrzeszczywał, to trza trochę poprzekładać, a jak będzie chodził bez zająknięcia, to chyba raczej nie ma co ruszać.. Tak czy siak, najprawdziwszą prawdę pokażą testy.. Zooro pierwsza sprawa to w gniazdo łożyska najpierw idzie łożysko a nie podkładki, podkładki są pomiędzy łożyskiem a częścią ruchomą. A z tego co kolega napisał wyżej, czyli 1,3,2,4,5,6,7, to w gniazdo łożyska najpierw włożył podkładki a potem łożysko. Ale jak mu chodzi to ok... jak po rybkach okaże się, że coś jest nie tak, zamieniam kolejność:)i poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) ... Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Endi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 złożyłem 1,3,2,4,5,6,7 i jak na razie wszystko jest ok. dzisiaj testy nad woda Może źle, może dobrze... Przecie nie znamy grubości tych trzech podkładeczek... Może akurat w tym położeniu akurat, wszystkie zazębiające się ząbki w kołowrotku są ułożone optymalnie..? Czyli tak se myslę, że jak nad wodą będzie potrzeszczywał, to trza trochę poprzekładać, a jak będzie chodził bez zająknięcia, to chyba raczej nie ma co ruszać.. Tak czy siak, najprawdziwszą prawdę pokażą testy.. Zooro pierwsza sprawa to w gniazdo łożyska najpierw idzie łożysko a nie podkładki, podkładki są pomiędzy łożyskiem a częścią ruchomą. A z tego co kolega napisał wyżej, czyli 1,3,2,4,5,6,7, to w gniazdo łożyska najpierw włożył podkładki a potem łożysko. Ale jak mu chodzi to ok... i tu sie by kolega zdziwił, w niekotrych kolowrotkach fabrycznie nowych np Twin power 4000H '98 była podkladka wlasnie w gniezdzie szeroka jak cale lozysko. Ludzie proszę litości kolega pyta się o Red Arca, a kolega wyskakuje z Twin Powerem jak by kolega pytał się o Twin Powera to bym się nie wypowiadał bo nie wiem. Mam 9 tego typu kołowrotków jak Red i trochę się na rozkręcałem, między innymi Zaubery, Arctice, Applause i Redy. Ja tylko podpowiedziałem jak powinno być poskładane w Red Arc prawidłowo, a jak kto sobie poskłada i mu pasuje to jego sprawa, nie wnikam w to jego kołowrotek i jak mu pasuje to ok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Sprawdziłem młynek nad wodą z moim wariantem (1,3,2,4....) jak i z wariantem prawidłowym i nie zauważyłem różnicy w pracy. Jedyny problem który pojawił się po moim grzebaniu w kołowrotku było przepuszczające łożysko oporowe. Rozebrałem, przemyłem, wysuszyłem i zaczęło działać prawidłowo . Myślę, że to wina delikatnego muśnięcia wałeczków oliwką. Dumny z siebie i swoich zdobytych umiejętności porwałem się na rozkręcenie kabłąka i tu zaczęły się schody, nie mam pojęcia jak to teraz złożyć do kupy. Problem polega na umieszczeniu tego mniejszego drucika u małym otworze na kabłąku. Zamieszczam fotki i proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 No gotowej recepty na taki drucik chyba nie ma, trza po prostu wcelować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Recepta:Dobre 1,5 h nerwów, szukania sprężyny po pokoju i kombinowania.Udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Recepta:Dobre 1,5 h nerwów, szukania sprężyny po pokoju i kombinowania.Udało się No i cacy. Najważniejsze, że się udało... I niczym się Pan nie przejmuj, najwięksi herosi też szukali, szukają i szukać będą sprężynek po futrzakach i pod łóżkami... <_< Nie ma chyba na to mocnych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 I niczym się Pan nie przejmuj, najwięksi herosi też szukali, szukają i szukać będą sprężynek po futrzakach i pod łóżkami... <_< Nie ma chyba na to mocnych.. święte słowa. Można zawsze spróbować zwinąć futrzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Hehe najlepej się prowadzi poszukiwania na leżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Na leżąco, na klęcząco, z mega mocną latarką, z magnesem w ręku i bóg wie jak jeszcze , sposobów poszukiwań jest wiele. Tak kiedyś sobie pomyślałem, że do tych upierdliwych skaczących elementów przydała by się taka szczelna komora z tymi dwoma gumowymi rękawiczkami jak w laboratoriach biochemicznych <_< . Z tym drucikiem też niedawno walczyłem tyle że w Zauberze <_< Masakra. Następnym razem to wpsiknę tam jakoś troszkę smaru i cześć jak czapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 pomiędzy elementy rury w odkurzaczu zakłada się pończoszkę i odkurza pokój w którym zgubiłeś jakąś pierdółkę.już wiele razy tak znalazłem podkładki sprężynki i śrubeczki no i po takim szukaniu masz czysta podłogę <_< tak kiedyś miałem potrzebę i sobie wymyśliłem działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 ..dobre hasior, dobre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi