5384 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja myje w benzynie Ekstrakcyjnej czy 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja również wykorzytsuje słoik ale myje w benzynie ekstrakcyjnej, trochę się pomiesza i wszystko czyste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Eksyrakcyjnej. Myślałem ze to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A jeśli chodzi o łożyska to w oddzielnym słoiczku zalane oliwką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A jakiego smaru używacie do smarowania, inaczej jaki jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Polecam ten http://jerkbait.pl/index.php?/topic/18982-Smar-do-kołowrotka-na-niskie-temperatury---który-wybrać-? Smarmax nie wiem czy najlepszy, ale z tych które miałem napewno tak Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Do tej pory używałem Quantuma Hot Sauce i jest naprawdę fajny. W tym roku również zakupiłem SMARMAX i po pierwszych odczuciach wygląda że będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Do smaru warto dolać trochę oleju syntetycznego żeby był rzadszy. Jeśli chodzi o olej to używam do silników spalinowych 2-suwowych. 300ml kosztuje 14zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Jak dodasz olej czuć zmianę w pracy? Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Smar dochodzi w więcej miejsc. Jeśli chodzi o pracę to tak jakby była bardziej płynniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Aha A jaką oliwę dodajecie do tego smaru SMARMAX? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A jeśli chodzi o łożyska to w oddzielnym słoiczku zalane oliwką?Zamkniętych łożysk pod żadnym pozorem nie myj i nie zalewaj oliwką. Są one fabrycznie wypełnione smarem. Można ew. wyczyścić z zewnątrz i dać kropelkę oliwki. Płukanie zamkniętych lożysk i ich późniejsze oliwienie ma rację bytu tylko w multikach do nalżejszych przynęt. Ale tam łożyska kręcą się bardzo szybko. I oliwić należy bardzo często - oliwki ubywa.Jak łożyska otwarte lub półotwarte to benzynka, wysuszyć i napełnić dobrym smarem do łożysk np. Mobilithem. Może być delikatnie rozrzedzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zamkniętych łożysk pod żadnym pozorem nie myj i nie zalewaj oliwką. Są one fabrycznie wypełnione smarem. Można ew. wyczyścić z zewnątrz i dać kropelkę oliwki. Płukanie zamkniętych lożysk i ich późniejsze oliwienie ma rację bytu tylko w multikach do nalżejszych przynęt. Ale tam łożyska kręcą się bardzo szybko. I oliwić należy bardzo często - oliwki ubywa.Jak łożyska otwarte lub półotwarte to benzynka, wysuszyć i napełnić dobrym smarem do łożysk np. Mobilithem. Może być delikatnie rozrzedzony. Czyli mimo że są kryte to i tak nie są aż tak szczelne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Powiedzcie czy wszystkie nowe kołowrotki są smarowane ? Czy ewentualnie warto go nasmarować przed rozpoczęciem użytkowania. Kupiłem ostatnio Shimano Vanquish i zastanawiam się czy jest taka potrzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja swego V ostatnio przesmarowałem . Oszczędnie ostatnio japończycy smarują. Bardziej to na film olejowy wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak właśnie też słyszałem takie opinie dlatego się zapytowuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak właśnie też słyszałem takie opinie dlatego się zapytowuję.Rozbieraj i posmaruj bo oni dają tego smaru jak kot napłakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A my wiemy lepiej ile ma być. Ma być więcej i już. Nie od dzisiaj świat poprawiamy to i tych głupich, chytrych, z dalekiej wyspy poprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) A my wiemy lepiej ile ma być. Ma być więcej i już. Nie od dzisiaj świat poprawiamy to i tych głupich, chytrych, z dalekiej wyspy poprawimy Waldek bo to one są chytre i chcą szybko popsuć nasze zabawki, my cwane Polaki im na to nie pozwolimy Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michau25 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 czyli łożyskom nie zaszkodzi kapiel w benzynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Kilka postów wyżej @Godski pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michau25 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 doczytałem. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ja&u=http://www.ios-factory.com/&prev=/search%3Fq%3Diso%2Bfactory%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DSgD%26tbo%3Dd%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds&sa=X&ei=3fX8UNfWNMXAhAemy4HQAQ&ved=0CDoQ7gEwAQMożna podpatrzeć kilka fajnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) A czy to: http://allegro.pl/castrol-chain-lube-racing-smar-do-lancucha-400ml-i2914574686.html się nada?Lub to:http://allegro.pl/castrol-chain-lube-racing-smar-do-lancucha-400ml-i2914574686.html Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi