norbertkrakow Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Można też wziąć małe kombinerki w jednej z końcówek do chwytania wiercisz dziurkę, owijasz je taśmą żeby nie uszkodzić trzpienia kołowrotka i wypychasz powolutku.Jutro zrobię fotę to pokażę o co chodzi. Tu masz coś takiego co ja używam Edytowane 2 Listopada 2016 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Powiedzcie mi koledzy ile kosztują japońskie łożyska ? Na kilku aukcjach znalazłem EZO za około 20 zł za sztukę. Czy w tej cenie, to na pewno jest Japan ?Gdzie można dziś kupić ABU Silicote lub o podobnych właściwościach smar (w Polsce) ? Edytowane 3 Stycznia 2018 przez marcin_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zwracaj uwagę czy są zwykle czy nierdzewne, ceny w zależności od rozmiaru -/+ 10-40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Powiedzcie mi koledzy ile kosztują japońskie łożyska ? Na kilku aukcjach znalazłem EZO za około 20 zł za sztukę. Czy w tej cenie, to na pewno jest Japan ?Gdzie można dziś kupić ABU Silicote lub o podobnych właściwościach smar (w Polsce) ?Mam EZO nierdzewne w 10 rozmiarach . Generalnie koło 15 złotych. Pisz na priv jakie rozmiary.Generalnie nieważne czy Japan tylko to czy na pewno oryginał i nierdzewka. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ok, muszę zasiąść i obmierzyć łożyska swego redarcta i na pewno się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 fajnie bo sam tą stronę znalazłem, tylko zanim zaczniesz rozkręcać: - jeżeli obecnie użytkujesz młynek to dowiedz się jakie rozmiary łożysk będą potrzebne do modelu który akurat posiadasz, jeżeli bez pre-rozkręcania się nie obejdzie(a raczej tak będzie) zaopatrz się w suwmiarkę,- z doborem i znalezieniem odpowiednich łożysk/typu też nie jest tak kolorowo.Wystarczy mieć wymiary , to i łożysko się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) dokładnie 2 min filmiku Edytowane 13 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Na wszystko poszedł smar łożyskowy oprócz ośki na której trzyma się szpula i część 5 na załączonym zdjęciu (nie wiedziałem jak jej nazwać)- na te części poszedł naprawdę rzadki smar pennaPodkładek żadnych nie dawałem to co było to włożyłem.Faktycznie może za mocno skręciłem, wcześniej chodził jak wiatrak na wietrze a teraz jak bym załadował cały korpus tłuczonymi ziemniakami Ale nic na siłę wszystko skręcałem z umiaremWcześniej chodził bardzo cicho teraz delikatny szum słychaćCześć , jak będziesz miał wymiary łożysk to mogę Ci pomóc określić typy łożysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Panowie, potrzebuję drobnej porady. Kolega przyniósł mi do przesmarowania mało popularny na forum kołowrotek (Cormoran Chronos 3000).Kołowrotek kupiony jako zapasowy, nieużywany, ma około 2 lata.Kołowrotek miał mieć całą kupę łożysk,a już po rozkręceniu rolki prowadzącej okazało się, że pod nią zamiast łożyska (tak miało być wg schematu) jest po prostu tulejka z badziewnego materiału przypominającego mosiądz.Rolka nie ma prawa pracować na tym prawidłowo. Wymiary rolki śr. zewn 7,5mm , śr. wew.4.4mm, szerokość 2,5mm. Mam pytanie , czy jest i gdzie można kupić łożysko aby ten badziew wymienić? Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki czekają minie w bebechach tego kręcioła, może są jakieś elementy np. z plasteliny Witam , będzie to łożysko MR 74 H ZZ ( 4x7x2,5 ) ( wewnętrzna x zewnętrzna x szerokość ) do rolki kabłaka koniecznie nierdzewne bądź MR 85 H ZZ ( 5x8x2,5) musisz zmierzyć dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łożysko24 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 To jak tak na gorąco, od razu z pytaniem:Jak i którędy wymienić podkładeczki dystansowe na kole pędnym (które np. w czarnych shimaniakach były mosiądzowne i lubiły się cholery wycierać)?Że już nie wspomnę o nowym dziele dalekowschodnich naukowców, czyli pięciu!!! sztukach miedzianych!!!,w nowym baitrunnerze...Czy te podkładki nie mają czasami wymiaru 7x9x0,1 albo 8x10x0,1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Aż tak nachalnie chcesz sprzedawać te łożyska?To nie ten dział. Problemem nie jest znaleźć jakie łożysko ma oznaczenie jak ma się wymiary.Już kiedyś Twoje posty poleciały do kosza.Ps. Myślisz że ktoś kto pisał te posty w 2011 czy 2013 roku nadal szuka tych łożysk? :-) Edytowane 13 Lutego 2018 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Hit pan podkładka, miszcz reklamy i marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Czy te podkładki nie mają czasami wymiaru 7x9x0,1 albo 8x10x0,1 ? Oryginalne mają inny wymiar.Zasmucę Cię bo te które sprzedajesz , jako do serwisu kołowrotków, nie nadają się do tego zupełnie...Wpadły mi w łapy takie i żadna z nich na okręgu grubości nie trzymała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Ok, muszę zasiąść i obmierzyć łożyska swego redarcta i na pewno się odezwęNapisz które chcesz łożyska wymienić to podamy wymiary , dużo ich nie ma a nie są tajemnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 panowie a mnie dzis kolega podrzucil do przegladu 8 mlynkow jakies szimaniaki ryobi itp to znane konstrukcje i mikado airspace jak sie to rozbiera aby od razu przejsc do konkretow a nie bawic sie metoda prob i bledow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 panowie a mnie dzis kolega podrzucil do przegladu 8 mlynkow jakies szimaniaki ryobi itp to znane konstrukcje i mikado airspace jak sie to rozbiera aby od razu przejsc do konkretow a nie bawic sie metoda prob i bledow Trzeba przeczytać te 27 stron i najlepiej mieć schematy albo je sobie zorganizować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 panowie a mnie dzis kolega podrzucil do przegladu 8 mlynkow jakies szimaniaki ryobi itp to znane konstrukcje i mikado airspace jak sie to rozbiera aby od razu przejsc do konkretow a nie bawic sie metoda prob i bledow Skoro nie wiesz jak się za to zabrać to czemu sie tego podejmujesz? Może lepiej je oddaj póki działają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 panowie a mnie dzis kolega podrzucil do przegladu 8 mlynkow jakies szimaniaki ryobi itp to znane konstrukcje i mikado airspace jak sie to rozbiera aby od razu przejsc do konkretow a nie bawic sie metoda prob i bledow Rotor, bok obudowy , oś, i dopiero reszta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Skoro nie wiesz jak się za to zabrać to czemu sie tego podejmujesz? Może lepiej je oddaj póki działają.Na czymś trzeba się uczyć . Ja serwisu uczyłem się na swoich kołowrotkach, często radą służył mi najlepszy sirwesmen w kraju , oczywiście mam na myśli mojego imiennika ze Słubic. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Rotor, bok obudowy , oś, i dopiero resztaEee no,nie najpierw zdejmij szpulkę...;-)I zbieraj wszystko do pudełka ew ktoś to spróbuje poskładać... Edytowane 15 Lutego 2018 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Dziki pany za podpowiedz jak napisałem nie zamierzam się z tym bawić mlynki serwisuje od ponad 30 lat także coś tam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) A może ktoś byłby tak uprzejmy i wrzucił filmik z serwisowania kołowrotka jak oznaczyć przekładnię w Shimano???? Edytowane 18 Lutego 2018 przez wichu79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) A może ktoś byłby tak uprzejmy i wrzucił filmik z serwisowania kołowrotka jak oznaczyć przekładnię w ShimanoA po kiego znaczyć, przekładnia albo jest ok albo już zajechana i kwalifikuje się do wymiany, obojętnie jakie będzie przełożenie to ząbki przekładni i piniona co obrót nie trafiają spowrotem na siebie, co ileś tam obrotów owszem. Edytowane 18 Lutego 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Tez nigdy nic nie znaczylem rozbieram myje susze smaruje skręcam i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Jasne.Jak kto uważa.Ja wolę zaznaczyć mimo wszystko.Czy ktoś podpowie jaki torx idzie do śrubki w ośce TP'11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi