Trotka Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Słusznie, piła jest ok. Dobra piła. Marna piła powoduje wkurw i przedwczesne siwienie. Przy okazji, znasz jakiś dobry model piły, ale takiej nie za miliony. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Trotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Wiem że wiele rzeczy jest robione w Chinach i nic nie mam przeciwko. Tutaj ważna jest kontrola i utrzymanie jakości a nie losowosc.jakosc kosztuje (nawet Chińczyków) i nikt tego nie zaprzeczy. Nikt mi też nie wmowi że kitajce to takie biznesmeny że sprzedają po kosztach albo idą w plecy... Jak coś jest tanie to w zdecydowanej większości przypadków oznacza że na czymś przyoszczedzono. Na materiałach, robociznie czy właśnie kontroli jakości. To takie oczywiste że aż nie wiem po co to napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Słusznie, piła jest ok. Dobra piła. Marna piła powoduje wkurw i przedwczesne siwienie. Przy okazji, znasz jakiś dobry model piły, ale takiej nie za miliony. Specjalnie się za piłami nie rozglądam, więc czegoś konkretnego sprawdzonego przez siebie nie polecę. Widziałem w akcji piły Silky wykorzystywane przez arborystów i jak będę potrzebował, to na pewno się za taką rozejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Dobrze.... Przeczytałem i ostatnimi słowy w tym wątku powiem tyle, na ile on zasługuje, łącznie z użytkownikami... Możecie mnie nienawidzieć, możecie na mnie pluć, możecie obchodzić dalekim łukiem moje wpisy z prośbą o pomoc, gdzieś na forum. Ale... Wydajecie ciężkie tysiące na sprzęt wędkarski... Żaden z was nie powie, ze z Ali kołowrotek za 59 zł jest dobry, bo sami używacie sprzętu 10 klas wyżej, a piszecie, że nóż z c..huj wie czego jest dobry i nie żal go wam nadużywać, bo oryginał do tego tak naprawdę został stworzony! Matko i córko! Pozdrawiam wszystkich chińczyków na forum, którzy zamiast Twin Power'ów, używają chińskich Twin Power'ów! Kasuje, opuszczam i nawet żal mi prostatę ściska, że w ogóle się tu wypowiadałem. Proszę admina o usunięcie wszystkich moich wpisów w tym wątku. RODO tu działa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Ja po raz kolejny napiszę, że nóż to dla mnie nóż tak jak wędka jest wędką czyli to narzędzia i ma być mi w miarę wygodnie jak go (noża) używam pewnie z pół godziny no może maksymalnie z godzinę i to z przerwami na kilka albo kilkanaście godzin wędkowania. Co innego wędka ... Tę trzymam i macham nią non stop, więc ma mi być wygodnie przez ten cały czas non stop ile by on nie wynosił i sądzę, że właśnie dlatego na wędkę jestem w stanie wydać sporo więcej. Jak będę machał wędą godzinę to sobie kupię dżaksona albo dragona absolutnie nic tym markom nie umniejszając bo je miałem i ryby też łowiły. Koniec. Edytowane 7 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Moim zdaniem szkoda się tak emocjonować. Nóż jak każda inna rzecz ma swoich pasjonatów i ma też zwykłych użytkowników. Czasy są takie, że każdy znajdzie coś dla siebie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Specjalnie się za piłami nie rozglądam, więc czegoś konkretnego sprawdzonego przez siebie nie polecę. Widziałem w akcji piły Silky wykorzystywane przez arborystów i jak będę potrzebował, to na pewno się za taką rozejrzę.Dzięki za podpowiedź. Fajne te Silky, dlaczego ja o nich nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 https://youtu.be/cVGo2t9ojG4Jestem naprawdę w szoku jak taki maluch sobie radzi Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Jeśli dobrze naostrzony i zęby prawidłowo rozwiedzione (chyba tak to się nazywa ?) to da radę zdecydowanie. A wspomnieć też warto, że wystarczy inne położenie, rozwiedzenie zębów piłki i tzw. d ... pa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Przeczytałem i ostatnimi słowy w tym wątku powiem tyle, na ile on zasługuje, łącznie z użytkownikami...Nie mam pojecia czym sobie zasluzylem na tego typu uwagi Wydajemy ciezkie pieniadze na sprzet wedkarski, bo, jesli nie zauwazyles, jest to forum pasjonatow wedkarstwa. I wedkarstwo to priorytet wiekszosci z uzytkownikow Rozzalenie oraz niesmak wywolany naszymi herezjami i kompletna profanacja polecam przeniesc na forum zajmujace sie przede wszystkim nozami. Tam Cie zrozumieja. Aha - zapytaj jakimii wedkami lowia i powiedz im, ze sie nie znaja, jesli uzywaja Jaxonow Nie nienawidze Cie; jestes na swoj sposob zabawny z tym uporem maniaka Edytowane 7 Lutego 2020 przez madmatt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Tak czy owak piła typu Silky została dopisana do listy zakupów niezbędnego wyposażenia na pozycji 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Martin3z wyluzuj,nie obrażaj. Nie wiem jak na forum ale w tym wątku przyda się Twoje pozytywne skrzywienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Tak czy owak piła typu Silky została dopisana do listy zakupów niezbędnego wyposażenia na pozycji 23 To prawie szczyt listy Na wypady nawet z kolegami ja takiej piły nie potrzebuję i u mnie jest na pozycji 123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Nie mam pojecia czym sobie zasluzylem na tego typu uwagi Wydajemy ciezkie pieniadze na sprzet wedkarski, bo, jesli nie zauwazyles, jest to forum pasjonatow wedkarstwa. I wedkarstwo to priorytet wiekszosci z uzytkownikow Rozzalenie oraz niesmak wywolany naszymi herezjami i kompletna profanacja polecam przeniesc na forum zajmujace sie przede wszystkim nozami. Tam Cie zrozumieja. Aha - zapytaj jakimii wedkami lowia i powiedz im, ze sie nie znaja, jesli uzywaja Jaxonow [emoji38] Nie nienawidze Cie; jestes na swoj sposob zabawny z tym uporem maniaka Do dzisiaj się nie rozumiemy. Chodzi mi o hipokryzję. Na forum nożowym, też są Jaxonowcy, Aliexpresowcy. Rzadko już tam zaglądam i sprzed iluś lat, wątki o tematyce chińskiej, z oryginałami, były moderowane. Zresztą, nie o to chodzi...Chodzi o to, że ktoś tu pisze: dobre, bo 40 zł, a nie 400. Pytanie do ciebie... Potwierdzisz? Martin3z wyluzuj,nie obrażaj. Nie wiem jak na forum ale w tym wątku przyda się Twoje pozytywne skrzywienie Kij mi w odbyt. [emoji16] I tak jestem hejterem i trollem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Swoista ciekawostka socjologiczna Jerka - choć może i znak czasów współczesnych - nieważne z jak wysokiego poziomu startuje jakakolwiek dyskusja... i tak po góra kilku dniach kończy na dnie....Wódki się napijcie, idźcie na ryby.... bo to strasznie smutne jest. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Powinniśmy założyć temat piły wędkarskie ? Czasami lepsze od noża?Jesteś w stanie szybciej przerąbać nożem , maczetą ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Lutego 2020 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Ten temat jest ok. Do pił do noży do wszystkiego co w wędkarski świecie tnie...Cza zostawić. A co skosnookich. Podrabianie patentów jest chujowe i tyle. Taki ostatni falk F1. Ktoś spędził kupę czasu na opracowanie, testy i dopracowanie projektu. Testował pewnie nie jedna stał, nie jeden profil.... Aż wyszedł ten jeden jedyny najlepszejszy... No duma w chuj. A tu przychodzi skosnooki i z twoich 7 lat testów robi $30.... No nie wqrilbys się?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Kij mi w odbyt. [emoji16] I tak jestem hejterem i trollem.Nie dramatyzuj Nie o to mi chodzilo, nie chce zadnych negatywnych emocji, nie to probowalem powiedziec; ja naprawde szanuje ludzi, ktorzy maja szajbe, ktorzy sa jacys. Pod warunkiem, ze ci sami ludzie szanuja mnie. Jest wysoce prawdopodobnym, ze chinski noz za 40PLN bedzie nozem znacznie gorszym niz hand made za 400PLN - to prawda Ale (zwlaszcza przy ograniczonym budzecie) jesli ktos mysli bardziej praktycznie, czyli - kupie sobie noz, ktorym otworze puszke z miesem (bo do tego tylko go potrzebuje) i starczy mi jeszcze na fajne przynety, to po co wydawac kase na cos czego w pelni nie wykorzystam, prawda? I nie trzeba na tego kogos z tego napadac i na sile go uszczesliwiac A z tanich komponentow mozna zawsze cos fajnego upichcic jak sie ma fach w reku i wyobraznie - popatrz na Mekamila. Bez urazy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Nie dramatyzuj Nie o to mi chodzilo, nie chce zadnych negatywnych emocji, nie to probowalem powiedziec; ja naprawde szanuje ludzi, ktorzy maja szajbe, ktorzy sa jacys. Pod warunkiem, ze ci sami ludzie szanuja mnie. Jest wysoce prawdopodobnym, ze chinski noz za 40PLN bedzie nozem znacznie gorszym niz hand made za 400PLN - to prawda Ale (zwlaszcza przy ograniczonym budzecie) jesli ktos mysli bardziej praktycznie, czyli - kupie sobie noz, ktorym otworze puszke z miesem (bo do tego tylko go potrzebuje) i starczy mi jeszcze na fajne przynety, to po co wydawac kase na cos czego w pelni nie wykorzystam, prawda? I nie trzeba na tego kogos z tego napadac i na sile go uszczesliwiac A z tanich komponentow mozna zawsze cos fajnego upichcic jak sie ma fach w reku i wyobraznie - popatrz na Mekamila. Bez urazy.Jasne, że bez urazy... Ja już powiedziałem 1/1000 tego co chciałem i skończyłem. (^_-)Bawcie się dobrze chłopaki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Jeżeli więc emocje(zupełnie niepotrzebne) mamy już za sobą, dysponując istniejącym i rozwiniętym wątkiem, proponuję abyśmy zaprezentowali swoje noże które się sprawdzają w warunkach wędkarskich. Być może dla poszukujących będzie to źródło natchnienia, a dla innych możliwość podzielenia się własnymi doświadczeniami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 count_martin3z rozumiem Cię doskonale. Masz rację. Wiesz co zawsze mam na takie podejście jak niektôrzy? Kupcie swoim kobietom od rumuna perfumy i wmówcie im że pachną jak orginalne. Jak ktoś nie ma kasy niech kupi np Morę za 5 dych a nie podróbkę Falka. Ps. jesz jeszcze ostro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) ...upsss Edytowane 8 Lutego 2020 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Mam Ontario Rat i jest ok. Sznurek utnie, konserwę otworzy, kanapkę posmaruje, kiełbasę ponacina...Na nożach się nie znam, ten spełnia swoje zadania. Niech sobie każdy kupuje co chce co was to obchodzi? Jak auta naprawiacie to też tylko w ASO na oryginalnych częściach? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Zawsze coś wybiorę z zestawu.Tu nie celuję w najwyższą półkę tylko w wyroby przyzwoicie użytkowe. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi