Trotka Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Fajny zestaw, typowo użytkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Ten na dole to? ... taki bym chcial????maczeta???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Witam!Ja mam tylko jeden składany nóż, ale w zasadzie zawsze mam go przy sobie.Na rybach jak i na co dzien. Jest lekki, fajnie się mieści w kieszeni jeansów. Ma fajny bezbiecznik więc nie otworzy się w przypadkowo, a wspomagany sprężyna mechanizm otwierania pozwala uczynić to jedna ręką, a w zasadzie kciukiem.Lubie ten kozik Sent from my Pixel 3a using Tapatalk Edytowane 9 Lutego 2020 przez peresada 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Ten na dole to? ... taki bym chcialmaczetaMuszę nad nim popracować bo zaniedbany trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) WitamPrzedstawiam część mojej kolekcji noży "użytkowych"Wszystkie używane zgodnie z przeznaczeniem/ nie oszczędzaneNajbardziej "do wszystkiego" Victorinox ( kiedys skrobał ryby piłką/ciął gałezie nawet grube, kanapki też) kupiony w 1992 r.Teraz najbardziej uzywanym akcesoriem V jest ...wykałaczka Najstarszy z nich Frost/Laminat (rekojeść z korka wykonałem osobiście) ok 30 lat -teraz na grzybyKłaniam się Marian Edytowane 9 Lutego 2020 przez marian-56 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Także używam takiego Victorinoxa, dwa elementy są dla mnie genialne, śrubokręt z korkociągu służy mi znakomicie do śrubek w okularach (rzadko, nie wiem dlaczego, ale jak okulary się rozkręcają, to akurat zawsze jestem "w terenie"), i pęseta - moja wyciągnęła już tuziny żądeł, zadr i wielu nietypowych elementów. Chwytne jak cholera. Są także nożyczki, małe ale paradoksalnie niezwykle użyteczne. Raczej się nie ruszam na żaden wyjazd bez tego "przyjaciela", ale zazwyczaj leży gdzieś w bagażu, na stałe noszę nożyk który wcześniej pokazywałem, już własnej produkcji. Ale myślę że jak będzie chwila czasu to sobie zrobię jeszcze trochę innego "brzydala" którego nikt ode mnie nie "wycygani" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Dobra a trochę z innej beczki. Polecicie jakis adres gdzie można kupić / zamówić skórzane pochewki do noża ? Bo w paru nożykach chciałbym wymienić obrzydlistwa plastikowe na coś ze skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Dobra a trochę z innej beczki. Polecicie jakis adres gdzie można kupić / zamówić skórzane pochewki do noża ? Bo w paru nożykach chciałbym wymienić obrzydlistwa plastikowe na coś ze skóry...https://www.facebook.com/marek.wilczynski.355Marek zrobił dla mnie kilka fajnych projektów. Edytowane 10 Lutego 2020 przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Dobra a trochę z innej beczki. Polecicie jakis adres gdzie można kupić / zamówić skórzane pochewki do noża ? Bo w paru nożykach chciałbym wymienić obrzydlistwa plastikowe na coś ze skóry... Parę ciekawostek tutaj, może jeszcze ktoś skorzysta:http://tubymuchowe.blogspot.comlubhttp://www.saddlery.pl 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Po co to pokazywałeś, moja lista rzeczy "niezbędnych" bardzo się wydłuży Piękne te wyroby. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Trotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekdk Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Taka mora to dla 99% wędkarzy wystarczająco https://www.instagram.com/tv/B7_LbiBHP7n/?igshid=13q58av1qu3ln I jeszcze może robić jako rezerwowy spławik ???? Edytowane 12 Lutego 2020 przez Piotrekdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Nessmuk, o ktorego pytalem dzis nadszedl. Zgrabny, dobrze wywazony i ostry jak cholera. Jedyna uwaga-chyba zaimpregnuje rekojesc; poza tym-morda usmiechnieta ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Surowy, nie w moim typie ale jak cieszy to gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 (edytowane) Nessmuk, o ktorego pytalem dzis nadszedl. Zgrabny, dobrze wywazony i ostry jak cholera. Jedyna uwaga-chyba zaimpregnuje rekojesc; poza tym-morda usmiechnietaMateusz. Czemu ma służyć taki nożyk?Pytam, ponieważ na maczetę ciut za mały a do powszechnie znanych i wykonywanych prac kuchennych znam lepsze, proste kształty klingi.No może poza funkcją tasaka . Wydaje się, że byłby się sprawdził w czasach, gdy w co drugiej chałupie trzymano króliki lub nutrie ale, mogę się mylić. Edytowane 14 Lutego 2020 przez popper 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Smarowania kanapek pasztetem, jednym ruchem wygarnie całą puszkę, dla ciebie suchy chleb zostanie.Kijek zastruga, linkę przetnie, z batonowaniem sobie poradzi, dołek na jednorazową latrynę wykopiesz nim prawie jak saperką, a przy zachowaniu ostrożności (żeby uśmiechu nie poszerzyć) i gęściejszą zupą nim zjesz. Przydatny z każdej strony. :-)Przez wydatny ten brzuszek będzie się nim całkiem wygodnie kroić na desce, nie tłukąc palcami o nią.Wbrew pozorom to bardziej praktyczna konstrukcja niż większość noży obecnie reklamowanych jako survivalowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Mateusz. Czemu ma służyć taki nożyk?Pytam, ponieważ na maczetę ciut za mały a do powszechnie znanych i wykonywanych prac kuchennych znam lepsze, proste kształty klingi.No może poza funkcją tasaka . Wydaje się, że byłby się sprawdził w czasach, gdy w co drugiej chałupie trzymano króliki lub nutrie ale, mogę się mylić.Kolega wyzej wytlumaczyl. Szukalem noza do wszystkiego. Do lasu, nad wode i w razie 3 wojny swiatowej ???? Poza tym-mial cieszyc. Te funkcje spelnia ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Nessmuk, o ktorego pytalem dzis nadszedl. Zgrabny, dobrze wywazony i ostry jak cholera. Jedyna uwaga-chyba zaimpregnuje rekojesc; poza tym-morda usmiechnieta Wbrew pozorom to bardzo użytkowy nóż. Jeżeli chodzi o urodę to tak jak z Land Roverem Defenderem, jest tak brzydki że aż piękny Wszystkie które zrobiłem dla znajomych są w ciągłym "terenowym" użyciu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Takie ostatnio dwa dla znajomych myśliwych w wolnej chwili "popełniłem" 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Ten z dolnej foty, ..... Bardzo zgrabny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Ale brzydale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 (edytowane) Ale brzydale Znacznie kulturalnej (jak rowniez blizej prawdy obiektywnej) byloby: "nie podobaja mi sie" Moim zdaniem Edytowane 14 Lutego 2020 przez madmatt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Jedyna uwaga-chyba zaimpregnuje rekojescPiekna brzoza! A nie jest zaimpregnowany? Jak znam nożorobów, to jest wymoczony w oleju lnianym. Co jakiś czas trzeba posmarować tym olejem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotka Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Coś mi się nie chce wierzyć że to surowe drewno. Co prawda stabilizowane miałoby lekko inny odcień, przynajmniej tak się mi wydaje, ale to może kwestia zdjęcia. Tak czy owak nie sądzę żeby maker dał nóż bez zabezpieczenia rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Piekna brzoza! A nie jest zaimpregnowany? Jak znam nożorobów, to jest wymoczony w oleju lnianym. Co jakiś czas trzeba posmarować tym olejem i tyle.Dokladnie to mialem ma mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Rękojeść z narwiańskiego czarnego dębu. Edytowane 15 Lutego 2020 przez Mysha 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi