hanz Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Czasem może braknąć "długości" (lub zasięgu jak ktoś w samoobronie używa:) ale wytrzymałości temu maluchowi odmówić nie można. Blokada której nie jeden większy by się powstydził... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Pisałem jak najbardziej poważnie, pierwszym, podstawowym, najważniejszym warunkiem który musi spełnić nóż survivalowy jest posiadanie go przy sobie. Jest bardzo prawdopodobne, że takiego pizdryka będzie się nosić zawsze, w przeciwieństwie do wielkiego i ciężkiego majchra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Pisałem jak najbardziej poważnie, pierwszym, podstawowym, najważniejszym warunkiem który musi spełnić nóż survivalowy jest posiadanie go przy sobie. Jest bardzo prawdopodobne, że takiego pizdryka będzie się nosić zawsze, w przeciwieństwie do wielkiego i ciężkiego majchra.Jak dla mnie nr 1 jest:https://www.militaria.pl/ka-bar/noz_skladany_ka-bar_mini_dozier_folding_hunter_4072_11169_sp_p58483.xml?cat=345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 na pewno taka propozycja już padła, w każdym razie dobre scyzoryki...... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Masz mnie Friko na sumieniu, jutro powinienem dostać przesyłkę... https://laplander.pl/product-pol-4415-Zestaw-noz-Hultafors-OK4-z-krzesiwem.html?rec=101801201#opinions_sectionMam trzy siekiery Hultafors-a więc siłą rzeczy wybór był jeden. Pozdrawiam Nóż sprawdzony, to był świetny zakup. Trochę go pomordowałem, bardziej krzesiwo. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 dobre scyzoryki...... Klasyka gatunku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Brzytwy...Jeden dla mnie i 2 na prezenty ... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Brzytwy...Jeden dla mnie i 2 na prezenty ...Lubię noże, którymi da się zrobić coś więcej, niż obcięcie plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @Archaniele to Twoja produkcja ? Robisz noże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Taki prezent też chcę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Mi też się podoba ale chciałbym z choilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Można wiedzieć ile kosztuje takie cudeńko i gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Można wiedzieć ile kosztuje takie cudeńko i gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Lubię noże, którymi da się zrobić coś więcej, niż obcięcie plecionki.Akurat nóż to jedno z mniej wygodnych narzędzi do tej czynności ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Noże są produkcji naszego forumowego kolegi @tk-knivesCeny to już trzeba indywidualnie ustalać.Ja chciałem proste użytkowe noże, nie żadne "rambo", maczety itp - a coś co jest naprawdę użytkowe. Ostrza maja od 9 do 11cm, 2,5-3mm grubości, pełny płaski szlif. Stal to AEB L o S35VNTrochę łowie stacjonarnie - szukałem coś żeby przygotować patyki na ognisko, kiełbaski, jakieś warzywa, obrać owoce itp. Można kupić more czy opinela i tez zrobi to samo - ale ja lubię ładne rzeczy Prezenty trafią w ręce wędkarzy a zarazem ludzi związanych z lasem - na co dzień noszone będą przy pasie i użytkowane nie tylko nad wodą ale i jeszcze w zwykłej codziennej pracy leśnika.Tu można pooglądać twórczość Tomka: https://tk-knives.pl/category/noze-2/ PS. a w niedługim czasie powstanie trochę mniejsza zabawka w tym samym stylu, z delikatniejszym ostrzem - typowo na grzyby i do delikatniejszych zastosowań. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Archanioł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ekspertem nie jestem, ale ABE-L i s35VN to są chyba całkiem inne stale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Tak, 2 są z AEB L a jeden z S35VN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Brzytwy...Jeden dla mnie i 2 na prezenty ...Jaki jest koszt wykonania takiego noża i cena końcowa.Jestem zainteresowany kupnem takiego noża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Musisz bezpośrednio pisać do Tomka. Namiary 3 posty wyżej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Dzisiaj był w dobrej cenie Cold Steel Mini Recon ale widzę, że poszedł jak świeże bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Używa ktoś z Was noża Manly Patriot lub Manly Comrade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Miałem kamrata... Generalnie dobrze wykonany i z dobrych materiałów... Z tego co pamiętam cpm s30v tam była. Tnie jak szalony. Wada (dla mnie) to że jednak trzeba mieć dwie ręce wolne żeby go otworzyć co przy folderze edc trochę go ogranicza. Fajny nóż w dobrych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Sezon na grzybki już tętni to zamówiłem sobie blank i odprawiłem,nożyk brzytwa więc na rybki do plecionki i edc. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Dla "złotej rączki" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Taki sobie nożyk. A czy wędkarskosurvivalowy? Na pewno związany z wędkarstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi