Skocz do zawartości

Nóż wędkarskosurvivalowy

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że wiele rzeczy jest robione w Chinach i nic nie mam przeciwko. Tutaj ważna jest kontrola i utrzymanie jakości a nie losowosc.jakosc kosztuje (nawet Chińczyków) i nikt tego nie zaprzeczy. Nikt mi też nie wmowi że kitajce to takie biznesmeny że sprzedają po kosztach albo idą w plecy... Jak coś jest tanie to w zdecydowanej większości przypadków oznacza że na czymś przyoszczedzono. Na materiałach, robociznie czy właśnie kontroli jakości. To takie oczywiste że aż nie wiem po co to napisałem :)

Słusznie, piła jest ok. Dobra piła. Marna piła  powoduje wkurw i przedwczesne siwienie. 

Przy okazji, znasz jakiś dobry model piły, ale takiej nie za miliony. 

Specjalnie się za piłami nie rozglądam, więc czegoś konkretnego sprawdzonego przez siebie nie polecę. Widziałem w akcji piły Silky wykorzystywane przez arborystów i jak będę potrzebował, to na pewno się za taką rozejrzę.

Dobrze.... Przeczytałem i ostatnimi słowy w tym wątku powiem tyle, na ile on zasługuje, łącznie z użytkownikami...

Możecie mnie nienawidzieć, możecie na mnie pluć, możecie obchodzić dalekim łukiem moje wpisy z prośbą o pomoc, gdzieś na forum. Ale...

Wydajecie ciężkie tysiące na sprzęt wędkarski... Żaden z was nie powie, ze z Ali kołowrotek za 59 zł jest dobry, bo sami używacie sprzętu 10 klas wyżej, a piszecie, że nóż z c..huj wie czego jest dobry i nie żal go wam nadużywać, bo oryginał do tego tak naprawdę został stworzony!

Matko i córko! Pozdrawiam wszystkich chińczyków na forum, którzy zamiast Twin Power'ów, używają chińskich Twin Power'ów!

Kasuje, opuszczam i nawet żal mi prostatę ściska, że w ogóle się tu wypowiadałem.

Proszę admina o usunięcie wszystkich moich wpisów w tym wątku. RODO tu działa? ^_^

• Like 2

Ja po raz kolejny napiszę, że nóż to dla mnie nóż tak jak wędka jest wędką czyli to narzędzia i ma być mi w miarę wygodnie jak go (noża) używam pewnie z pół godziny no może maksymalnie z godzinę i to z przerwami na kilka albo kilkanaście godzin wędkowania. Co innego wędka ... Tę trzymam i macham nią non stop, więc ma mi być wygodnie przez ten cały czas non stop ile by on nie wynosił i sądzę, że właśnie dlatego na wędkę jestem w stanie wydać sporo więcej. Jak będę machał wędą godzinę to sobie kupię dżaksona albo dragona absolutnie nic tym markom nie umniejszając bo je miałem i ryby też łowiły. Koniec.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

Specjalnie się za piłami nie rozglądam, więc czegoś konkretnego sprawdzonego przez siebie nie polecę. Widziałem w akcji piły Silky wykorzystywane przez arborystów i jak będę potrzebował, to na pewno się za taką rozejrzę.

Dzięki za podpowiedź. Fajne te Silky, dlaczego ja o nich nie wiedziałem  :(

Przeczytałem i ostatnimi słowy w tym wątku powiem tyle, na ile on zasługuje, łącznie z użytkownikami...

Nie mam pojecia czym sobie zasluzylem na tego typu uwagi

Wydajemy ciezkie pieniadze na sprzet wedkarski, bo, jesli nie zauwazyles, jest to forum pasjonatow wedkarstwa. I wedkarstwo to priorytet wiekszosci z uzytkownikow

Rozzalenie oraz niesmak wywolany naszymi herezjami i kompletna profanacja polecam przeniesc na forum zajmujace sie przede wszystkim nozami. Tam Cie zrozumieja. Aha - zapytaj jakimii wedkami lowia i powiedz im, ze sie nie znaja, jesli uzywaja Jaxonow :lol:

Nie nienawidze Cie; jestes na swoj sposob zabawny z tym uporem maniaka :rolleyes:

Edytowane przez madmatt
  • Like 5

Nie mam pojecia czym sobie zasluzylem na tego typu uwagi

Wydajemy ciezkie pieniadze na sprzet wedkarski, bo, jesli nie zauwazyles, jest to forum pasjonatow wedkarstwa. I wedkarstwo to priorytet wiekszosci z uzytkownikow

Rozzalenie oraz niesmak wywolany naszymi herezjami i kompletna profanacja polecam przeniesc na forum zajmujace sie przede wszystkim nozami. Tam Cie zrozumieja. Aha - zapytaj jakimii wedkami lowia i powiedz im, ze sie nie znaja, jesli uzywaja Jaxonow [emoji38]

Nie nienawidze Cie; jestes na swoj sposob zabawny z tym uporem maniaka :rolleyes:

Do dzisiaj się nie rozumiemy. Chodzi mi o hipokryzję. Na forum nożowym, też są Jaxonowcy, Aliexpresowcy. Rzadko już tam zaglądam i sprzed iluś lat, wątki o tematyce chińskiej, z oryginałami, były moderowane. Zresztą, nie o to chodzi...

Chodzi o to, że ktoś tu pisze: dobre, bo 40 zł, a nie 400. Pytanie do ciebie... Potwierdzisz?

Martin3z wyluzuj,nie obrażaj. Nie wiem jak na forum ale w tym wątku przyda się Twoje pozytywne skrzywienie :)

Kij mi w odbyt. [emoji16] I tak jestem hejterem i trollem.
  • Like 1

Swoista ciekawostka socjologiczna Jerka - choć może i znak czasów współczesnych - nieważne z jak wysokiego poziomu startuje jakakolwiek dyskusja... i tak po góra kilku dniach kończy na dnie....

Wódki się napijcie, idźcie na ryby.... bo to strasznie smutne jest.

• Like 4

Ten temat jest ok. Do pił do noży do wszystkiego co w wędkarski świecie tnie...

Cza zostawić.

A co skosnookich. Podrabianie patentów jest chujowe i tyle. Taki ostatni falk F1. Ktoś spędził kupę czasu na opracowanie, testy i dopracowanie projektu. Testował pewnie nie jedna stał, nie jeden profil.... Aż wyszedł ten jeden jedyny najlepszejszy... No duma w chuj. A tu przychodzi skosnooki i z twoich 7 lat testów robi $30.... No nie wqrilbys się??

• Like 2

Kij mi w odbyt. [emoji16] I tak jestem hejterem i trollem.

Nie dramatyzuj ;)

Nie o to mi chodzilo, nie chce zadnych negatywnych emocji, nie to probowalem powiedziec; ja naprawde szanuje ludzi, ktorzy maja szajbe, ktorzy sa jacys.

Pod warunkiem, ze ci sami ludzie szanuja mnie.

Jest wysoce prawdopodobnym, ze chinski noz za 40PLN bedzie nozem znacznie gorszym niz hand made za 400PLN - to prawda ;) Ale (zwlaszcza przy ograniczonym budzecie) jesli ktos mysli bardziej praktycznie, czyli - kupie sobie noz, ktorym otworze puszke z miesem (bo do tego tylko go potrzebuje) i starczy mi jeszcze na fajne przynety, to po co wydawac kase na cos czego w pelni nie wykorzystam, prawda? I nie trzeba na tego kogos z tego napadac i na sile go uszczesliwiac  B) 

A z tanich komponentow mozna zawsze cos fajnego upichcic jak sie ma fach w reku i wyobraznie - popatrz na Mekamila.

Bez urazy.

• Like 3

Nie dramatyzuj ;)

Nie o to mi chodzilo, nie chce zadnych negatywnych emocji, nie to probowalem powiedziec; ja naprawde szanuje ludzi, ktorzy maja szajbe, ktorzy sa jacys.

Pod warunkiem, ze ci sami ludzie szanuja mnie.

Jest wysoce prawdopodobnym, ze chinski noz za 40PLN bedzie nozem znacznie gorszym niz hand made za 400PLN - to prawda ;) Ale (zwlaszcza przy ograniczonym budzecie) jesli ktos mysli bardziej praktycznie, czyli - kupie sobie noz, ktorym otworze puszke z miesem (bo do tego tylko go potrzebuje) i starczy mi jeszcze na fajne przynety, to po co wydawac kase na cos czego w pelni nie wykorzystam, prawda? I nie trzeba na tego kogos z tego napadac i na sile go uszczesliwiac B)

A z tanich komponentow mozna zawsze cos fajnego upichcic jak sie ma fach w reku i wyobraznie - popatrz na Mekamila.

Bez urazy.

Jasne, że bez urazy... Ja już powiedziałem 1/1000 tego co chciałem i skończyłem. (^_-)

Bawcie się dobrze chłopaki!

• Like 1

Jeżeli więc emocje(zupełnie niepotrzebne) mamy już za sobą, dysponując istniejącym i rozwiniętym wątkiem,  proponuję abyśmy zaprezentowali swoje noże które się sprawdzają w warunkach wędkarskich. Być może dla poszukujących będzie to źródło natchnienia, a dla innych możliwość podzielenia się własnymi doświadczeniami. 

• Like 2

count_martin3z rozumiem Cię doskonale. Masz rację. Wiesz co zawsze mam na takie podejście jak niektôrzy? Kupcie swoim kobietom od rumuna perfumy i wmówcie im że pachną jak orginalne. Jak ktoś nie ma kasy niech kupi np Morę za 5 dych a nie podróbkę Falka.

Ps. jesz jeszcze ostro?

• Like 1

Mam Ontario Rat i jest ok. Sznurek utnie, konserwę otworzy, kanapkę posmaruje, kiełbasę ponacina...Na nożach się nie znam, ten spełnia swoje zadania. Niech sobie każdy kupuje co chce co was to obchodzi? Jak auta naprawiacie to też tylko w ASO na oryginalnych częściach?

• Like 3