witeg Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ale w czym ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Gdzie to wszystko trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Kieszeni?A ten co na prezent, to jak się koledze nie podoba to mogę przyjąć. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Mnie tak bardzo się podobał (jak go wziąłem do ręki), że gdybym wcześniej go nie uprzedził o prezencie to pewnie bym mu go nie dał.A do kieszeni się nie mieści, to jednak kawałek noża jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Bardzo ładny, choć dla siebie wolałbym taki bez brody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ogólnie używam noży Mora, ale ostatnio ten mi się zapragnął https://allegro.pl/oferta/noz-mysliwski-marttiini-lynx-ss-11cm-8696275779?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Niewiele o nim napisane... O gustach się nie rozmawia ale za "stał nierdzewną" nie dałbym 160zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam Pana.Konkretnie który Lansky ?Ja kupiłem ten.https://www.militaria.pl/lansky/ostrzalka_lansky_deluxe_-_zestaw_lkclx_p78396.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ostatnio w oko wpadło mi coś takiego:https://a.aliexpress.com/o9Pwzjab1 Ciekawie wygląda też to:https://a.aliexpress.com/StdSKziL Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 numer dwa dla mnie piękny, ale powątpiewam w jakość, brałeś kiedyś noże z ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Noży jeszcze nie miałem okazji. Pieniądze nie duże i chyba tego drugiego zamówię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Z Ali znam dwa sprawdzone modele - https://pl.aliexpress.com/item/32822814175.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.542f2e0eL51SYw Uzytkowany aktualnie przez Kubę Chruszczewskiego - bardzo chwali - wg wszelkich danych relane D2 a nie chińska wersja. https://pl.aliexpress.com/item/32918347878.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fVp9K0V tego uzytkuję sam. Przyjemny i wygodny (po mikropoprawce, bo musiałem ostre w kilku miejscach krawędzie okładzin polecieć drobnym papierkiem). Ostrze dobrej jakości, choć jak na D2 chyba ciut miękkie - kwestia hartowania zapewne. Nie to że jest miękki jak nozyk z Marketu, ale bardziej jak jakaś 440C. Ostrzy się dość łatwo i trzyma ostrość. Bezproblemowe otwieranie/zamykanie jedną reką. Blokada trzyma dobrze. Ostrze i KT dobrze wyprowadzone, prosto i równo. Na początku ostrze się trochę luzowało (śruba skręcająca), ale przypadłośc po jakimś czasie ustąpiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Z Ali znam dwa sprawdzone modele - Jak dla mnie fajny ten drugi, prosty użytkowy projekt bez fajerwerków. Osobiście nie mam obaw przed kupnem noża z Chin w obawie o jakość. Posiadam noże zarówno chińskie jak i markowe więc mam porównanie.Naturalnie przed zakupem należy zapoznać się z opiniami na temat wyrobów danego producenta (chociażby w komentarzach od kupujących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 No ma negatywne cztery komentarze. trzy dotyczą problemów ze sklepem i jeden tego że to nie D2 bo się ostrze porysowało przy otwieraniu puszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Ja mogę z czystym sumieniem polecić jako EDC chiński Y-Start Jin 02. Nożyk codziennie ze mną od pół roku, nie złapał żadnego luzu. Ostrze na łożyskach i axis lock. Do cięższych zadań używam starego Ka-bara USMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 A to mój faworyt [emoji41] Pozdrawiam:Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zabij mnie nie pamiętam,Przymierzyłem się w sklepie do chyba 25 różnych modeli i ten najlepiej leżał mi w dłoni.Leciutki, otwieranie pracuje perfekcyjnie, a stal podobno z wysokiej półki.Może jakiś znawca rozkmini co to za model. Pozdrawiam:Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Co to za model?Boker Plus Gemini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Tak.......teraz też znalazłem: NÓŻ BOKER PLUS GEMINI NGA COYOTE Pozdrawiam:Adam K. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Doplywy Renu czyli miejsca w ktore przenosze sie na cala zime zawsze zapewniaja wystarczajaco duzo drobnego materialu na ognisko wiec i duzego noza survivalowego nie musze ze soba dzwigac.Duzy scyzoryk czy jak ktos woli folder ZT 0452 sprawdza mi sie dobrze Nad zurbanizowanym Renem czesto trzeba sie zadowolic duzym pniem, wiec trzeba batonowac a tu pelna dzicz i przyciecie pare patyczkow dla duzego scyzoryka z 10 cm ostrzem nie jest problemem. Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 IMO najładniejsze ZT i jeden z ładniejszych folderów... Zazdraszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Bardzo dlugo go szukalem ,- bo poszukiwania zaczalem zbyt pozno w wersji CF ze stonewashem mozna go jeszcze dostac ale ta wlasnie GL byla juz w europie nie do dostania, bo jak sie okazalo byla to wersja limitowana o czym jako nozowy laik nie wiedzialem... Pytalem w Militaria.pl ale nawet nie raczyli odpisac. Pytalem w Knives and Tools,- odpisali ze moga mi mniejszego czyli ZT 4050 sprzedac bo jeszcze maja ale tego juz miec nie beda itd.... Widzialem takze wersje zrobiona dla jakiegos rosyjskiego forum nozowego,- tez byla piekna i tez nie do dostania....Az tu nagle wyskoczyl mi link do nieznanej mi firmy Klingenreich.de i zadzownilem tam ,- byla 1 sztuka wiec z najwiekszym rogalem zamowilem go i mam i jestem bardzo z niego zadowolony.Widze tez, ze milosnicy scyzorykow dziela sie dosc wyraznie na dwie grupy. Jedni wola miec te mniejsze i srednie czyli 6 do 8 cm ostrego i takich co wola te wieksze 8-10cm.Rozumiem obydwie grupy i ich argumenty ale sam naleze do tej drugiej, wole wieksze .Mam dwa scyzoryki, tego ZT i Kizer Begleiter z 8 cm ostrzem z VG10. Obydwa sa bardzo fajne, poreczne, lekkie i nie maja blade-playa jak moj nowy i flaagowy Latherman ktorego musze wymienic... Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ja od lat jestem szczęśliwym posiadaczem spyderco pm2, bardzo sobie go chwale. W zestawie z LM wave to moje tzw edc... Na grubsze roboty mam fixa własnej produkcji... Myślałem też nad większym folderem i w oko mi wpadł benchmade crooked river... Tylko tego dużego nie ma chyba w wersji blk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Nie brzydki ten crooked river choc z Benchmadow moj nr jeden to 551 Griptilian, bo widzialem pare filmikow z nim w roli glownej, jak go katuja i jak daje rade, az niewiarygodne ze scyzoryk moze tyle zniesc....Mimo ze ma rankingowo gorsza stal od tego ktory Ty wybrales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi