Skocz do zawartości

Boleniowy zestaw startowy

Delux

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie łowisko na ktore wybieram sie kilka razy w roku obfitujace w bolenie. Woda stojaca połączona z rzeką obfitujaca w liczne stada uklei. W okresie letnim woda kipi od ataków bloków a sądząc po ich dynamice plywaja tam ladne okazy.

Ponieważ do tej pory tylko podziwialem to widowisko a brak przynęt boleniowych nie dał szansy na zapolowanie na nie zwracam się z prośbą o radę w doborze zestawu 5 - 6 przynęt które będą moją bazą.

Moim zdaniem żadna z przynęt wcześniej wymienionych nie połowi na wodzie stojącej, a o niej mowa. Radzę zaopatrzyć się w woblery bezsterowe, lecz nie przecinaki do szybkiego prowadzenia lecz jerki, którym można nadać nieregularną akcję + lusterkujące w opadzie. Mnie takie przynęty się sprawdzają na starorzeczach połączonych z Wartą. Można również próbować na topwatery, ale ja wyniki lepsze mam właśnie na jerki boleniowe.

pozdrawiam

Zapytam z innej strony.Jak do tej pory próbowałeś podchodzic te bolenie?

Czy miałeś pozytywne rezulataty ?

Woda to głębokie lowisko ?

Miałem kilka Siudakowych bezsterowców ale o dziwo nie wzbudały zainteresowania. W zeszłym Roku małem jedno pobicie na Lunkera CityShaker prowadzonego szybkim jerkowym podszarpywaniem i tyle.

Woda ma bardzo zróżnicowane dno są blaty po 1-1,5 metra są też głębsze miejsca po 4-6-10 m

Próbowałeś na polaczeniu tej wody z rzeką ?

Spróbuj zajrzeć o roznych godzinach.

To,ze bezstery nie przyniosły efektu nie oznacza,ze cała reszta wobkow do szybkiego prowadzenia odpada.

Hermesy sa dobre do wolniejszego prowadzenia,w opadzie ladnie lusterkując.

Obserwuj i wyciagaj wnioski.

Powodzenia