Delux Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam takie łowisko na ktore wybieram sie kilka razy w roku obfitujace w bolenie. Woda stojaca połączona z rzeką obfitujaca w liczne stada uklei. W okresie letnim woda kipi od ataków bloków a sądząc po ich dynamice plywaja tam ladne okazy. Ponieważ do tej pory tylko podziwialem to widowisko a brak przynęt boleniowych nie dał szansy na zapolowanie na nie zwracam się z prośbą o radę w doborze zestawu 5 - 6 przynęt które będą moją bazą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 z tych popularnych to :dorado tender ,hunter spirit, salmo thrill ,gloog hermes kolejnosc nieprzypadkowajak glebiej to wobler i gumy rhczesto skuteczne okazuja sie gumy knight relaxa lub kopyto czy ripper z przycietym ogonkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 gumy rh 8 i 10, spirity, fantomy - na pewno polowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Moim zdaniem żadna z przynęt wcześniej wymienionych nie połowi na wodzie stojącej, a o niej mowa. Radzę zaopatrzyć się w woblery bezsterowe, lecz nie przecinaki do szybkiego prowadzenia lecz jerki, którym można nadać nieregularną akcję + lusterkujące w opadzie. Mnie takie przynęty się sprawdzają na starorzeczach połączonych z Wartą. Można również próbować na topwatery, ale ja wyniki lepsze mam właśnie na jerki boleniowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Może powinienem dodać że fajnie by zestaw składał się z przynęt które można będzie wykorzystać i na wodzie stojącej i na płynącej. Myślę że z Waszych propozycji da się coś skomponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zapytam z innej strony.Jak do tej pory próbowałeś podchodzic te bolenie?Czy miałeś pozytywne rezulataty ? Woda to głębokie lowisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zapytam z innej strony.Jak do tej pory próbowałeś podchodzic te bolenie?Czy miałeś pozytywne rezulataty ?Woda to głębokie lowisko ? Miałem kilka Siudakowych bezsterowców ale o dziwo nie wzbudały zainteresowania. W zeszłym Roku małem jedno pobicie na Lunkera CityShaker prowadzonego szybkim jerkowym podszarpywaniem i tyle. Woda ma bardzo zróżnicowane dno są blaty po 1-1,5 metra są też głębsze miejsca po 4-6-10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jak stojąca woda do daj sobie spokój z wszelkimi gómami , tonącymi pżecinakami czy bezsterowcami.Podstawa to lekki pływający woblerek 5-6 cm pacujący drobniutko w wolnym tępie prowadzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Próbowałeś na polaczeniu tej wody z rzeką ?Spróbuj zajrzeć o roznych godzinach.To,ze bezstery nie przyniosły efektu nie oznacza,ze cała reszta wobkow do szybkiego prowadzenia odpada.Hermesy sa dobre do wolniejszego prowadzenia,w opadzie ladnie lusterkując.Obserwuj i wyciagaj wnioski.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi